55 perces diadal Kastelában

A tartalékos hazaiak szinte semmi ellenállást nem tudtak kifejteni.

Együttesünk vasárnap este újfent a horvát OK Marina Kastela otthonában szerepelt.

Juhár Dalma, Ambrosio Melani és Alexandra Malloy mellett ezúttal Papp Orsolya sem volt nevezve, válogatott centerünk ugyanis kisebb betegséggel küzd.

A hazaiak gyakorlatilag „sort cseréltek”, ugyanis az előző napi kezdőkjükből senki nem volt ott, a keretet fiatalokkal töltötték fel.

Giannis Athanasopoulos kezdőjét Fábián Fanny, Török Kata, Yuliya Boyko, Kump Alíz, Ayshan Abdulazimova és Vezsenyi Adrienn alkotta, a liberók, Takács Doroti és Stankovics Alinda ezúttal is folyamatosan cseréltek.

A mérkőzés az első pillanattól kezdve egyoldalú volt: 8-1-re, majd 17-10-re is vezettünk, mielőtt megnyertük az első felvonást (25-12, 1-0).

A második játszma ugyanilyen forgatókönyv szerint alakult, játékosaink kedvükre szerezték a pontokat, míg a hazaiak jobbára akkor tudtak feliratkozni az eredményjelzőre, amikor mi hibáztunk (25-13, 2-0).

A harmadik felvonásra sem változott a játék képe, a lelkes kastelai játékosok ugyan pár szép dolgot bemutattak mezőnyvédekezésben és támadásban is, lányaink győzelmét semmi nem veszélyeztette (25-10, 3-0).

Folytatás jövő szombaton 17 órakor hazai pályán, a Kaposvár elleni Magyar Kupa negyeddöntő első összecsapásán.

————————————————————————————–

Közép-európai Liga, alapszakasz:
Vasas Óbuda – OK Marina Kastela (horvát) 3-0 (12, 13, 10)
Kastela, 20
néző. Vezette: Kovacevic, Jakisa (bosnyákok)

Kastela: Teklic 4, J. Zdilar 3, Matijasevic, Botic 6, K. Zdilar 2, Nincevic 4. Csere: Subasic (liberó), Apostolski 4, Giljusic, Ergovic 2. Vezetőedző: Milorad Krunic

Vasas: Boyko 7, Kump 8, Vezsenyi 13, Török 14, Abdulazimova 5, Fábián 6. Csere: Takács D., Stankovics (liberók). Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Giannis Athanasopoulos: – Sajnálom, hogy a Kastela ezúttal nem a legjobb felállásában játszott. Örülök, hogy két győzelemmel és sérülés nélkül zártuk ezt a hétvégét. Készülünk a következő két, kulcsfontosságú Kaposvár elleni kupamérkőzésre. 

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató