Magyar válogatott átlót igazoltunk

Vezsenyi Adrienn az MTK-tól érkezik a Folyondár utcába.

Vezsenyi Adrienn személyében 23 éves, 14-szeres magyar válogatott átlóval erősített csapatunk, a Vasas Óbuda. A fiatal játékos Kecskemétről indulva a Budaörs és a fővárosi együttes érintésével jutott el a nemzeti csapatig, és most egyesületünkig.

"A kezdetektől fogva tudatosan építettem fel a pályafutásomat, már korábban is lett volna lehetőség, hogy nagyot ugorjak, de soha nem akartam. Mindig odafigyeltem arra, hogy olyan lépéseket tegyek, ami reális, arra próbáltam odafigyelni, hogy olyan csapathoz igazoljak, ahol mindenképpen kapok játéklehetőséget” – mondta honlapunknak bemutatkozó interjújában Adri.

Hozzátette, úgy érzi, a három MTK-s évre szüksége volt, kellett, hogy valahol stabilan játsszon az Extraligában, hogy rengeteg meccs legyen a kezébe, mert ez volt a záloga annak, hogy magasabb szintre tudjon lépni.

"A legutóbbi idényben kezdtem azt érezni, hogy egy-egy csapatgyakorlaton sokszor már nem jön olyan válasz a másik térfélről, ami a fejlődésemet szolgálná. Ennek ellenére nagyon hálás vagyok a városmajoriaknak, főleg a két edzőmnek, Tóth Gábornak és Leiszt Máténak. Mindkettejük keze alatt rengeteget fejlődtem, és Budapesten váltam igazán profivá. A két szakember teljesen más típusú és habitusú, Máté volt az, aki itt az utolsó évben rájött, milyen személyiség vagyok, mire van szükségem. Mindig pozitívan állt hozzám, mérkőzések alatt is segített a hibákon minél hamarabb túllendülni” – értékelte fővárosi éveit Vezsenyi.

Amikor ennek kapcsán arról kérdeztük, milyen személyiség is, kiemelte: szeret nyerni, szereti a sikert, éhes a fejlődésre, emellett jó humorúnak, jó csapatembernek tartja magát. Utóbbi kettőt kifejezetten hasznosnak gondolja, ugyanis a szezon monotonitásában egy-egy jó vicc, humoros megszólalás segíthet átlendíteni a holtponton a csapatot.

"Szeretek ezzel a többieknek is segíteni, egyetlen kicsi aggodalmam van, hogy miként fog ez egy olyan csapatban működni, ahol nem mindenki magyar. De azért ettől sem tartok olyan nagyon, biztos vagyok abban, hogy erre is fogok megoldást találni” – tekintett kicsit előre is új játékosunk.

Adri a mostani nyáron mutatkozott be a magyar válogatottban: az Európa-bajnoki selejtezőkön jobbára Pallag Ágnes cseréjeként jutott szóhoz, az Európa-ligában viszont szinte végig a pályán volt és többször is jó teljesítménnyel hálálta meg egykori vezetőedzőnk, Jakub Głuszak bizalmát.

"Az előző szezonnak úgy vágtam neki az MTK-ban, hogy ezen a nyáron szerettem volna ott lenni a nemzeti csapatban. Ezért dolgoztam nap, mint nap, mindent megtettem ezért, így nagyon jó visszajelzés volt, hogy a szövetségi kapitány számított rám. Mindenki láthatta az MRSZ honlapján a statisztikai adatokat, így azt, hogy az Extraliga legjobb magyar átlója voltam. Rengeteget segített az állandó játéklehetőség, ha cserejátékos lettem volna, soha nem derül ki, mire vagyok képes” – mondta Vezsenyi, aki 355 ponttal zárta az előző idényt, és a vonatkozó listán csak Sanja Gamma, Sara Klisura és Adela Helic előzték meg. A szettenkénti pontátlaga 4,23 volt.

"A válogatott nagyon nehéz kihívás volt, fizikálisan és mentálisan is megterhelő volt, hiszen sokkal magasabb volt a színvonal, mint egy bajnoki mérkőzésen. Sokkal magasabb szintű játékosokkal találkoztam, de ez egy nagyon jó visszajelzés volt számomra, hol is tartok és mi az, amiben sokat kell fejlődnöm” – mondta Adrienn. Kifejtette, elsősorban a teljesítményének ingadozásával volt nagyon elégedetlen, ebben mindenképpen fejlődnie kell. Meglátása szerint voltak olyan találkozók, amikor sokkal többet tudott nyújtani, mint amit akár magától is elvárt, de voltak összecsapások, amikor viszont sokkal kevesebbet tudott beletenni a közösbe.

"A cél, hogy legyen egy átlagos jó teljesítményem, és azok között majd legyen egyre több kiugróan jó mérkőzés” – nézett előre.

A Vasassal és a környezetváltással kapcsolatban leginkább abban bízik, hogy továbbra is töretlen marad a fejlődése, sok új dolgot tud majd tanulni, illetve ő is megtalálja azt a családias környezetet, amiről minden más Vasas-játékostól hall és hallott.

"Giannis rendkívül pozitív személyiségnek tűnt, ő is támogató típusnak látszik, ami nekem nagyon fontos. Bízom abban, hogy igazán profik lesznek a körülmények, és jót fog tenni, hogy megint lesz versenyhelyzet a posztomon. Úgy gondolom, ebből a szempontból az MTK-ban kicsit elkényelmesedtem, mert mindig én játszottam, márpedig azt gondolom, azzal lehet a legtöbbet fejlődni, ha edzésen is meg kell dolgoznod a helyedért. Giannisszal eddig akárhányszor beszéltem, elmondta, nem hat fix kezdőjátékossal tervez, a célja, hogy minden poszton két azonos tudású röplabdázója legyen, mert olyan nincs, hogy mindenkinek mindig jól megy. Az Európa-liga erre remek példa volt, nekem is szükségem lett volna valakire, aki be tud állni helyettem. A célom, hogy bebizonyítsam, én vagyok a jobb átló” – utalt az előtte álló kihívásra Adri, aki szabadidejében általában hazalátogat Kecskemétre, mert számára az jelenti a legnagyobb kikapcsolódást.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató