Kump Alíz a Vasasban folytatja

Az Eb-ről az utolsó keretszűkítéskor lemaradó, 17 éves centertehetség hosszú távra kötelezte el magát klubunkhoz

Újabb fiatal magyar tehetséget szerződtetett a Vasas Óbuda: a Kaposvárról távozott Kump Alíz 2+1 éves kontraktust kötött klubunkkal.

"Volt ajánlatom minden élcsapattól, de nem mondom, hogy különösebben nehéz volt döntenem. Az én koromban a vezetőedző személye a legfontosabb, anno ezért igazoltam Kaposvárra is, és ez most egyértelműen a Vasasnál volt a legcsábítóbb” – fogalmazott Alíz honlapunknak. Hozzátette, az is nagyon motiválja, hogy a magyar válogatott felével együtt edzhet nap mint nap.

Alíz – mivel az utolsó keretszűkítésen kimaradt a szerdán kezdődő Európa-bajnokságra utazó csapatból – már hétfőn, az első hivatalos meetingen ott volt a Folyondár utcában.

"Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nyilván jó lett volna ott lenni az Eb-n, de már az is nagy szó, hogy ilyen fiatalon két hónapot együtt készülhettem a legjobbakkal. Örülök, hogy a Vasassal így legalább el tudom kezdeni a felkészülést, plusz láttam, hova kell eljutnom. Kuba (Jakub Gluszak szövetségi kapitány, a szerk.) egyébként megnyugtatott, mivel én voltam a keret legfiatalabb tagja, még sok lehetőségem lesz Eb-n szerepelni. Picit bánt, hogy az utolsó pillanatban maradtam le, még mindig nem dolgoztam fel teljesen, de azon vagyok, hogy szerdától csak az új feladatomra koncentráljak” – utalt az alapozás kezdetére új szerzeményünk.

A center kiemelte, a kaposvári bő egy évben elsősorban mentálisan lépett előre sokat, Sasa Nedeljkovictól rengeteget tanult, megismerte, milyen az Extraliga mezőnye, az edzésmunka, és nagyon örül, hogy a második szezonban sok játéklehetőséget kapott.

"Nyilván itt a Vasasnál más lesz a helyzetem, mert négy kiváló centerrel kell versenyeznem a játékpercekért, éppen ezért az első szezonomban a fő cél, hogy minél többet tanuljak, fejlődjek, és ha lehetőséget kapok, azzal maximálisan élni tudjak. Részben ennek is szül a szerződésem hossza, szeretném a lehető legtöbbet fejlődni az előttünk álló években”– mondta céljairól Alíz.

Röplabdán kívüli életéről elárulta, kaposvári évében a szabadidejét elsősorban a családjával és a barátaival töltötte, de nem otthonülős típus, inkább az aktív pihenést részesíti előnyben.

"Az első költözés nehezebb volt, ezt a mostanit nem élem meg olyan nehezen. Az ikertestvérem még a gimnázium első évében elköltözött otthonról, így ő is ellátott tanácsokkal. Az első kaposvári hónapokban volt egy hullámvölgyem, pedig tudtam, hogy az előre lépéshez kell áldozatokat hozni. De annak azért örülök, hogy közelebb leszek a családomhoz” – mondta az egyébként péceli kötődésű Alíz.

Sarlós Márton, a Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője az újabb igazolás kapcsán kiemelte, nagyon örül, hogy Alíz a Vasast választotta, ugyanis tehetséges fiatal magyar játékosként tökéletesen illeszkedik a klub koncenpciójába.

"Giannis kimondott kérése volt, hogy minden poszton komoly versenyhelyzet legyen a kezdőcsapatba kerülésért. Mela jelenleg minden erejével azon dolgozik, hogy komoly sérülése után visszatérjen és biztos vagyok abban, hogy a centereink kölcsönösen húzni fogják egymást az edzéseken, hogy minél jobb teljesítményre sarkallják egymást. A Közép-európai Liga miatt a szokásosnál több mérkőzésünk lesz, így biztoinyítási lehetősége is bőven lesz mindenkinek" – fogalmazott Sarlós Márton.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató