Egy pont a szlovén bajnok ellen

A Calcit Kamnik ötszettes diadalt aratott a Folyondár utcában.

A szezon első hazai nemzetközi mérkőzésére Giannis Athanasopoulos egy helyen változtatott szombati kezdőcsapatán, melyet ezúttal Király-Tálas Zsuzsanna, Török Kata, Yuliya Boyko, Ayshan Abdulazimova, Papp Orsolya és Vezsenyi Adrienn alkotott, a liberó pedig Juhár Dalma volt.

Bár az első két pont a vendégeké lett, Török remek ütéseivel gyorsan fordítottunk, így Gregor Rozmannak időt kellett kérnie (8-4). Király-Tálas változatosan szervezete csapatunk támadójátékát, emellett sokkal jobban nyitottunk, mint szombaton, így folyamatosan növeltük előnyünket (14-8). Az egész csapat remekül játszott, így bár a szlovén rivális cserével is próbált frissíteni, magabiztosan szereztük meg a vezetést (25-18, 1-0).

A második szettre nagyot fordult a meccs képe: a mi játékunk erősen visszaesett, a BL-selejtezős szlovénok – akiknél bent maradt Fatoumatta Sillah – pedig emeltek a színvonalon. Nyitásaikkal alaposan elbizonytalanították játékosainkat, akiknek támadási hatékonysága is visszaesett (8-16). Vezetőedzőnk előbb Kalicanin Sanját küldte be Papp helyett, majd kettős cserével Alexandra Malloyt és Fábián Fannyt is bevetette. Hamarosan érkezett Kump Alíz, Mária Zernovic és Takács Doroti is, de a játékrész tükörsimán lett a vendégeké (13-25, 1-1).

A harmadik felvonásra Kalicanin maradt, de öt labdamenet után Vezsenyi helyére ismét beállt Malloy. Több hiba is becsúszott ekkor mindkét oldalon, és bár sokáig egyenlő körüli volt az állás, amikor a Kamnik hárommal elhúzott, Fábián jött irányítani (9-12). Kalicanin ásszal hozta közelebb csapatunkat, Malloy két blokkjával pedig fordítottunk. Messze ebben a szettben volt a legnagyobb a küzdelem, de a hajrá előtt úgy tűnt, megnyugodhatunk kicsit (19-17). A következő négy pont a riválisé lett, amely előnyét végig megtartva megfordította az összetett állást (22-25, 1-2).

A negyedik játékrészt Malloyjal és Kumppal kezdtük, utóbi támadását követően már néggyel vezettünk (8-4). Pillanatok alatt egyenlített a Kamnik, majd a vezetést is átvette, mert ismét többet hibáztunk a kelleténél. A vendégek is besegítettek pár rontással – a színvonal nem ezekben a percekben volt a legmagasabb -, Török okos pörgetései után pedig már mi voltunk négypontos előnyben (17-13). Boyko és Malloy is beszállt a ponttermelésbe, vezérletükkel pedig rövidített szettre mentettük az összecsapást (25-19, 2-2).

A hirtelen halál elején mindkét csapatnál felváltva jöttek a szép megoldások és a buta hibák, de mivel utóbbiból nálunk volt több, Athanasopoulos időt kért (3-6). A térfélcserénél is három volt a hátrányunk, de Kump jó nyitásai után egyenlítettünk (9-9), majd Abdulazimova támadásával a vezetést is átvettük! A rivális 14-12 után két szettlabdát hárított, majd az elsőt kihasználva két pontot elvitt a Folyondárból (14-16, 2-3).

Folytatás pénteken a magyar bajnokságban, amikor a Kaposvár vendégei leszünk 18 órától. A találkozót a kapos.hu élőben közvetíti.

————————————————————————————————–

Közép-európai Liga, alapszakasz:
Vasas Óbuda – Calcit Kamnik (szlovén) 2-3 (18, -13, -22, 19, -14)
Folyondár utca, 150
néző. Vezette: Kovac, Schimpl (szlovákok)

Vasas: Boyko 21, Papp O. 4, Vezsenyi 3, Török 19, Abdulazimova 10, Király-Tálas 4. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Kalicanin 2, Fábián, Malloy 7, Kump 2, Zernovic 1, Takács D. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Kamnik: Pavlovic Mori 5, Boisa 11, Mihevc 4, Kostic 3, Radiskovic 21, Charuk 18. Csere: Janezic (liberó), Sillah 18, Siftar, Zorman. Vezetőedző: Gregor Rozman

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Giannis Athanasopoulos: – Nem vagyok boldog, hogy vereséget szenvedtünk, de sok mindenben előre léptünk szombathoz képest. Volt lehetőségünk lezárni a találkozót, de nem sikerült. Vannak rövidzárlataink, és még mindig nagyon hullámzó a játékunk, de jó irányba tartunk. Erős csapat ellen játszottunk ma jól, de meg kell találnunk azokat az játékosokat, akik képesek lezárni a fontos labdameneteket.

Gregor Rozman: – Mindkét csapat idegesen játszott, és az első négy szettből kettőben nem is túl jól. A rövidített játszmában két-három labdánál jobban koncentráltunk, ez döntött. Egyenlő erők küzdelme volt a mai, amiben egy kicsit több szerencsénk volt.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató