Könnyed MEL-siker

Lányaink meggyőző játékkal győzték le az osztrák Schwechatot.

Együttesünk szerda este az SVS Post Schwechat csapatát fogadta a Folyondár utcában. A két együttes első, bécsi összecsapásán – az idény első tétmeccsén – lányaink 3-1-re nyertek idegenben.

Juhár Dalma, Ambrosio Melani és Alexandra Malloy továbbra is sérült, előbbi és utóbbi jegyzőkönyve sem volt írva, nélkülük álltunk ki az összecsapásra, amely egy igen szokatlan közjátékkal kezdődött: a kijelölt horvát játékvezetők nem érkeztek meg a helyszínre, így a meccset az eredetileg vonalbírónak szánt Vígh Andrea és Nagy Dóra fújták.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző Stankovics Alinda mellett ezúttal is Takács Dorotit nevezte liberónak. A görög szakember kezdőjét Fábián Fanny, Török Kata, Yuliya Boyko, Papp Orsolya, Ayshan Abdulazimova és Vezsenyi Adrienn alkotta, a liberók ezúttal is folyamatosan cseréltek.

Agresszívan és jól kezdett a vendégcsapat, amely a bécsi találkozón is alaposan megnehezítette a dolgunkat (5-8). Török ejtésével egyenlítettünk (9-9), majd egy osztrák hibát követően átvettük a vezetést is. A vendégek edzője 15-13-as Vasas-előnynél kért időt, de Boyko és Vezsenyi támadásaival tovább növeltük fórunkat. A hajrá nem tartogatott izgalmakat, így megszereztük az összetett vezetést (25-17, 1-0).

A második játszmában ott folytattuk, ahol három perccel korábban abbahagytuk, a jól játszó Vezsenyi ászai után hattal vezettünk (10-4). A folytatásban közelebb zárkóztak a bécsiek, Athanasopoulos így a mérkőzés során először magához rendelte tanítványait (13-11). Tanácsai hatására csapata játéka ismét összeállt (17-11), Papp és Boyko is eredményes volt, így a hajrára érkezhetett Kump Alíz is, semmi nem veszélyeztette újabb részsikerünket (25-17, 2-0).

A harmadik játszmára Kump mellé Mária Zernovic is érkezett, de a meccs képe nem változott: folyamatosan növeltük előnyünket az egyre többet rontó osztrákokkal szemben, a mieink közül pedig szinte mindenki beletette a magáét a közösbe (13-9). Minden játékelemben jól teljesítettünk, így összességében simán, 73 perc alatt diadalmaskodtunk. A hajrában Ambrosio Melani is pályára lépett, igaz, egyelőre csak nyitni állt be (25-11, 3-0).

Folytatás szombaton és vasárnap ugyancsak a MEL-ben, amikor a horvát OK Marina Kastelánál vendégeskedünk.

——————————————————————————————————————————–

Közép-európai Liga, alapszakasz
Vasas Óbuda – SVS Post Schwechat (osztrák) 3-0 (17, 17, 11)
Folyondár utca, 100
néző. Vezette: Vígh, Nagy D.

Vasas: Boyko 5, Papp O. 6, Vezsenyi 10, Török 14, Abdulazimova 7, Fábián 5. Csere: Takács D., Stankovics (liberók), Kump 1, Zernovic 4. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

SVS Post: Mehic 8, Haslinger 3, Mitrengova 11, Pavlova 2, Miksikova 6, Vassilakopoulos. Csere: Baji, Haselsteiner (liberók), Tuluk 2, Trunner 2, Katz. Vezetőedző: Zuzana Pecha-Tlstovicova

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Giannis Athanasopoulos: – Az első szett első felét leszámítva jól játszottunk, ott még szoknunk kellett a némileg szokatlan felállásunkat. Elégedett vagyok a csapattal, az eddig kevesebbet szereplő játékosok is meg tudták mutatni, hogy számíthatok rájuk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató