Győzelem a MEL-nyitányon

Csapatunk nélgy szettben legyőzte az osztrák Schwechatot

A szezon első tétmeccsére nem tarthatott a csapattal a frissen szerződtetett amerikai Andie Malloy, aki a keddi edzésen térdsérülést szenvedett. Az első diagnózisok alapján átlónk megúszta a legrosszabbat és se porc-, se szalagsérülést nem szenvedett, ugyanakkor némi kihagyás biztosan vár rá.

A házigazda csarnoka és a mérkőzéskörülmények nem sokat változtak legutóbbi látogatásunk óta: a bemelegítéshez összesen 18 labda állt rendelkezésre, a talaj és a terem is olyan volt, amilyen.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző Király-Tálas Zsuzsannát, Török Katát, Yuliya Boykót, Ayshan Abdulazimovát, Sanja Kalicanint és Vezsenyi Adriennt nevezte a kezdőbe, a liberó Juhár Dalma volt.

A lelkes, fiatal játékosokból álló hazaiak alaposan megleptek bennünket az összecsapás elején (7-2), és még jó néhány labdamenetnek el kellett telnie, hogy megtaláljuk a ritmust (14-6), de Török ászaival négyre visszazárkóztunk (16-12). Sorozatban két rontásunkkal megint öt volt közte (20-15), Vezsenyi helyett pedig Mária Zernovic állt be. Felcsillant a fordítás reménye (21-20), de egymás után kettőt hibáztunk, ezzel pedig megpecsételtük saját sorsunkat (25-21, 1-0).

A második szettben Athanasopoulos nyolc labdamenet után feladót cserélt, ennek is köszönhetően pár ponttal megléptünk (7-10). Kisvártatva egyenlített a jól játszó házigazda, Zernovic pedig ezúttal Boykót váltotta. Ismét hárompontos előnybe kerültünk, elsősorban egyre javuló blokkmunkánknak köszönhetően. A hajrá nem hozott újabb fordulatot, így Török vezérletével egyenlítettünk (22-25, 1-1).

A harmadik játszma elején mi vezettünk, de amikor fordított a Schwechat, Athanasopoulos időt kért (10-8). Török újabb jó nyitásaival ismét nálunk volt az előny, majd centereink pontjaival hárommal elhúztunk, így időt kértek a hazaiak (12-15). A felvonás második fele már jobbára izgalommentesen telt, így szűk másfél óra elteltével vezettünk összetettben (20-25, 1-2).

A negyedik etapot újfent sok hibával kezdtük, de az osztrákok is kedveskedtek nekünk pár ingyenponttal, így nálunk volt a vezetés. A vendéglátónk fáradni látszott, egyre többet rontott, így folyamatosan növeltük előnyünket (6-11). Athanasopoulos szép lassan minden játékosát pályára küldte, de – amikor már senki nem számított rá, tízpontos előnyből – egy újabb rövidzárlat következett, a hazaiak pedig kettőre zárkóztak (19-21). Pár játékosnak így ismét vissza kellett állnia, de végül megszereztük mindhárom pontot (19-25, 1-3).

Folytatás jövő szombaton, amikor a Szent Benedek RA ellen a magyar bajnokságban, hazai pályán is bemutatkozunk.

———————————————————————————————

Közép-európai Liga, alapszakasz, 1. forduló:
VS Post NÖ (osztrák) – Vasas Óbuda 1-3 (21, -22, -20, -19)
Bécs, Sporthalle, 50
néző.

SVS: Mitrengova 13, Selimovic 1, Mehic 15, Miksikova 11, Tuluk 4, Haslinger 6. Csere: Baji (liberó), Vassilakopoulos 2, Micic 1, Katz 2, Poindl 1, Trunner 1. Vezetőedző: Zuzana Pecha-Tlstovicova

Vasas: Király-Tálas, Török 17, Kalicanin 12, Vezsenyi 9, Boyko 5, Abdulazimova 11. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Zernovic 10, Fábián 4, Kump, Papp O., Takács D. 2. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Giannis Athanasopoulos: – Idegesen kezdtünk, de ezért is kértem a vezetőséget, hogy induljunk el ebben a sorozatban, mert így hamarabb előjönnek a hibák. Az első szett elvesztése után küzdöttünk, hajtottunk és sikerült fordítanunk, ennek örülök. Sok munka vár még ránk, de voltak játékelemek – így a védekezés és a blokkmunka, illetve a bejátszások -, amikkel elégedett voltam. A támadási hibáink számát jelentősen csökkentenünk kell.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató