Három szetten át bírtuk a lépést a Lugoj-sal

A mérkőzés nagy részében előre mutató volt a végére elfáradó csapatunk játéka

Vezetőedzőnk, Giannis Athanasopoulos három helyen változtatott kezdőcsapatán a szombati, román C.S.M. Lugoj elleni mérkőzésre: Papp Orsolya, Fábián Fanny és Mária Zernovic is lehetőséget kapott a bizonyításra.

Pontatlanul kezdtük az összecsapást, a románok hamar elléptek öt ponttal, de Vezsenyi Adrienn, majd Zernovic ászával, illetve Fábián blokkjával a játékrész derekán kiegyenlítettünk. Válogatott átlónk támadásával a hajrára fordulva átvettük a vezetést, de ellenfelünk tudott újítani és sokadik szettlabdáját kihasználva előnybe került.

A második felvonást jobban kezdtük, támadásban és blokkban is emeltük játékunk színvonalát, ennek köszönhetően végig vezettünk. A játszma derekán ugyan feljött a rivális, de egy megnyugtató ásszal és egy remekül áttett Fábián-labdával ötpontos előnnyel fordulhattunk a hajrára, amelyben sikerült elhárítani az ellenfél egyenlítési kísérletét, így egalizáltunk.

A harmadik szettre Kump Alíz érkezett, de nem ennek volt köszönhető, hogy mindkét csapat rengeteget rontott a periódus elején. Az ellenfél tudta hamarabb stabilizálni a játékát, így ellépett három ponttal, Athanasopoulos pedig Takács Dorotit is bevetette, majd Török Katát is pályára küldte. Egy-kétpontos hátrányban üldöztük riválisunkat, de a hajrá nem sikerült jól így ismét hátrányból kellett talpra állnunk.

A negyedik felvonásra Abdulazimova helyére visszajött Papp, így csak magyar játékosokkal álltunk fel. Szörnyen kezdtük ezt a játszmát, 0-6-nál beállt Király-Tálas Zsuzsanna, majd Zernovic átlóként állt vissza és érkezett Stankovics Alinda is, de érezhetően elvesztettük a fonalat. A román csapat gyakorlatilag azt csinált, amit akart, így a mérkőzés vége csúnya lett, ennek ellenére nem panaszkodhatunk, hiszen három hétnyi közös gyakorlás után a pénteki találkozót is beleszámolva nyolc kiváló szettet játszottunk kevesebb, mint húsz óra alatt.

Folytatás jövő csütörtöktől szombatig a görögországi Szantorinin.

————————————————————————————————————–

Boraqua Kupa, 2. nap
Vasas Óbuda – C.S.M. Lugoj 1-3 (-27, 21, -21, -10)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 50
néző. Vezette: Halász T., Jámbor

Vasas: Boyko 13, Papp O. 1, Vezsenyi 8, Zernovic 14, Abdulazimova 6, Fábián 2. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Török 4, Király-Tálas, Takács D. 3, Kump 5. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Lugoj: Gemanariu 1, Barakova 6, Celic 22, Sredic 16, Filipas 20, Sakradzija 14. Csere: A. Popa, Barbulescu (liberók), Canak 2, G. Popa 2, Strachinescu. Vezetőedző: Ugljesa Segrt

Fotó: Kuti István

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató