Sima győzelem Miskolcon

A papírformának megfelelően három szettben nyertünk a DVTK otthonában.

Csapatunk szombat este Miskolcon, az idáig nyeretlen DVTK ellen folytatta szereplését az Extraligában.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző együttesébe visszatért Ayshan Abdulazimova, azonban Juhár Dalma és Török Kata továbbra is a maródiak listáját erősítette.

A görög szakember kezdőcsapatát Király-Tálas Zsuzsanna, Mária Zernovic, Yuliya Boyko, Kalicanin Sanja, Papp Orsolya és Alexandra Malloy alkotta, a liberó Stankovics Alinda volt.

Zernovic és Kalicanin pontjaival hamar négypontos előnyt alakítottunk ki (4-8), és miután nem sokkal később már minden pályán lévő játékosunk feliratkozott az eredményjelzőre, folyamatosan nőtt a fórunk (9-15). Az apróbb pontatlanságaink, valamint a DVTK néhány szép megoldása ellenére is magabiztosan tartottuk a különbséget. A hazaiakat irányító Farkas Mihály Boyko ásza után kért időt másodszor (15-21), de ez sem befolyásolta a szett végkimenetelét (16-25, 0-1).

A második szettben Papp ászaival lett közte négy (1-5), és bár a mezőnyfeladásokból vezetett támadásaink nem voltak túl hatékonyak, a többi játékelemben jobban teljesítettünk, mint riválisunk (4-10). Ezúttal jobban tartotta magát a DVTK, mint az első szettben, de sorozatban három pontunk után Farkas újfent időt kért (9-15). Érkezett Kump Alíz, Takács Doroti és Abdulazimova is, a különbség hamarosan tíz pont környékére nőtt, összetett előnyünket pedig megdupláztuk (18-25, 0-2).

A harmadik felvonásra sem változott a játék képe, Boyko és Malloy vezérelte csapatunk az első pillanattól fogva magához ragadta a kezdeményezést, jó nyitásokkal kényszertámadásokra késztette riválisát, maga pedig remekül használta ki kínálkozó lehetőségeit (0-7). Ez a szett hozta a legegyoldalúbb küzdelmet, a miskolciak szinte képtelenek voltak pontot érően befejezni akcióikat (1-13). A mérkőzés utolsó része annak ellenére is izgalommentes volt, hogy fejben láthatóan kiengedtünk – meggyőző különbséggel vittük haza Miskolcról mindhárom pontot (16-25, 0-3).

Folytatás szerda este hatkor, amikor egy újabb sorozatban, a CEV Kupában is bemutatkozunk: csapatunk a szokásoktól eltérően a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban fogadja az előző idényben Challenge Kupa-döntős román Alba Blaj együttesét.

——————————————————————————————————————-

Extraliga, 5. forduló
DVTK – Vasas Óbuda 0-3 (-16, -18, -16)
Generali Aréna, 100 néző. Vezette: Sík, Ujházi

DVTK: Kalmár, Egri 6, Kuzelova 5, Sylejmani 9, Godó 7, Kiss E. 8. Csere: Balogh E., Kundrák (liberók), Sitku, Zsofnyák 1. Vezetőedző: Farkas Mihály

Vasas: Boyko 12, Papp 7, Malloy 11, Zernovic 9, Kalicanin 5, Király-Tálas 1. Csere: Stankovics (liberó), Vezsenyi 1, Fábián 1, Abdulazimova 2, Kump 5, Takács D. 3. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Giannis Athanasopoulos: – Először is gratulálok Alindának, aki első kezdő mérkőzését játszotta a felnőtt csapatban, és remekül teljesített. Komolyan vettük a találkozót, de mivel nem sokat tudtunk edzeni a héten, ráadásul sokat cseréltem, nehéz volt folyamatosan fenntartani a koncentrációt. Próbáljuk visszaépíteni a csapatba a sérülés után visszatérőket, a blokkvédekezésünk és a támadásunk lehetett volna jobb, de a lányok mindent megtettek, ami tőlük tellett, így gratulálok nekik az újabb három ponthoz.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató