Erős és gyengébb ellenfelek is jöhetnek a CEV Kupában

Olasz, török és orosz sztárcsapatok mellett akár bosnyák ellenfelünk is lehet.

Jövő pénteken sorsolják a női röplabda CEV és Challenge Kupa főtáblájának küzdelmeit: csapatunk az előző idényben megszerzett bronzérmével a második számú európai sorozatban indulhat.

Az európai szövetség elküldte a nevezett csapatok listáját, ez alapján szerencsésen és nagyon szerencsétlenül is alakulhat együttesünk számára a június 25-i sorsolás.

A CEV Kupában indulók között még egy magyar együttest találunk, a BRSE-t. Mivel a sorslásnál nincs kiemelés, se semmilyen megkötés, akár a viharsarkiakkal is összehozhat minket Fortuna.

A mezőnyben igazi sztárcsapatokat is találunk: itt szerepel az előző idényben BL-elődöntős olasz Busto Arsizio, a lengyel bajnoki bronzérmes LKS Lódz, a jó ismerős román Alba Blaj, a világ legjobb játékosai közül többeket foglalkoztató török Eczacibasi, továbbá az edzőlegenda Nyikolaj Karpol által irányított orosz Jekatyerinburg és az ugyancsak orosz Szaratov is.

Játszhatunk jó ismerős francia csapattal is (Nantes), továbbá a lehetséges ellenfelek között van vezetőedzőnk, Giannis Athanasopoulos korábbi együttese, a Stuttgart is.

Természetesen vannak előzetesen könnyebnek tűnő akadályok is: bosnyák, belga, cseh, görög és portugál ellenfelet is hozhat utunkba a sors, továbbá a Bajnokok Ligája-selejtezőjében alulmaradó együttesek közül is kaphatunk ellenfelet.

Még egyszer a lényeg: sorsolás jövő pénteken, 12.30-tól!

A CEV Kupa 2021/22-es idényének indulói:
VC Oudegem (belga), VDK BANK Gent Dames (belga), UOK Banjaluka Volley (bosnyák), VK UP Olomouc (cseh), PVK Olymp Praha (cseh), VB Nantes (francia), Voléro Le Cannet (francia), Allianz MTV Stuttgart (német), SSC Palmberg Schwerin (német), PAOK Thessaloniki (görög), A.O. Thiras Santorini (görög), Swietelsky-BRSE, VASAS ÓBUDA, Unet e-work Bostu Arsizio (olasz), ŁKS Commercecon Łódz (lengyel), AJM FC Porto (portugál), CSM Volei Alba Blaj (román), Uralocska-NTMK Jekatyerinburg (orosz), Proton Szaratov (orosz), Nova KBM Branik Maribor (szlovén), Zeleznicar Lajkovac (szerb), TS Volley Düdingen (svájci), Eczacibasi Dynavit Istanbul (török)
 

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató