Szlovén másodedzővel folytatjuk

Karmen Kocar személyében tapasztalt stábtag csatlakozik a Vasas Óbudához.

A szlovén Karmen Kocar feladóként hazája mellett az osztrák, a német, a francia, a horvát, a román, sőt a thaiföldi élvonalban is letette névjegyét. A profi sporttal két éve felhagyott Karmen – vagy ahogy röplabdás berkekben ismerik, Kiki – a Maribor másodedzői pozícióját cseréli  a Vasas Óbuda kispadjára, ahova kifejezetten vezetőedzőnk, Giannis Athanasopoulos kérésére érkezik.

"Két szezonnal ezelőtt, amikor befejeztem pályafutásomat, már nem okozott örömet minden nap kétszer edzésre járni, és a mérkőzésekben sem leltem már meg azt, amit korábban. Azt pedig eldöntöttem, hogy ha ez így lesz, abbahagyom" – mondta Kocar, aki 2016-ban beiratkozott az edzőképzésre, amit követően előbb fél évet az Egyesült Államokban dolgozott, ezt követően helyezkedett el a Maribornál.

"Az előző szezon a Covid miatt minden volt, csak normális nem… Előfordult, hogy hetekig nem volt mérkőzésünk, aztán meg egy hét alatt négy-öt meccset kellett lejátszanunk, semmi ritmus nem volt. Nehéz volt folyamatosan tűzben tartani és motiválni a csapatot, de ebből a szempontból igen jó tapasztalat volt az előző idény. Annak is örültem, hogy gyakorlatilag otthon kezdhettem bele az edzői karrierembe, mert bár nem a Maribor a nevelőklubom, ezt a csapatot tekintem leginkább a sajátomnak" – fogalmazott Kocar.

Kiemelte, nem volt nehéz a játékospályafutása után átállnia a vonal túloldalára, tudatosan készült erre, de ahogy korábban a pályán, azon kívülről is igyekezett tapasztalatával segíteni a játékosokat. 

"Bevallom, meglepődtem, amikor Giannis megkeresett, mert tudom, hogy mennyi, nálam sokkal tapasztaltabb edzőt ismer Európa-szerte. Voltam a játékosa Stuttgartban, régóta ismerem őt emberileg és szakmailag is, tudom, mire számíthatok tőle, tisztában vagyok a munkamódszereivel, így hiszem, hogy jó csapatot fogunk alkotni. Nem gondolkoztam egy percet sem, gyakorlatilag azonnal elfogadtam az ajánlatot. A célom, hogy a lehető legtöbbet tanuljak, fejlődjek a Vasasnál" – mondta az egykori irányító, aki az első hetekben a csökkentett létszámú keret tagjainak főleg erőnléti és labdakezelési edzéseket vezényel majd.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató