Juhár Dalma újabb két évig a Vasasban!

Válogatott liberónk 2023 nyaráig biztosan nevelőegyesületében marad.

Ahogyan az elmúlt években mindig, idén is az elsők között hosszabbított szerződést a Vasas Óbudával Juhár Dalma. Még mindig csak 21 éves, de már a válogatottban is ott lévő liberónk ezúttal azonban nem egy, hanem egyből két idényre írt alá együttesünkhöz.

"Amikor Marci azzal keresett meg, hogy ezúttal rögtön két évre írjunk alá, éreztem, hogy bízik bennem ő is és az új vezetőedző is, így aztán nem is volt kérdés, hogy maradok. Jó érzés volt, hogy bíznak bennem, és tudom, hogy minden évben elmondom, de komolyan is gondolom: imádok itt lenni, büszke vagyok, hogy immáron a 13. évemet – felnőttben az ötödiket – is elkezdhetem a Folyondár utcában. Egyáltalán nem érzem, hogy unalmas lenne ugyanabban a klubban játszani, ugyanazokkal az emberekkel találkozni nap, mint nap, ha ezt érezném, biztosan nem hosszabbítanék szerződést. Minden évben új kihívások várnak, büszkévé tesz, hogy a Vasas család része lehetek” – világította meg kontraktusa meghosszabbításának hátterét Juhár Dalma.

A bajnoki bronzéremmel záruló szezonra visszatekintve elmondta, nem volt könnyű azt idény, jobb szereplésben reménykedett, de rengeteget küszködött az egész csapat a sérülésekkel és a koronavírussal is.

"Nem úgy alakult minden, ahogy szerettük volna, de amit lehetett, kihoztunk belőle. Sokszor volt nehéz összetartani magamat és a csapatot is, többször úgy éreztem, széthullóban vagyunk, de valahonnan mindig tudtunk erőt meríteni.  Voltak mérkőzések, amikor jól ment a játék és testileg, valamint fejben is rendben tudtam magam tartani, de voltak nehezebb periódusok is. Egy liberónak a pályán az egész társaságot egyben kell tartania, ez nem mindig volt könnyű. Örülök, hogy sikerült dobogóra állni a végén, mert megérdemeltük ezt a bronzérmet” – összegezte az elmúlt szezont Dalma.

Arra a kérdésre, hogy mi hiányzott a még szebb eredmények eléréshez, leginkább a korábbi években tapasztaltnál valamivel gyengébb csapategységet említette. Mint elmondta, azzal nem volt baj, hogy a pályán a végsőkig küzdöttek egymásért, de nem könnyítette meg a dolgukat a megfelelő kohézió kialakításában, hogy egész idényben a négy fal közé voltak zárva.

"Ez persze nem kifogás, mert ez minden csapatot egyformán sújtotta, de biztos vagyok abban, hogy ez is közrejátszott a történtekben” – fogalmazott Juhár.

A válogatott liberó saját teljesítményével kapcsolatban kijelentette, összességében szerinte sikerült mindenben előre lépnie, az olyan meccseken is sikerült stabilitást adnia a csapatnak, amelyek végeredménye nem feltétlenül volt túl pozitív, így aztán elégedettnek kell lennie.

"Ebben az őrült évben voltak meccsek, amikor nem voltam százszázalékosan megelégedve magammal, de egy ilyen kaotikus es nehéz szezonban úgy gondolom, ez belefért” – mondta Dalma.

Juhár a válogatott meghívóval kapcsolatban kiemelte, mint minden sportolónak, neki az egyik álma vált valóra azzal, hogy Jakub Głuszak meghívta a nemzeti csapatba, ezért dolgozott az elmúlt években. Megemlítette, nagyon várta, hogy új emberekkel ismerkedjen meg, illetve régi csapattársaival is találkozhasson.

"Szüleim is nagyon büszkék voltak rám, és én is magamra. Ezúton is köszönöm a bizalmat Kubának, alig várom, hogy a válogatott mezében szerepelhessek” – fogalmazott a liberó.

Az egykori vezetőedzőjével töltött három idényről elmondta, rengeteget köszönhet a lengyel szakembernek, sokat fejlődött, sok újat mutatott és tanított neki, és az irányítása alatt lett kezdő-, majd válogatott játékos.

"Emlékezetes három év volt a pályán és azon kívül is, azt gondolom, mindenkivel sikerült jó viszonyt kialakítania, ami fontos része volt a közös sikereknek” – tette hozzá játékosunk.

Dalma az új edzővel, Giannis Athanasopoulosszal való közös munkáról elmondta, motiválja, hogy egy új, ismeretlen szakvezetőnek is megmutassa, mit tud, és az első pillanattól fogva azon lesz, hogy bebizonyítsa neki, számíthat rá.

"Már beszéltünk egymással, szimpatikusak voltak az elképzelései, európai szinten is van tekintélye, így nagyon remélem, hogy tud újat mutatni, és amellett, hogy egyénileg fejlődhetek majd, vele is sikeresek leszünk – zárta Juhár Dalma.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató