Nem volt esélyünk Békéscsabán

A hazaiak nagyszerű játékkal, három szettben legyőzték csapatunkat.

Együttesünk szombat este az 2021 utolsó bajnoki mérkőzésén az idág veretlen Swietelsky-Békéscsaba otthonában lépett pályára.

Ezúttal sem tartott a csapattal Juhár Dalma, ott volt ugyanakkor a lányokkal – igaz, csak szurkolóként – Ambrosio Melani és Alexandra Malloy is.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző Stankovics Alinda mellett ezúttal is Takács Dorotit nevezte liberónak. A görög szakember kezdőjét Király-Tálas Zsuzsanna, Mária Zernovic, Yuliya Boyko, Kalicanin Sanja, Ayshan Abdulazimova és Vezsenyi Adrienn alkotta, a liberók ezúttal is folyamatosan cseréltek.

Bár mi kezdtünk jobban, vezetőedzőnknek hamarosan időt kellett kérnie, mert játékosai egymás után több hibát is elkövettek (7-3). A folytatásban egy mínusz egyre visszazárkóztunk, de Drpa negyedik pontjával kisvártatva ismét néggyel mentek a hazaiak (14-10). Zernovic helyére Török Kata érkezett, majd Klisura hetedik pontja után – a szerb ütővel nem bírtunk – Abdulazimovát Kump Alíz váltotta (20-13). Nem igazán működött a védekezésünk a BRSE kiemelt labdáival szemben, így az újabb cserék ellenére simán veszítettük el a nyitó felvonást (25-18, 1-0).

A második szettre maradt Török, de az elején továbbra sem tudtunk mit kezdeni a hazaiak ejtéseivel. Drpa és Klisura vezérletével a hazaiak ismét négy ponttal megléptek, mi pedig nem igazán tudtuk elkerülni a BRSE blokkjait (16-12). Papp váltotta Abdulazimovát, de a játékunk nem volt az igazi, Drpát továbbra sem bírtuk tartani, így a hazai együttes kevesebb  mint egy óra után  kétszettes előnybe került (25-19, 2-0).

A harmadik felvonásra sem változott jelentősen a játék képe: míg a BRSE látszólag könnyedén szerezte a pontjait, mi sokszor a legegyszerűbb helyzeteket is csak nagy nehézségek árán oldottuk meg – már ha megoldottuk (12-7). Zernovic átlóként tért vissza a pályára, és mivel védekezésben végre megtaláltuk a helyeket, így kiegyenlítettünk (16-16), majd Boyko támadásával ki tudja mióta először, vezettünk. A hajrában is sokáig nálunk volt a fór, de 22-21 után a viharsarikiak egymás után két pontot szereztek, így Athanasopoulos időt kért. Az összecsapás legszebb labdamenetét a BRSE nyerte, amely első mérkőzéslabdáját értékesítve diadalmaskodott (25-22, 3-0).

Folytatás jövő szerdán a Folyondár utcában az osztrák SVS Post Schwechat elleni Közép-európai Liga-mérkőzésen.

——————————————————————————————————–

Extraliga, alapszakasz, 7. forduló:
Swietelsky-Békéscsaba – Vasas Óbuda 3-0 (18, 19, 22).
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 300
néző. Vezette: Adler, Árpás

BRSE: Kornyienko 3, Glemboczki 13, Zólyomi 4, Drpa 20, Klisura 12, Strunjak 8. Csere: Molcsányi (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Boyko 9, Kalicanin 6, Vezsenyi 8, Zernovic 5, Abdulazimova 6, Király-Tálas 2. Csere: Takács D., Stankovics (liberók), Török 8, Kump, Papp O., Fábián. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Tóth Gábor: – Az első két szettben remek teljesítményt nyújtottunk, összeállt a védekezésünk és nagyon jól váltottunk ritmust, ami egy ilyen hatékonyan védekező csapat ellen, mint a Vasas, kulcsfontosságú. A harmadik játszmában kicsit megállt a védekezésünk, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy az utolsó előtti labdamenetben minden benne volt, ami ma este itt történt, a szívünket, lelkünket beletettük. Gratulálok a csapatnak!

Giannis Athanasopoulos: – Az egész mérkőzés során szenvedtünk azzal, hogy támadásban nem tudtunk megoldani azokat a labdákat, amelyeket meg kellett volna. Ez volt a legnagyobb probléma, illetve két szettig a blokkvédekezésünk sem volt megfelelő. Ez a harmadik játszmára összeállt, vezettünk is, de a hajrát jobban bírta a hazai csapat, akiknek gratulálok a győzelemhez. Nincs veszve semmi, dolgoznunk kell tovább, de annak ismét örültem, hogy 0:2-nél sem adtuk fel és a legvégéig harcoltunk. Nagyon várjuk vissza a sérült játékosainkat.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató