Nehéz győzelem az MTK otthonában

Mint minden szezonban, ezúttal is megszenvedtünk Budaörsön az MTK vendégeként.

Csapatunk az Extraliga negyedik körében az idáig nyeretlen MTK Budapest budaörsi csarnokába látogatott szombaton.

A mérkőzésen Giannis Athanasopoulos vezetőedző ezúttal sem számíthatott Ambrosio Melanira, Ayshan Abdulazimovára és Török Katára, igaz, előbbi kettő bekerült a jegyzőkönyvbe.

A túloldalon az előző idényben még vasasos Tettamanti Virág és Windisch Kinga kezdett, mellettük az U21-es csapatból eligazolt liberó, Weidemann Lili is játszott.

Nálunk Király-Tálas Zsuzsanna, Mária Zernovic, Yuliya Boyko, Kalicanin Sanja, Papp Orsolya és Vezsenyi Adrienn alkotta a kezdőcsapatot.

Sok ki nem kényszerített hibával – főleg nyitásfogadásban, szervában és a feladó-center kapcsolatokban – kezdtük a találkozót, így az elején az MTK vezetett (10-7). Boyko három ászának is köszönhetően fordítottunk (10-12), majd amikor Zernovic harmadszor is „beköszönt”, a hazaiakat irányító Leiszt Máté már másodszor kért időt (14-18). Csapata egymás után három labdamenetet nyert meg, Athanasopoulos játékmegszakítása után azonban mi tettük meg ugyanezt (17-21), ami ha szűkösen is, de elégnek bizonyult ahhoz, hogy megnyerjük a szettet (23-25, 0-1).

A második játszma első labdameneteiben hibát hibára halmoztak az együttesek, így nem igazán alakultak ki labdamenetek (8-9). Három egymás utáni pontunkat követően magához rendelte tanítványait Leiszt, akik nem adták könnyen magukat és szívós munkával egyenlítettek (14-14). Ezúttal Athanasopoulos kért időt, majd Papp helyére Kump Alízt küldte be (18-18). Zernovic kétszer támadott eredményesen, közte Boyko is ütött egy blokkoutot, de az MTK ismét ledolgozta hárompontos hátrányát (23-23). Fordítani azonban nem tudtak a hazaiak, így kiszenvedtük ezt a játékrészt is (24-26, 0-2).

A harmadik etapot Alexandra Malloyjal és Kumppal kezdtük, továbbá maradt az előző szettekben is játszó Fábián Fanny is. Az első harmadban folyamatosan nálunk volt az előny (5-7), sőt, amikor Leiszt időt kért, Boyko jó támadásainak köszönhetően öttel vezettünk (6-11). Ütőink vezérletével tartottuk a különbséget, de amikor egymás után több labdamenetet is képtelenek voltunk befejezni, edzőnk jelezte, mondanivalója van (14-17). A következő pont is a hazaiaké lett, így jött Király-Tálas és Vezsenyi, ennek ellenére fordított a városmajori csapat (19-18). Athanasopoulos visszacserélt, de a következő pont is az MTK-é lett, amely 10-16 után egy 10-2-es szériát produkált. Görög trénerünk újabb játékmegszakítása után Boyko egalizált, de mivel a soron következő négy labdamenetből hármat odaajándékoztunk az ellenfélnek, hamarosan négy szettlabdával kellett szembe néznünk. Ezeket mind hárítottuk, majd egy vitatott, blokkot ért Zernovic-támadással az ötödiket is, mielőtt a magunk második lehetőségét kihasználva lezártuk az összecsapást (27-29, 0-3).

Folytatás szerdán 18 órakor Tatabányán, ahol a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB II-es riválisunkhoz látogatunk. A párharc egy mérkőzésen dől el.

——————————————————————————————–

Extraliga, alapszakasz, 4. forduló:
MTK Budapest – Vasas Óbuda 0-3 (-23, -24, -27)
Illyés-Aramis Sportcsarnok, 100
néző. Vezette: Szabó Zs., Kiss Z.

MTK: Giommarini 12, Kilyénfalvi 7, Windisch 11, Sziládi 20, Tettamanti 5, Berkó L. 2. Csere: Szalai A., Weidemann (liberók), Tatár 1, Borsos. Vezetőedző: Leiszt Máté

Vasas: Boyko 13, Papp 2, Vezsenyi 8, Zernovic 17, Kalicanin 6, Király-Tálas 2. Csere: Juhár (liberó), Malloy 7, Fábián, Kump 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Leiszt Máté: – Örülök, hogy végre megint a jó arcunkat mutattuk, aminek köszönhetően nagyon közönségszórakoztató meccset játszottunk. Gratulálok mindkét csapatnak.

Giannis Athanasopoulos: – Az MTK tabellán elfoglalt helye nem reális, mert ennél sokkal jobb csapata van. Az ellenfél játékosai agresszívan nyitottak, emellett nagyon jó a blokkvédekezésük, ezért szenvedtünk ennyire. Nem vagyok elégedett a teljesítményünkkel, de azzal igen, hogy mindhárom szettet le tudtunk zárni annak ellenére is, hogy többször voltunk nehéz helyzetben – különöseb örülök, hogy a harmadikban 20-24-ről visszajöttünk. Még a korábbinál is keményebben kell dolgoznunk és jobb koncentrációra van szükségünk az ilyen együttesek ellen is, nem csak a címvédő ellen.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató