Fábián Fanny hosszabbított

Saját nevelésű feladónk stabilan, jól röplabdázott a mögöttünk hagyott szezonban.

Együttesünk saját nevelésű, 26 éves feladója, Fábián Fanny újabb egyéves szerződést írt alá a Vasas Óbudaával. A tavaly nyáron Békéscsabáról hazatért röplabdázó az elmúlt idényben rendre jó játékkal hálálta meg a kapott lehetőséget, így nem igazán volt kérdés, hogy marad csapatunknál.

"Bár az aranyérem nem jött össze egyik sorozatban sem, egyáltalán nem éreztem, hogy eredménytelen szezonunk lett volna. Ahogy a mondás tartja, minden arany másképp csillog, ez most nagyon igaz a bajnoki bronzéremre: sokat játszottam, sok lehetőséget kaptam, beérett a munka, amit éveken keresztül beletettem a röplabdába, így nekem ez az érem az egyik legkedvesebb lesz” – fogalmazott Fanny.

Elmondta, már a szezon elején érezte, hogy fog kapni lehetőséget a bizonyításra, ettől magabiztosabb lett, minél többet játszott, annál inkább magáénak érezte a sikereket.

"Örültem, hogy az új vezetőedző és Marci is úgy gondolta, számítanának rám a következő szezonban, így – bár voltak megkereséseim – nem igazán jött más számításba. Azért jöttem tavaly vissza Budapestre, hogy itthon legyek, egy újabb környezetváltozásra nem vágytam” – foglalta össze maradása okait a feladó.

A szezonra visszaemlékezve szóba került, hogy ő volt az első, akit a vírusfertőzés miatt elveszített a csapat: Fanny a szezon eleji, Dinamo Moszkva elleni BL-selejtezőn, majd a következő bajnoki rangadókon sem tudott ott lenni a társaival.

"Fizikálisan szerencsére nem volt gond visszajönni, mentálisan már annál inkább. Soha nem volt komoly sérülésem, és nehéz volt megélni, hogy most sincs, de mégsem lehetek ott hetekig a lányokkal. Sajnáltam a BL-selejtezőt, mert nem minden nap adatik meg az embernek, hogy abban a ligában játsszon, meg hát a második szettben több lehetett volna” – fogalmazott.

A szezon további részével kapcsolatban kiemelte, mivel az egész idény során küzdöttek mindennel – betegség, sérülés –, a fő cél mindig az volt, hogy az adott meccsből a legtöbbet kihozzák. Voltak fájó vereségek, de abból is sokat tanultak, meglátása szerint ezekre is szükség volt ahhoz, hogy milyen lett a bajnokság végkimenetele.

"Megtanultunk felállni a vereségekből is, erre nagy szükségünk volt a bronzpárharcban. Furcsa volt, hogy december végén senkiben nem volt több, mint négy-öt meccs, mindenkinek sokat kellett kihagynia, folyamatosan cserélődött a keret. Szinte minden meccsre más felállásban mentünk, mindezek fényében azt gondolom, helyt álltunk” – jelentette ki Fanny.

A szezon közbeni feladócserével kapcsolatban azt mondta, van már benne tapasztalata, nem szokott rástresszelni, ha új társat kap menet közben, csak az a fontos, hogy jól kijöjjön poszttársával.

"Nagyon jó, ha tudunk egymásnak tanácsot adni, tudjuk egymást segíteni, mert kívülről könnyebb nézni a meccseket, mint a pályán lenni. Nyilván az edző is tud segíteni, de neki hat másik játékosra is figyelnie kell, de szerencsére Sila személyében nagyszerű partnert kaptam menet közben. Pozitív személyiség volt, sokat tanultam tőle, és én is igyekeztem támogatni, amikor ő játszott” – nyilatkozta honlapunknak Fábián Fanny.

Meglátása szerint lehetett volna több is ebben a szezonban, de nehezen tudott reagálni a csapat arra a mindenkinek új helyzetre, hogy kimaradt olykor egy hónap is, majd utána háromnaponta kellett pályára lépni. Volt, hogy öten edzettek csak, voltak kevésbé működő játékelemek, de amikor nagyon kellett, akkor összeállt a csapat és a végsőkig küzdöttek egymásért.

Fanny elmondta, a következő hetek a pihenésé lesznek – természetesen a fizikai állapota megfelelő szinten tartására odafigyel –, de már most nagyon várja, hogy újra találkozzon eddigi csapattársaival, valamint megismerje az új játékosokat, stábtagokat.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató