Zelo ötödik szezonját kezdi nálunk ősszel

Szlovák ütőjátékosunk ötödik szezonját kezdi ősszel klubunkban.

Mária Žernovič – egykoron Kostelanská, a szurkolóknak csak Zelo – újabb egy évre elkötelezte magát klubunk, a Vasas Óbuda mellett, így a szlovák válogatott röplabdázó ősszel már ötödik idényét kezdi majd meg egyesületünkben.

"Amikor 2017-ben ideigazoltam, egyáltalán nem számítottam arra, hogy ennyi időt itt leszek. Sok dolognak kellett ehhez történnie, de az, hogy a férjem is Budapesten játszik, együtt tudunk élni és azt csinálhatjuk, amit mindketten imádunk, elég ok volt a maradásra. Szeretem a Vasast, ahol a kezdetektől fogva családtagként fogadtak, a szurkolók mindig mellettünk állnak, sok barátot találtam itt, ráadásul Budapestet is nagyon szeretjük” – utalt kézilabdázó férjére, Marián Žernovičra is Zelo.

A 28 éves röplabdázó elmondta, a legutóbbi idény nagyon más volt, mint a korábbiak a sérülések, a vírus és a rengeteg Covid-teszt miatt, ráadásul a nézők sem lehettek ott a lelátón, akiket nagyon hiányolt.

"Nekem is nehéz volt a szezon, de a végsőkig harcoltunk, ami egy bronzérmet hozott. Amikor épp jó formába kezdtem kerülni, jött egy sajnálatos sérülés, majd amikor visszatértem, egy betegség miatt kellett kihagynom heteket. Nagyon nehéz volt újra és újra visszajönni, mert rengeteg edzést és mérkőzést kihagytam, sok erőt veszítettem, ez sokat kivett belőlem. Úgy érzem, a szezon végére magamra találtam, és bár nem vagyok maradéktalanul elégedett, összességébenboldog vagyok a megszerzett harmadik hellyel” – fogalmazott Žernovič, aki elárulta, bár ezúttal is férjével közös döntés volt a maradás, ezúttal ő volt az, aki jobban ragaszkodott Budapesthez és a Vasashoz.

Athanasopoulos érkezéséről elmondta, egy edzőváltás mindig új energiát és motivációt ad a csapatnak, így ő is erre számít.

"Az biztos, hogy a jövőben is keményen kell majd dolgoznunk minden edzésen, mert változni fog a játékstílusunk is. Új tapasztalatok várnak rám és ránk, de bízom abban, hogy átélhetünk még olyan élményeket, mint a Nyíregyháza elleni döntők, vagy éppen a Conegliano elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés” – fogalmazott a négyes ütő, aki jelenleg a szlovák válogatottal készül az Európa-bajnoki selejtezőre.

A nemzeti csapattal kapcsolatban úgy fogalmazott, sok új játékos lesz a keretben, de nem lehet más céljuk, mint kijutni az Eb-re.

"Az előző, hazai rendezésű kontinenstornán remekül játszottunk és magasra tettük a mércét, amit most is szeretnénk megugrani. Olasz szövetségi kapitányunkkal biztos, hogy most is keményen fogunk dolgozni, de erre szükségünk is lesz, mert hosszú nyár áll előttünk” – zárta szavait Zelo.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató