Ayshan ismét piros-kékben!

Ayshan Abdulazimova egy év törökországi légióskodás után ismét a Vasas Óbdua röplabdázója lesz.

Két szezon alatt egy-egy bajnoki címet és Magyar Kupa-diadalt, valamint Bajnokok Ligája főtáblás szereplést ünnepelhetett csapatunkkal az azeri center, Ayshan Abdulazimova. A közvetlenségével, pályán és azon kívül mutatott viselkedésével, jó értelemben vett őrültségével sok szurkoló kedvencévé vált a 28 éves játékos, aki egyéves kitérő után szerződött ismét a csapatunkhoz.

"Tavaly nyáron azért kértem a már megkötött szerződésem felbontását, mert a koronavírus miatt olyan városban szerettem volna játszani, ahonnan közvetlen repülőjárattal bármikor haza tudok utazni a családomhoz. Ezért esett a választásom Törökországra” – mondta honlapunknak Ayshan, aki a legutóbbi idényben a Sariyer Belediyesi együttesét erősítette és zárt a török élvonal 12. helyén.

A világ egyik legerősebb pontvadászatával kapcsolatban kiemelte, embert próbáló idényen van túl, ugyanis a 16 csapatos bajnokságban minden héten kettő, de volt, hogy három találkozót kellett játszania.

"Fizikálisan és mentálisan is kimerítő volt, de túléltem. Ahogy korábban is, a Sariyernél is minden találkozón megpróbáltam kihozni magamból a maximumot, de persze a sportban ez nem mindig sikerül. Ugyanakkor azt gondolom, elégedettnek kell lennem, mert a legjobbamat nyújtottam” – emlékezett vissza törökországi évre Ayshan, aki támadási hatékonyságban a liga 12. legjobbja volt.

Együttesének célja az élvonalban maradás volt az előző idényben, ezt viszonylag simán teljesítette is, ugyanakkor benne maradt némi hiányérzet, meglátása szerint ugyanis előkelőbb helyen is zárhattak volna.

"Rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, hiszen meccsről meccsre a világ legjobb és legtapasztaltabb játékosaival mérhettem össze a tudásomat” – summázta Abdulazimova.

És hogy miként jött képbe ismét a Vasas?

"Ez a klub számomra továbbra is olyan, mint a második otthonom. Szerettem itt játszani, és most olyan, mintha visszatérnék a családomhoz. Nagyon várom az új idényt, Giannisszal is beszéltem már, igaz, ismerem korábbról is. Bízom abban, hogy jó szezonunk lesz, a játékosok és a stáb adottak hozzá. Azt pedig garantálom, hogy az elmúlt egy évben nem változtam: ugyanaz az őrült lány vagyok, mint aki elment a Vasastól” – mondta régi-új centerünk, aki sokakhoz hasonlóan az Európa-bajnokság után csatlakozik majd a felkészüléshez.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató