Egyenlítettünk!

Remek mérkőzésen, szoros csatában egyenlítettük ki a Kaposvár elleni bronzpárharcot.

Pénteken az Extraliga bronzmérkőzésének második felvonásán, hazai pályán fogadtuk a Kaposvár csapatát.

Az első, keddi összecsapáson a somogyiak simán, 3-0-ra győzték le a mieinket, így mindenképpen javítanunk kellett.

Jakub Głuszak vezetőedző Ambrosio Melanira nem számíthatott.

A lengyel szakember egy helyen változtatott a kezdőhatosán, amelybe ezúttal Sanja Kalicanint, Ema Strunjakot, Török Katát, Mária Zernovicot, Fábián Fannyt és Sanja Popovic-Gammát nevezte, a liberó Juhár Dalma volt.

A hátsérülése után visszatérő Kalicanin ásszal mutatkozott be, mi pedig sokkal jobban kezdtünk, mint a kaposvári mérkőzés bármelyik játszmájában (8-5). Magas színvonalú volt a mérkőzés, a csapatok csak elvétve hibáztak, de a Kaposvár a védekezések utáni hatékonyabb visszatámadásoknak köszönhetően ledolgozta hátrányát (13-13). Zernovic okos, majd erőteljes támadása után a vendégeket irányító Sasa Nedeljkovic időt kért, Gamma azonban háromszor is okosan ejtett (20-17). Fábián a jó nyitásfogadásból remekül osztotta szét a labdákat, de egy hosszúra szálló támadásunk után egyre zárkóztak a vendégek, majd 23-nál utolértek minket. Zernovic bombázott, majd Király-Tálas Zsuzsanna kettősérintésével kihasználtuk az adódó szettlabdát (25-23, 1-0).

A második játszmát jobban kezdték a vendégek, elsősorban azért, mert a nyitásfogadásunk hatékonysága alaposan visszaesett (2-6). Néhány kaposvári hibát kihasználva egyenlítettünk (7-7), de a vezetést nem tudtuk átvenni. A Diamant többször is meglépett hárommal, az egyik ilyennél Głuszak kikérte második idejét (14-17). Egy vitatott ítélet után Nedeljkovic lehívta csapatát a pályáról, de mindezt megúszta egy sárga lappal… Egyenlítettünk (19-19), majd Török pontjával a vezetést is átvettük, a szett során először. A hajrában ezt nem is engedtük ki a kezünkből, a játékrészt Fábián átdobott labdája zárta le (25-23, 2-0).

A harmadik felvonás első harmada ismét szoros küzdelmet hozott, igaz, ezúttal több hiba csúszott mindkét csapat játékába. Egy pontos vezetésünkről fordított a Kaposvár (10-12), Głuszak pedig dühösen kért időt Sara Klisura lepörgetett labdája után (12-15). Esett a koncentrációnk, így vezetőedzőnk ismét jelezte, mondanivalója van (13-17). Bejött Sila Caliskan, mínusz egyre zárkóztunk, majd a remekül játszó Strunjak egymást követő két pontjával egyenlítettünk is (21-21). A vezetést viszont ezúttal nem tudtuk átvenni, Zernovic szélesre szálló támadásával szépítettek a kaposváriak (23-25, 2-1).

A negyedik etapra maradt a Diamantban Szűcs Kinga, vendégeink pedig ismét meglógtak három ponttal (5-8). Klisura és Adela Helic tolta a Kaposvár szekerét, nálunk Strunjak brillírozott (13-13). Ismét kettővel ellépett a Diamant, de hamarosan már mi vezettünk (16-15). Újabb fordulat következett, így a hajrá kétpontos somogyi előnyről indult (18-20). Kétszer egyenlítettünk kétpontos hátrányból, majd 24-23-as vendégvezetésnél egy szettlabdát is hárítottunk Fábián blokkjával. A következő két labdamenetben a Kaposvár hibázott, így kiegyenlítettük az összetett állást (26-24, 3-1).

A harmadik mérkőzést jövő hétfőn rendezik Kaposváron.

———————————————————————————————————–

EXTRALIGA, A 3. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – 1.MCM-Diamant Kaposvár 3-1 (23, 23, -23, 24)
Folyondár utca
, zárt kapu. Vezette: Adler, Jámbor

Vasas: Zernovic 17, Kalicanin 7, Popovic-Gamma 18, Török 12, Strunjak 15, Fábián 3. Csere: Juhár (liberó), Kiss G., Takács D., Caliskan. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Kaposvár: Király-Tálas 1, Matic 6, Bodovics 5, Helic 21, Klisura 23, Kump 11. Csere: Szpin (liberó), Szűcs K. 3, Szedmák. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de erre is számítottunk. Teljesen más hozzáállással léptünk pályára, mint három napja, a szetteket az döntötte el, melyik csapat hibázott kevesebbet a végjátékban. Elégedett vagyok a játékosokkal, de a továbbiakban is ilyen színvonalon kell röplabdáznunk ahhoz, hogy hasonló eredményt tudjunk elérni, mert a Kaposvár nagyon erős csapat. Mindkét együttesnek gratulálok, mert nagyon jó mérkőzést vívtunk.

Sasa Nedeljkovic: – A huszadik pont után csökkenteni kell a hibáinkat. Fegyelmezettebben kell játszani játszma végén. Három napunk van felkészülni a következő mérkőzésre és remélem, hogy a legjobb teljesítményt nyújtjuk majd hétfőn.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató