Győzelemmel kezdtünk Békéscsabán

Nagy csatában kerekedtünk a házigazda BRSE fölé

Csapatunk a békéscsabai Boraqua Kupa első napján a házigazda BRSE-vel találkozott.

Jól kezdtük a mérkőzést, hamar elléptünk négy ponttal, és előnyünket a játékrész derekáig tartottuk is. Jól nyitottunk és a nyitásfogadásunk is rendben volt, de néhány hibánkat követően, 14-16-nál már csak kettő volt az előnyünk. Ayshan Abdulazimova szerváival ismét elléptünk és végül magabiztosan szereztük meg a vezetést.

A második szett első harmadában több rontás jellemezte a játékunkat, így jobbára a csabaiaknál volt az előny. Athanasopoulos a játékrész derekán beküldte Mária Zernovicot, majd Takács Dorotit is, mert a nyitásfogadással komoly problémáink adódtak. A változtatásoknak köszönhetően közelebb tudtunk zárkózni, kitartott a BRSE lendülete, amely így egyenlített.

A harmadik felvonásra visszatértek a kezdőcsapat tagjai, együttesünk pedig újfent a szebbik arcát mutatva röplabdázott és Yuliya Boyko, valamint Vezsenyi Adrienn vezérletével többpontos előnyt harcolt ki, amit a játszma során végig megőrzött.

A negyedik etap hozta az addigi legkiegyenlítettebb küzdelmet, sokáig egyik csapat sem tudott jelentős különbséget kialakítani. Hiába vezettünk 14-13-ra, ezt sorozatban öt hazai pont követte, de innen is volt visszaút és Abdulazimova blokkjaival előbb 22-nél utolértük riválisunkat, majd átvettük a vezetést. Ekkor azonban újabb fordulat következett és a hazaiak egymás után szerzett három ponttal kiegyenlítették az összetett állást.

A rövidített szettben Vezsenyi támadása után három pontos előnyünknél Tóth Gábor időt kért, de a térfélcserénél ugyanennyi volt a különbség. A hajrára teljesen felőröltük a hazaiak ellenállását, így győzelemmel, és ami talán ennél is fontosabb, remek játékkal kezdtük a felkészülési tornát.

———————————————————————————————————–

Boraqua Kupa, 1. nap
Swietelsky-BRSE – Vasas Óbuda 2-3 (-21, 19, -16, 23, -7)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Jámbor, Halász T.

BRSE: Klisura 14, Strunjak 8, Kornyenko 3, Glemboczki 9, Pekárik 11, Drpa 24. Csere: Kertész (liberó), Najdic 1, Karhu. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Király-Tálas 4, Török 23, Kalicanin 7, Vezsenyi 20, Boyko 20, Abdulazimova 10. Csere: Juhár (liberó), Zernovic 1, Takács D. 2, Papp, Fábián. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató