Előnyben a Kupában!

Egy szettet leszámítva szoros meccsen győztük le a Kaposvárt a negyeddöntő első felvonásán.

Együttesünknek szombat délután a Kaposvár elleni Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésén volt jelenése a Folyondár utcában.

Juhár Dalma és Ambrosio Melani továbbra sem állt Giannis Athanaspoulos vezetőedző rendelkezésére, Alexandra Malloy azonban már játékra jelentkezett.

A két csapat egyszer a bajnokságban már találkozott egymással, akkor Kaposváron nagy csatában győztünk 3-2-re.

Ott volt az együttesben új igazolásunk, a japán Bamba Yurika is: a liberó múlt hétvégén érkezett Budapestre, és mivel minden papírja elkészült, bevethette őt a görög tréner, akinek kezdőjét Király-Tálas Zsuzsanna, Mária Zernovic, Yuliya Boyko, Kalicanin Sanja, Ayshan Abdulazimova és Vezsenyi Adrienn alkotta, a liberó Bamba Yurika volt.

Nem kezdtük jól az összecsapást, a kaposváriak agresszív blokkjai eleinte megleptek bennünket (2-6). Király-Tálas két pontot is szerzett, de amikor a kaposváriak ismét kétszer sikeresen blokkolták támadóinkat, Athanasopoulos időt kért (9-11). Boyko hatékonyan támadott a hátsó sorból, de a kaposváriak összeszedetten röplabdáztak, így csak egyenlítésig jutottunk. Ismét somogyi blokkok jöttek, nálunk pedig Zernovic helyére Török Kata (13-17). Kalicanin „vadászta le” Lemmenst, de mínusz kettőnél közelebb nem tudtunk kerülni, így a vendégek végig vezetve kerültek előnybe (20-25, 0-1).

A második szettre maradt Török és az előző szett hajrájában beállt Alexandra Malloy, mi pedig villámrajtot vettünk: Török ászaival öt volt az előnyünk (6-1). Kiválóan szerváltunk, a somogyiak nyitásfogadásában sok volt a bizonytalanság, ez pedig meghatározta a vendégek alapjátékát (14-5). Szurkolóink hamarosan kiszámolták a riválist, játékosainknak ezúttal sikerült elkerülnie a kaposvári blokkokat és tükörsimán egalizáltunk (25-9, 1-1).

A harmadik etapot ott kezdtük, ahol az előzőt befejeztük (5-0): remekül szerváltunk és támadásban is nagyon hatékonyak voltunk, ráadásul a védekezésünkre sem lehetett panasz (12-3). Állva hagytuk a Diamantot, de tízpontos különbségről néhány figyelmetlenségünk miatt – ami látszólag a koncentrációhiánynak volt köszönhető – pillanatok alatt kiegyenlített a Kaposvár, így ismét nőtt a feszültség (16-16). Fábián Fanny váltotta Király-Tálast három labdamenet erejéig, a hajrá pedig egy maratoni labdamenet után egyenlőről indult (20-20). Sorozatban három pontot szereztünk, ez pedig elégnek bizonyult, hogy megfordítsuk az összetett állást (25-21, 2-1).

Sokat jelentett a vendégeknek, hogy az előző szettben vissza tudtak zárkózni, ugyanis ezt a lendületüket átmentették az aktuális etapra is (1-4). Megráztuk magunkat, Boyko, majd Abdulazimova volt eredményes, Kalicanin sánca után pedig Vincent Lacombe időt kért (8-5). Jó szerváinkból ismét profitáltunk, több hosszú labdamenet is a mi javunkra dőlt el, de a kaposváriak nem adták olcsón a bőrüket és tapadtak csapatunkra (16-13). Amikor néggyel meglóghattunk volna, szinte mindig becsúszott egy rossz nyitás, két újabb hibánkat követően pedig ezúttal egyenlítettek a vendégek (19-19). Fábián jött megint pár labdamenetre irányítani, de Törököt már a visszatérő Király-Tálas szolgálta ki (22-20), előbbi támadásával meccslabdához jutottunk, amelyekből a másodikat Boyko támadásával használtuk ki (25-22, 3-1).

Folytatás jövő vasárnap a kaposvári visszavágón, 18 órától.

—————————————————————————————————————————

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Vasas Óbuda – 1.MCM-Diamant Kaposvár 3-1 (-20, 9, 21, 22)
Folyondár utca, 150
néző. Vezette: Halász E., Adler

Vasas: Boyko 21, Kalicanin 7, Vezsenyi 1, Zernovic, Abdulazimova 12, Király-Tálas 9. Csere: Bamba (liberó), Kump, Malloy 10, Fábián, Török 15. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Kaposvár: Matic 10, Lemmens 11, Grbac 2, Bosnakova 20, Budai 2, Szedmák 8. Csere: Szpin (liberó), Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Giannis Athanasopoulos: – Nem kezdtünk jól, nem voltunk elég agresszívak, ezt pedig a Kaposvár könyörtelenül kihasználta. Az első szünetben átbeszéltük, mit kéne másként csinálni, elkezdtünk agresszívabban szerválni és jobban koncentrálni. Az ellenfél nagy ütőivel nehezen bírtunk, de a szerkezeti változás és a cserék jót tettek. Sokszor adtunk le többpontos előnyt, de a mentális erőnket mutatja, hogy ezek ellenére is le tudtuk zárni a játszmákat. Van még egy visszavágó, amin mindent meg fogunk tenni, hogy bejussunk az elődöntőbe.

Vincent Lacombe: – Az első játszmát hibátlanul hoztuk, de ezután a Vasasnak ment jobban a játék. De legyünk reálisak, nekik 17 játékosuk van, nekünk jelenleg csak kilenc. Megtalálták a gyengeségeinket az első szettet követően, és ezt a mérkőzés folyamán többször kihasználták. De a végsőkig harcolni fogunk és nem adjuk fel.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató