Egy pont a Szent Benedek ellen

Sok hibával röplabdáztunk a bajnoki nyitányon a remek játékerőt képviselő balatonfürediek ellen, ez ezúttal egy pontot ért.

A szezon első hazai mérkőzésén már ott volt a társakkal az amerikai Alexandra Malloy: átlónk térdsérülése szépen javul, a mérkőzés előtti napon már közel teljes értékű edzésmunkát végzett, így Giannis Athanasopoulos vezetőedző rendelkezésére állhatott.

A decemberi térdszalag-szakadásából szépen gyógyuló Ambrosio Melani a lelátóról szurkolt csapattársainak.

Csapatunk trénere nem változtatott múlt heti, bécsi kezdőcsapatán, melyet ezúttal is Király-Tálas Zsuzsanna, Török Kata, Yuliya Boyko, Ayshan Abdulazimova, Sanja Kalicanin és Vezsenyi Adrienn alkotott, a liberó pedig Juhár Dalma volt.

Megilletődötten kezdtük a találkozót a négy szerb és egy amerikai légióssal felálló fürediek ellen (1-6), és ugyan Abdulazimova pontjaival elkezdtük a felzárkózást (4-8), Athanasopoulosnak hamarosan időt kellett kérnie (5-11). Rengeteg hibával játszottunk, riválisunk viszont nem rontott (7-15). Vezetőedzőnk Fábián Fannyt és Mária Zernovicot küldte be (9-18), de ez, valamint a visszacsere sem hozta meg a kívánt eredményt. Noha a meccs addigi legszebb labdamenetét mi nyertük, összességében simán lett a vendégeké az első szett (17-25, 0-1).

A második felvonásra Papp Orsolya váltotta Kalicanint, és sokkal határozottabb röplabdával rukkoltunk elő (6-3), így a vendégeket edző Dejan Desnica előbb időt kért, majd hármat cserélt. Csapata egyenlített, mi pedig Fábiánnal folytattuk, majd hamarosan az indiszponált Boyko helyére Zernovic is beállt. Szoros volt a küzdelem, de pár jó blokkal megint megléptünk három ponttal (17-14), de előnyünk nem tartott sokáig, 18-nál újfent egyenlő volt. A hajrá előtt magabiztosnak tűnő előnyt építettünk ki (23-19), de két vendégpont után Athanasopoulos a biztonság kedvéért még egyszer időt kért. A játékrészt Zernovic bombája zárta le (25-21, 1-1).

A harmadik felvonás eleje fej fej melletti küzdelmet hozott, de a Szent Benedek volt az, amely előbb tudott két ponttal meglépni. Papp egyenlített (13-13), de két füredi pont után időt kértünk. Mindkét együttes remekül mezőnyözött, így sok hosszú labdamenetet láthatott a szép számú közönség. Két vitatott labdamenet is a miénk lett, majd Török bombázott a hátsó sorból ellentmondást nem tűrően a rivális térfelére (20-17). A következő három labdamenetet a vendégek nyerték, így időt kértünk. A visszacserélt Boyko egyből ponttal köszönt be, de hiába volt hat játszmalabdánk is, abból hármat is saját hibánknak köszönhetően nem tudtunk kihasználni – ahogy pedig az történni szokott, a SZBRA élt a kapott lehetőséggel (30-32, 1-2).

A negyedik játszmára visszajött Király-Tálas és maradt az előző végjátékban beállt Boyko. Noha mi kezdtünk jobban, mégis mi voltunk azok, akiknek előbb időt kellett kérnie (7-9). Ismét pillanatok alatt fordult az állás, Boyko szerváival fordítottunk és meg is léptünk riválisunktól (14-10). A fürediek újabb ítéletet reklamáltak, előkerült a sárga lap is, de magabiztosan őriztük előnyünket (21-15). Király-Tálas ászt nyitott, Vezsenyi és Papp a hálónál jeleskedett, így döntő szettre mentettük az összecsapást (25-16, 2-2).

A rövidített játszma elején két nyitásrontásunkkal és egy további hibánkkal három pontos volt a Szent Benedek előnye (2-5), és mivel továbbra is dekoncentráltan játszottunk, a fordulásnál öttel vezetett a rivális (3-8). A folytatásban huszáros hajrát kivágva 13-13-nál utolértük ellenfelünket, de a fordítás nem jött össze, így meg kellett elégednünk egy szerzett  ponttal (13-15, 2-3).

Folytatás jövő kedden a Közép-európai Ligában, amikor a szlovén bajnok Calcit Kamnik ellen játszunk 19 órai kezdettel, ugyancsak a Folyondár utcában.

—————————————————————————————————

Extraliga, alapszakasz, 1. forduló:
Vasas Óbuda – Szent Benedek RA 2-3 (-17, 21, -30, 16, -13)
Folyondár utca, 204
néző. Vezette: Szarka, Bátkai-Katona

Vasas: Török 16, Kalicanin 1, Vezsenyi 16, Boyko 12, Abdulazimova 18, Király-Tálas 1. Csere: Juhár (liberó), Zernovic 5, Fábián 2, Papp O. 9, Takács D., Kump. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

SZBRA: Bleicher 5, Savovic 22, Koprivnica 12, Stijepic 8, Kiss 14, Jimerson 13. Csere: Baksa, Fáth (liberók), Iosia 1, Lekic 3, Vacsi. Vezetőedző: Dejan Desnica

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Giannis Athanasopoulos: – A harmadik szett döntő volt, mert sok szettlabdát a saját hibánkból nem tudtunk kihasználni. Idegesen kezdtünk, de aztán néhány változtatás hatására javult a játékunk. A negyedik szettben jól röplabdáztunk, az ötödikben pedig 4-10-ről kiegyenlítettünk, ami csapatom küzdőszellemét dicséri. Sajnálom, hogy a győzelem nem jött össze, láttuk, min kell javítanunk a továbbiakban. Dolgozunk tovább.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató