Kaličanin: jöhet a harmadik!

Sanja Kaličanin a következő idényben is a Vasast erősíti.

Újabb játékossal kötött a következő szezonra szóló szerződést csapatunk: ezúttal a szerb születésű, magyar állampolgár, és reményeink szerint hamarosan magyar válogatott center Sanja Kalicanin döntött úgy, hogy a 2021/2022-es idényben is a Vasas Óbudában röplabdázik. Kontraktusa plusz egyéves hosszabbítási opciót is tartalmaz.

"Imádok röplabdázni, és továbbra is nagyon motivált vagyok, hogy megszerezzem első magyar bajnoki címemet. Mint ahogy eddig is, a következő szezonban is mindent meg fogok ezért tenni” – mondta honlapunknak a 31 éves center, aki jelenleg a nemzetközi szövetség döntésére vár, hogy végre pályára léphessen a magyar válogatottban.

Kiemelte, a legutóbbi idény minden volt, csak nem hagyományos: a vírus szinte mindent összekuszált, ugyanakkor annak örül, hogy a csapat végig tudta játszani a bajnokságot.

"Ez volt a legnehezebb idényem, és nem csak a járvány miatt. A hátsérülésem több mint három hónapig hátráltatott, nem szívesen emlékszem vissza arra az időszakra. Nagyon nehéz volt, de minden erőmmel azon voltam, hogy mielőbb visszatérhessek a pályára. Sok korrekciós és erősítő gyakorlatot végeztem, örülök, hogy a bronzmérkőzésen számíthattak rám” – fogalmazott centerünk.

Felelevenítette, természetesen a bronzéremnél jobb eredményben bíztak az idény előtt, de nagyon hálásak voltak, hogy végül dobogóra tudtak állni – már csak azért is, mert a pályán vívhatták ki azt.

Kijelentette, csakúgy, mint tavaly, idén sem kellett sokat gondolkodnia a szerződéshosszabbításon, már csak azért sem, mert a sok kihagyás miatt szeretne bizonyítani.

A magyar válogatottal kapcsolatban elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy Jakub Głuszak meghívta a keretbe, az edzések alapján – amiken már részt vett – pedig kijelentheti, hogy a lányok jól dolgoznak.

"Bízom abban, hogy mielőbb pályára léphetek majd tétmérkőzésen is. Magyarország a második otthonom lett, itt is legalább annyira komfortosan érzem magam, mint Szerbiában. Nyilván az Európa-bajnoki kijutás a cél, ha az megvan, akkor lehet majd a kontinenstornáról beszélni, ugyanakkor nagy megtiszteltetés lenne számomra, ha szülőhazám ellen léphetnék pályára” – mondta egy esetleg Szerbiával szembeni összecsapásról Sanja.

A lengyel vezetőedzőnkkel való közös munkáról kiemelte, „nem kicsi” utazás volt ez a – számára – két év. Nem mindig volt könnyű, de mindig hálás lesz a közösen tapasztaltak miatt.

"A Bajnokok Ligájában szerepeltünk, ugyanakkor egy ígéretét nem sikerült teljesítenie: nem lettünk együtt magyar bajnokok” – utalt tavalyi interjúrára Kalicanin, aki sok sikert kívánt a szakembernek, bárhova is viszi majd az útja.

Új vezetőezőnkkel, Giannis Athanasopoulosszal kapcsolatban egyelőre csak annyit mondott, bízik abban, hogy sikeres lesz a közös munkájuk, és reméli, mindent, amit elterveznek, el tudnak majd érni.

"Szeretnék köszönetet mondani ezen a fórumon is a Vasas-szurkolóknak, mert bár a lelátón csak kétszer láthattuk őket a szezonban, amikor csak lélekben voltak velünk, akkor is küzdöttünk. Mindemellett amikor beteg, illetve sérült voltam, rengetegen üzentek és támogattak, amiért nagyon hálás vagyok” – zárta szavait Sanja.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató