Megvan a kupanegyeddöntő

Csapatunk a papírformának megfelelően három szettben nyert az NB II-es Tatabánya vendégeként.

Csapatunk szerda este Tatabányán, az NB II-es TRSE vendégeként mutatkozott be a Magyar Kupában. A nyolcaddöntős párharc – a csapatok közti osztálykülönbség miatt – egyetlen mérkőzésen dőlt el.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző együttesével nem utazott el a sérüléssel bajlódó Juhár Dalma és Ayshan Abdulazimova, Török Kata és Ambrosio Melani pedig bár ott voltak, egyikükre sem számíthatott a görög szakember.

A tréner kezdőcsapatát ezúttal Fábián Fanny, Takács Doroti, Yuliya Boyko, Kump Alíz, Papp Orsolya és Vezsenyi Adrienn alkotta, a liberó Stankovics Alinda volt.

A lelátó szinte tele volt, a tatabányai utánpótlás-játékosok közül sokan kíváncsiak voltak a Vasasra.

Az erőviszonyoknak megfelelően, Takács remek támadásaival hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést (8-3), és amikor Boyko bombái után Papp is „beköszönt”, már több mint tíz ponttal vezettünk (18-6), és végül alig több mint 15 perc után, Takács tizedik pontjával meg is nyertük a szettet (10-25, 0-1).

A második játszmában Boyko helyén Mária Zernovic kapott lehetőséget, de a játék képe semmit nem változott: ellenfelünk jobbára akkor szerzett pontot, amikor mi hibáztunk, így előnyünk hamarosan újfent tízpontos lett (15-5). Végül az előzőnél is nagyobb különbséggel lett miénk a játékrész, amelynek utolsó labdameneteire Ambrosio is beállt, tavaly decemberi súlyos térdsérülése óta először (7-25, 0-2).

A harmadik felvonás – melyben Király-Tálas Zsuzsanna irányított nálunk – első pontja után a mérkőzés során először vezettek a hazaiak, de előnyük tiszavirágéletű volt: 12-2-nél ismét tíz volt a javunkra. Lányaink – a nyitásrontásokat leszámítva – kevés hibával röplabdáztak, a hazaiakat edző Bódis Attila pedig minden játékosának lehetőséget adott, hogy csapatunk ellen pályára lépjen. A mérkőzés sok izgalmat nem tartogatott, 60 perc alatt simán jutottunk negyeddöntőbe, ahol a TFSE-Kaposvár párharc gíőztesével találkozunk majd decemberben (14-25, 0-3).

Folytatás szombaton 18 órakor Miskolcon, ahol az Extraliga ötödik fordulójában a nyeretlen DVTK otthonában lépünk pályára.

————————————————————————————————————–

Magyar Kupa, nyolcaddöntő
TRSE – Vasas Óbuda 0-3 (-10, -7, -14)
Árpád Gimnázium, 100
néző. Vezette: Mezei, Takács Á.

TRSE: Kiss A. 1, Sinai, Kocsis 2, Nagy A. 1, Borbély, Rácz A. 4. Csere: Keszthelyi, Sándor L. (liberók), Horváth E., Kovács G., Szövérdffy 1, Metali, Udvardi, Csóka. Vezetőedző: Bódis Attila

Vasas: Boyko 3, Papp 7, Vezsenyi 8, Takács D. 17, Kump 8, Fábián 1. Csere: Stankovics (liberó), Király-Tálas 1, Malloy 4, Zernovic 4, Ambrosio. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Giannis Athanasopoulos: – Örülök, hogy a játékosaim az elsőtől az utolsó labdamenetig komolyan vették az összecsapást. Azok is lehetőséget kaptak ma, akik eddig kevesebbet játszottak, Doroti, Alinda és Alíz is bizonyították, lehet rájuk számítani. A szerváinkon javítanunk kell még akkor is, ha ma más labdával játszottunk, mint a megszokott.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató