Elvettük a Kaposvár pályaelőnyét!

Újabb küzdelmes mérkőzést nyertünk meg a somogyaikkal szemben.

Hétfőn az Extraliga bronzmérkőzésének harmadik felvonásán a Kaposvár otthonába látogattunk.

Az első, múlt keddi összecsapáson a somogyiak simán, 3-0-ra győzték le a mieinket, lányaink azonban pénteken a Folyondárban kiélezett, izgalmas, jó színvonalú összecsapáson egy 3-1-es sikerrel vágtak vissza.

Jakub Głuszak vezetőedző továbbra sem számíthatott Ambrosio Melanira.

A lengyel szakember nem változtatott az előző összecsapáson győztes kezdőhatosán, amelybe ezúttal is Sanja Kalicanint, Ema Strunjakot, Török Katát, Mária Zernovicot, Fábián Fannyt és Sanja Popovic-Gammát nevezte, a liberó Juhár Dalma volt.

Jobban kezdtek vendéglátóink, de Strunjak támadása, majd ásza után már mi vezettünk (6-7). Török bombájával, majd Kalicanin hatalmas blokkjával növeltük az előnyünket, így Sasa Nedeljkovic időt kért (8-13). Török húzta csapatunk szekerét, de amikor kellett, mások is hozzátették a magukét – 15-9-re elhúztunk –, de két hibánk után Głuszaknak időkéréssel kellett megtörnie a kaposvári lendületet (15-18). A hajrát is hárompontos előnyről kezdtük (18-21), a hazaiak egyre ugyan feljöttek, de Gamma két támadása visszaállította a különbséget, ezt követően pedig biztosan hoztuk a játszmát (21-25, 0-1).

A második szett elején mintha a kispadon maradtunk volna (4-0), majd kétszer is mínusz egyre visszajöttünk, ugyanakkor hibáink miatt kiegyenlíteni nem sikerült, sőt, Głuszaknak másodszor is időt kellett kérnie (11-8). Amikor közel kerültünk ellenfelünkhöz, mindig becsúszott egy-egy rontás, így egyenlíteni Zernovic jó támadásai ellenére továbbra sem sikerült (17-16). Gamma hihetetlenül szerencsés ászával csak egalizáltunk (20-20), majd Strunjak centertámadásával a vezetést is átvettük! Zernovic egymás után kétszer volt eredményes, majd harmadik szettlabdánkat is ő ütötte be (23-25, 0-2).

A harmadik felvonásban Török ásza után kettővel mi mentünk (4-6), és tartottuk is az előnyünket, mert magyar válogatott ütőnk mellett a többiek is vagy jó támadásokkal, vagy remek blokkokkal hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez (10-12). Adela Helic két ászával fordított a Diamant, de Törökkel nem bírtak a hazaiak: ütőnk huszadik pontja után kettővel vezettünk (13-15), Nedeljkovic így másodszor is időt kért, majd Szedmák Rékát cserélte be. Nem adták fel a somogyiak, mínusz háromról fordítottak, mert sorozatban négyet hibáztunk (20-18). 20-20 után két maratoni labdamenetet tudtunk megnyerni – Fábián remekül mezőnyözött mindkétszer –, majd a Kaposvár egy ugyanilyen után egalizált ismét (22-22). Az első kaposvári szettlabdát Kalicanin sáncával még hárítottuk, azonban egy rossz nyitásunkat követően Király-Tálas Zsuzsanna elsőre eltette a labdát a térfelünk egyik sarkába (26-24, 1-2).

A negyedik játékrészre nem estünk össze, inkább a hazaiak tűntek zavarodottnak, Nedeljkovic így viszonylag hamar élt első játékmegszakítási lehetőségével (4-8), majd ismét bevetett Szedmákot (5-11). Rengeteg hosszú labdamenet volt, úgy tűnt, a hazaiak fejben egyre kevésbé bírják mindezt (6-13). Tartottuk a megnyugtatónak tűnő előnyünket, a hazaiak azonban 19-11-es vezetésünk után egy utolsó rohamra indultak és 21-18-nál már csak hárommal voltak lemaradva. Kump Alíz blokkja után kettőre zárkózott riválisunk, Török blokkoutjával majd Fábián sáncával így is négy mérkőzéslabdához jutottunk, egy kaposvári hiba pedig a mérkőzés végét jelentette (20-25, 1-3).

A negyedik mérkőzést csütörtökön játsszák a csapatok a Folyondár utcában.

———————————

EXTRALIGA, A 3. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
1.MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 1-3 (-21, -23, 24, -20)
Kaposvár Aréna
, zárt kapu. Vezette: Szabó P., Mezőffy

Kaposvár: Király-Tálas 1, Matic 8, Bodovics 5, Helic 11, Klisura 24, Kump 6. Csere: Szpin (liberó), Szedmák 1. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

Vasas: Zernovic 13, Kalicanin 10, Popovic-Gamma 16, Török 23, Strunjak 12, Fábián 2. Csere: Juhár (liberó), Kiss G., Takács D. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Sasa Nedeljkovic: – Később!

Jakub Głuszak: – Nagyot harcoltunk  a pályán ezért a győzelemért, ismét egy jó mérkőzést játszottunk a Kaposvárral. A negyedik szettre mindkét csapatból elszállt az erő az első három, nagyon hosszú labdamenetekkel tarkított játszma után, de felül tudtunk emelkedni a fáradtságon és meg tudtuk nyerni a fontos labdameneteket. Tudjuk, hogy a negyedik meccs még az eddigi háromnál is nehezebb lesz.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató