Bronzérmesek vagyunk!

Óriási csatában kerekedtünk a Kaposvár fölé.

Vasárnap az Extraliga bronzmérkőzésének ötödik, utolsó felvonásán harmadszor látogattunk a Kaposvár otthonába.

Az első két összecsapáson egyaránt a hazai pályán játszó együttes diadalmaskodott, és bár hétfőn elvettük a somogyiak pályaelőnyét, a csütörtöki, hazai mérkőzésen nem tudtuk lezárni a párharcot, ugyanis Sasa Nedeljkovic tanítványai 3-0-ra győztek.

Jakub Głuszak vezetőedző továbbra sem számíthatott Ambrosio Melanira, a lengyel szakember nem változtatott kezdőhatosán, amelybe ezúttal is Sanja Kalicanint, Ema Strunjakot, Török Katát, Mária Zernovicot, Fábián Fannyt és Sanja Popovic-Gammát nevezte, a liberó Juhár Dalma volt.

Kiválóan kezdtünk (1-6), Strunjak gyors egymásutánban négy pontot szerzett, Gamma pedig ötnél tartott, amikor a hazaiakat edző Sasa Nedeljkovic időt kért (5-11). Lassan, de biztosan kapaszkodott közelebb a Kaposvár (10-13), kétpontos előnyünknél Głuszak jelzett. A Diamant ennek ellenére egyenlített (14-14), majd a vezetést is átvette, mert játékosai nem rontottak, ráadásul remekül mezőnyöztek (16-14). Kalicanin blokkja után fordítottunk (18-20), és többet nem engedtük ki a kezünkből a vezetést (19-25, 0-1).

A második szett eleje szorosabban alakult, de négyes helyről ezúttal is komoly problémáink voltak a támadások befejezésével, így meglógott a Kaposvár (9-5). Głuszak időt kért, majd Török helyére Kiss Grétát küldte be, de tovább nőtt a házigazda előnye (13-7). Érkezett Sila Caliskan és Takács Doroti is a pályára, de amikor Kump Alíz befejezte nyitósorozatát, egy híján tíz volt közte (16-7). Takács szerváival közelebb jöttünk (16-12), de nem sikerült látótávolságon belülre kerülnünk (25-16, 1-1).

A harmadik felvonásra visszatértek kezdőjátékosaink, ezt mind Török, mind Zernovic pontokkal hálálta meg (4-8). Gyorsan visszajött a szettbe a Kaposvár (10-11), majd egyenlített is, de a vezetést a hajráig nem tudta átvenni (18-19). Hihetetlenül izgalmas volt a mérkőzés, 22-nél is együtt álltak a felek: Zernovic pontjaival két szettlabdát kiharcoltunk ugyan, de ezeket a Kaposvár hárította. Ettől sem rettentünk meg, Zernovic ejtett okosan, majd Gamma lezárta a játékrészt (24-26, 1-2).

A negyedik játszmát – a nálunk lévő lélektani előny ellenére – a hazaiak kezdték jobban, Głuszaknak kétszer is időt kellett kérnie (4-1, 7-2). Az ejtéseinket könnyedén hatástalanították a somogyiak, így vezetőedzőnk ismét beküldte Kisst és Caliskant (11-5). Nem sokkal később Windisch Kinga is beszállt, de hiába küzdöttük végig az előző felvonást, meg ennek a második felét, összességében megint simán adtuk le a kikínlódott szettelőnyt (25-21, 2-2).

A mindenről döntő etapra maradt Caliskan és Kiss, a hazaiak 3-0-val rajtoltak. Négynél egyenlítetünk, Caliskan blokkja után 6-5-nél pedig már vezettünk. A térfélcserénél is mi álltunk eggyel jobban, Török támadott, majd Kalicanin blokkolt, Nedeljkovic pedig időt kért, immáron másodszor (8-11). Kalicanin újabb blokkja, majd Török újabb támadása után közel kerültünk a bronzéremhez, de szettlabdáink közül kettőt hárítottak a hazaiak, mielőtt elkezdhettünk ünnepelni (13-15, 2-3).

Csapatunk 2020/2021-es szereplése ezzel véget ért, a következő napokban évértékelőkkel jelentkezünk, utána pedig szép lassan bemutatjuk a következő szezon játékoskeretét.

———————————————————————————-

EXTRALIGA, A 3. HELYÉRT, 5. MÉRKŐZÉS
1.MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 2-3 (-19, 16, -24, 21, -13)
Kaposvár Aréna
, zárt kapu. Vezette: Adler, Tillmann

Kaposvár: Király-Tálas 4, Matic 16, Bodovics 6, Helic 22, Klisura 23, Kump 6. Csere: Szpin (liberó), Tóth J., Szedmák. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

Vasas: Zernovic 9, Kalicanin 14, Popovic-Gamma 25, Török 15, Strunjak 10, Fábián. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. 8, Caliskan 2, Takács D., Windisch 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Sasa Nedeljkovic: – Egy hosszú és nagyon erős bajnokság véget ért. Sajnos nem úgy, ahogy szerettük volna. Nehéz, mikor a röplabda minden eleme, szituációja előfordulhat két erős csapat találkozója során. Mindent megtettünk, hogy megnyerjük a meccset, sajnos nem sikerült. Gratulálok a Vasasnak!

Jakub Głuszak: – Boldogok vagyunk hogy bronzéremmel tudtuk zárni ezt a nehéz szezont, számunkra ez egy aranyéremmel ér fel! Köszönöm a lányok egész éves munkáját, és gratulálok a Kaposvárnak is, mert remekül játszottak.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató