Király-Tálas Zsuzsanna lett csapatunk kapitánya

A feladó péntek este a BRSE ellen debütál új szerepkörében.

Nyáron visszatért irányítónk, Király-Tálas Zsuzsanna lett együttesünk kapitánya. A 28 éves röplabdázó számára nem lesz új dolog a poszt, ugyanis legutóbbi klubjánál, Kaposváron is ő látta el ezt a feladatot.

"Más azért itt, mint ott volt, mert Giannis próbálja nyomatékosítani bennünk minden edzésen, hogy itt 14 egyenrangú játékos van, ráadásul Ayshan a társam a kapitányságban, így megoszlanak közöttünk a terhek” – mondta honlapunknak Zsuzsi.

Kiemelte, a csapat összetétele ideális, mert bár görög vezetőedzőnk munkamódszere mindenki számára újdonság, vannak olyan társai, akik többféle mentalitású trénerrel dolgoztak már, így nekik talán könnyebben sikerült az alkalmazkodás, mint azoknak a fiataloknak, akiknek szinte minden rezdülés újdonság.

"Megfigyelhető az edzéseken is, hogy jó értelemben két részre szakadt a csapat: mi, idősebbek igyekszünk mindenben segíteni azokat, akiknek szinte minden apróságra oda kell még figyelniük. Én is keresem még az ideális egyensúlyt aközött, hogy magamra, a társaimra és Giannisra is kellő figyelmet és energiát tudjak fordítani, de nem vagyunk elkésve, hiszen van még néhány hét a bajnoki rajtig” – fogalmazott az elmúlt hetekkel kapcsolatban a feladó.

Zsuzsi kijelentette, a két héttel ezelőtti első, maribori torna nagyon nehéz volt, mert ahogy fáradtak, meccsről meccsre mindenki egyre inkább visszatért ahhoz a játékrendszerhez, amiben korábban játszott.

"Ebben azért azóta rengeteget léptünk előre, sokat és jól edzettünk, remélem, Békéscsabán visszaköszönnek majd azok a dolgok, amiket gyakoroltunk. A nyitás és a nyitásfogadás már Szlovéniában is jól működött, ehhez remélem, most hozzá tudjuk tenni a sokkal jobb feladó-ütőkapcsolatokat, valamint a blokkot és védekezést is” – tekintett előre irányítónk.

Király-Tálas a csapat várható játékával kapcsolatban hozzáfűzte, mivel nincsenek „nagy vágók”, nagyon fontos lesz a kommunikáció, a lendület és az az energikus röplabda, amit Athanasopoulos az edzéseken is elvár.

"A cél, hogy annyi érzelmet vigyünk fel a pályára, amennyit csak tudunk, és minden meccsen úgy lépjünk pályára, mintha az lenne életünk utolsó összecsapása. Mindenkinek minden percben készen kell állnia, ha nem a pályán, akkor azon kívül kell buzdítania, segítenie a társait” – zárta csapatkapitányunk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató