Vereséggel kezdtük a bronzpárharcot

Gyenge játékkal kaptunk ki Kaposváron.

Kedden az Extraliga bronzmérkőzésének első felvonásán a Kaposvár otthonában szerepeltünk. A szezonban már négyszer találkoztunk a somogyiakkal, mindannyiszor 3-1-es végeredmény született: az alapszakaszban mindig a vendégcsapat örülhetett, a Magyar Kupában pedig a hazai együttes nyert.

A Magyar Kupában bronzérmes Kaposvár története első bajnoki érméért szállt harcba, mi pedig 2009 óta először vagyunk érdekeltek a harmadik helyért zajló összecsapáson: azóta egy ötödik helyet leszámítva mindig a döntőben szerepeltünk.

Jakub Głuszak vezetőedző csapatába visszatért Sanja Kalicanin, így már csak Ambrosio Melani volt a maródiak listáján.

A lengyel szakember a kezdőhatosba ezúttal Aikaterina Giotát, Ema Strunjakot, Török Katát, Mária Zernovicot, Fábián Fannyt és Sanja Popovic-Gammát nevezte, a liberó Juhár Dalma volt.

A találkozó első labdamenetei során több hiba is becsúszott a játékunkba, elsősorban támadásban (6-5). A hazaiak négy ponttal el is léptek egy ászértékű nyitással (13-9), hátrányunk pedig Głuszak időkérése ellenére tovább nőtt, mert képtelenek voltunk eltalálni a pályát (17-9). Sila Caliskan és Kiss Gréta érkezett, de az ő beállásuk sem hozott jelentős változást, így a Kaposvár könnyedén söpörte be az első felvonást (25-15, 1-0).

A második szettre visszatértek a kezdőjátékosaink, és bár 4-2-re még vezettünk, Adela Helic nyitósorozatát Głuszak csak időkéréssel tudta megállítani (7-4). A támadásaink befejezésével komoly gondjaink akadtak (16/1-nél tartottunk ebben a felvonásban ekkor), a túloldalon pedig Tatjana Matic többször is okosan dolgozta ki a blokkunkról a labdát (11-6). Nagyon gyengén röplabdáztunk, jó ideig csak akkor szereztünk pontot, ha a hazaiak hibáztak, így – bár 24-15 után kozmetikáztunk az eredményen – nem volt kérdéses ennek a felvonásnak sem a végkimenetele (25-22, 2-0).

A harmadik játszmát szélsőposzton Törökkel és Kissel kezdtük, feladóként pedig Caliskan szerepelt. Egy tíz centivel hosszúra szálló kaposvári támadást bentre fújtak a játékvezetők, majd a reklamáló Głuszak azonnal sárga-piroslapos kizárást kapott (6-4). Krystian Pachlinski irányította így a lányokat, 11-7-es hazai vezetésnél kért időt először. Ebben a periódusban sem játszottunk jól, támadójátékunk továbbra is csak elvétve volt (16-10). Törököt Takács Doroti váltotta, de ezen a napon még a részsikerre sem volt reális esélyünk, a Kaposvár könnyedén őrizte meg pályaelőnyét a bronzpárharcban (25-18, 3-0).

A második mérkőzést pénteken a Folyondár utcában rendezik.

—————————————————

EXTRALIGA, A 3. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
1.MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 3-0  (15, 22, 18)
Kaposvár Aréna
, zárt kapu. Vezette: Tillmann, Horváth M.

Kaposvár: Király-Tálas 2, Matic 9, Bodovics 6, Helic 14, Klisura 12, Kump 9. Csere: Szpin (liberó), Kalmár, Szedmák, Szűcs K. 1. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

Vasas: Török 6, Strunjak 8, Fábián, Zernovic 1, Giota 8, Popovic-Gamma 7. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. 6, Caliskan 5, Takács D., Windisch 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Sasa Nedeljkovic: – A sorozatot úgy kezdtük, ahogy elképzeltük. Remek döntéseket hoztunk a mérkőzés végéig. Volt egy hullámvölgyünk a második szett végén, amikor a Vasas fel tudott zárkózni, szerencsére sikerült időben megállítani őket. A második meccs biztosan szorosabb lesz, amire megfelelően fel is fogunk készülni.

Jakub Głuszak: – Gratulálok a Kaposvárnak, amely sokkal jobban játszott ma. Biztos vagyok abban, hogy mi nem fogunk még egyszer ilyen rossz teljesítményt nyújtani.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató