Legyőztük a görög kupagyőztest

A PAOK Szaloniki elleni sikerrel rajtoltunk a Santorinin rendezett felkészülési tornán.

Vezetőedzőnk, Giannis Athanasopoulos a háromnapos görögországi tornára is azzal a céllal utazott ki csapatával, hogy minden játékosnak megadja a bizonyítási lehetőséget. Első mérkőzésünkön egyből a Görög Kupa címvédője, a PAOK Szaloniki ellen mérhettük fel, hol tartunk. Együttesünkben ott volt már Andie Malloy, akinek gépe hétfő este landolt Budapesten.

A túloldalon Dimitris Floros vezetőedző egyik feladójára sem számíthatott, így a mindössze 16 éves Alexandra Merodoulaki irányította az ellenfél játékát. A túloldalon több ismerős arcot felfedezhettünk: a spanyol Milagros Collar korábban játszott Békéscsabán is, míg Juliette Fidon-Lebleu-vel a francia válogatottban találkozhattak többször a nemzeti csapat tagjai.

Az első játszma eleje szoros küzdelmet hozott, de a PAOK az első húsz labdamenet tapogatózása után három ponttal meglépett. Athanasopoulos hamarosan pályára küldte Andie Malloyt, Ayshan Abdulazimova nyitósorozatával pedig fordítottunk. Ezúttal mi húztunk el három ponttal, de a hajrában a PAOK egalizált (22-22), és bár az első szettlabda a miénk volt, a rivális került előnybe.

A második szettre Yuliya Boykót Mária Zernovic váltotta, de továbbra is sok hiba volt a játékunkban. Hét labdamenetet követően feladóposztra érkezett Fábián Fanny, és jobbára finom megoldásokkal – ejtésekkel és pörgetésekkel – jött össze az egyenlítés, majd a fordítás. Abdulazimova remek szerváit követően hat volt az előnyünk, amit már nem adtunk le, így egalizáltunk.

Remekül kezdtük a következő felvonást, hamar ötpontos fórt alakítottunk ki, és bár a PAOK a játszma derekán visszakapaszkodott, az egyre jobban összeálló blokkunknak köszönhetően könnyedén fordítottuk meg az összetett állást.

A negyedik etapot Malloyjal kezdtük és úgy tűnt, a PAOK-nak végleg elfogyott az ellenállása. Ez azonban – egyelőre legalábbis – csak a látszat volt, mert amikor elkezdtünk rontani, pillanatok alatt odalett hatpontos előnyünk. Athanasopoulos iődkérést követően Kalicanin sáncaival ismét biztosnak látszó előnyt építettünk ki, és kisvártatva le is zártuk a közel kétórás mérkőzést.

Pénteken a ciprusi Apollon Limasszollal találkozunk.

—————————————————————————————————– 

Nomikeia Kupa, 1. nap
Vasas Óbuda – PAOK Szaloniki (görög) 3-1 (-26, 21, 17, 16)
Santorini, 25
néző. Vezette: Mylonakis, Prentzas (görögök)

Vasas: Török 3, Kalicanin 12, Vezsenyi 12, Boyko 19, Abdulazimova 11, Király-Tálas 1. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Malloy 5, Fábián 3, Zernovic 9, Papp O., Kump 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

PAOK: Merodoulaki 3, Kypraisi 17, Polinopoulou 7, Collar 9, Fidon-Lebleu 11, Kalantatze 5. Csere: Xanthopoulou, Papadopoulou (liberók), Klepkou, Merteki 1, Tsioga 3, Terzoglou 1. Vezetőedző: Takis Floros

Fotó: Timotheos Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató