Második hely Görögországból

A santorini torna zárónapján nem bírtunk a nagyszerűen játszó házigazdával.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző ezúttal Yuliya Boyko mellett Maria Zernoviccsal kezdett a szélen, centerposztra visszatért Sanja Kalicanin, Király-Tálas Zsuzsannával átellenben pedig Vezsenyi Adrienn játszott.

A hozzánk hasonlóan veretlen, házigazda Thiras – amelyben két amerikai, egy kanadai és egy venezuelai légiós szerepel – elleni első szett remek színvonalú röplabdát hozott, mindkét csapat agresszíven, bátran támadott. A hazaiak pontosabbak voltak, edzőnk így hamarosan Török Katát, Andie Malloyt és Fábián Fannyt is pályára küldte Zernovic, Vezsenyi, illetve Király-Tálas helyére. Hárompontos hátrányból kiegyenlítettünk, visszajött Vezsenyi és Király-Tálas, a hajrára fordulva pedig a vezetést is átvettük. A Thiras több remek mentést is bemutatva fordított, majd második játszmalabdáját értékesítette.

A második etapot Malloyjal és sok hibával kezdtük, a Thiras pedig Alexandra Holston és Andrea Mitrovic vezérletével folyamatosan növelte előnyét. Nyolcpontos hátrányban Papp Orsolya érkezett Fábiánnal párban, de ebben a játékrészben a cserék ellenére sem tudtunk sok mindent kezdeni a nagyszerűen játszó hazai együttessel.

A harmadik felvonást is 0-4-gyel kezdtük, és bár ezt követően némileg összeszedettebbé vált a játékunk, de így is hatpontos hátrányból kellett megkezdenünk a visszakapaszkodást. Lefeleztük riválisunk előnyét, de a Thiras ennél közelebb sokáig nem engedett minket. Küzdöttünk, hajtottunk, és egyre javuló mezőnymunkánknak köszönhetően 16-20-ról – amikor talán már a hazaiak is elhitték, hogy vége a mérkőzésnek – egalizáltunk, majd hatalmas fordítást bemutatva szépítettünk.

A negyedik szettet ennek ellenére megint a házigazda kezdte jobban, nekünk pedig sokszor pechünk is volt. Ezúttal is folyamatosan nőtt a Thiras fórja, mert megint többet hibáztunk, mint ami belefért volna. Bár becsülettel küzdöttünk a mérkőzés végéig, a találkozó nagy részében kiegyensúlyozottan és jól játszó hazaiak megérdemelten szerezték meg a tornagyőzelmet.

Folytatás jövő szerdán a szezon első tétmeccsén, a Közép-európai Ligában az osztrák SVS Post NÖ vendégeként Bécsben.

————————————————————————————————

Nomikeia Kupa, 3. nap
AO Thiras (görög) – Vasas Óbuda 3-1 (23, 15, -22, 15)
Santorini, 150
néző.

Thiras: Mitrovic 21, Dialla 3, Holston 19, Abbott 10, Argyriou 9, Konstantinidou 5. Csere: Artakianou (liberó), Merkouri, Kalapoda. Vezetőedző: Konstantinos Papadapoulos

Vasas: Boyko 16, Kalicanin 3, Vezsenyi 6, Zernovic 2, Abdulazimova 12, Király-Tálas 2. Csere: Juhár (liberó), Török 14, Fábián, Malloy 1, Papp O. 3, Takács D. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató