Másodszor is nyertünk Santorinin

Ezúttal a ciprusi Apollon Limasszolt győztük le.

Vezetőedzőnk, Giannis Athanasopoulos a háromnapos torna második, ciprusi Apollon Limasszol elleni mérkőzésre három helyen változtatott a PAOK-kal szembeni kezdőcsapatán, amelybe bekerült Andie Malloy, Mária Zernovic és Papp Orsolya is.

A túloldalon ezúttal is felfedezhettek a szurkolóink ismerős arcot, arcokat: a rivális feladója, a puerto ricó-i Jennifer Nogueras az előző idényben fél szezonon át a Vasas játékosa volt, míg a brazil Jessica Ventura egy szezont Jászberényben töltött.

Az első szett sokáig szoros küzdelmet hozott, a nyitónapon a Thirasszal szemben simán veszítő Apollon jól röplabdázott, nekünk pedig akadtak gondjaink a támadások befejezésével. Amikor a támadójátékunk stabilabb lett, azonnal megnyugtató előnyt alakítottunk ki, így Athanasopoulos cserélni is tudott a hajrában.

A második felvonást a ciprusiak kezdték pontosabb röplabdával, de kiegyenlítettünk, majd Török Kata helyére Takács Dorotit cserélte be vezetőedzőnk. Szorosan alakult az eredmény, minden pontért alaposan meg kellett dolgoznia mindkét együttesnek, és mivel a nyitásfogadásunk hagyott kívánni valót maga után, támadásban is küszködtünk. Yuliya Boyko bejött nyitni, szervált egy ászt és a hátsó sorból támadóként is eredményes volt, az ekkor kialakított hárompontos előnyt pedig már nem adtuk le.

A harmadik játszmára érkezett Kump Alíz, de nem ezen a cserén múlt, hogy az első harmadban több hibánk volt, mint pontosan befejezett akciónk. Kisvártatva egalizáltunk, majd Boyko újabb jó nyitósorozatával öt ponttal elléptünk. A hajrában ugyan kapaszkodott és fordított is a rivális, de nem remegtünk meg és a fontos labdameneteket megnyerve behúztuk a mérkőzést.

A szombati zárónapon a házigazda AO Thirasszal csapunk össze.

——————————————————————————————————–

Nomikeia Kupa, 2. nap
Vasas Óbuda – Apollon Limasszol (ciprusi) 3-0 (22, 21, 27)
Santorini, 25
néző.

Vasas: Király-Tálas 5, Zernovic 9, Papp 10, Malloy 13, Török 5, Abdulazimova 9. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Kump 3, Vezsenyi 1, Fábián, Takács D. 3, Boyko 6. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Apollon: Perez 9, Lambrou 6, Ventura 13, Lavruk 10, Iordanous 3, Nogueras 3. Csere: Zakhaiou (liberó), Popolitova. Vezetőedző: Yiannis Yiapanis

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató