A bronzéremért küzdhetünk

A Nyíregyháza újra nyert és megérdemelten jutott döntőbe.

Vasárnap este az Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén látogattunk ismét a Magyar Kupa-győztes, alapszakasz-első Fatum Nyíregyháza otthonába, a Continental Arénába.

A finálé első összecsapásán 3-0-ra, a budapesti második találkozón 3-1-re nyert a Fatum, így csak győzelemmel tarthattuk életben döntős álmainkat.

Jakub Głuszak vezetőedző ezúttal sem számíthatott Ambrosio Melanira és Sanja Kalicaninra.

A lengyel szakember ismét változtatott a kezdőhatosán, amelybe Aikaterina Giotát, Ema Strunjakot, Török Katát, Mária Zernovicot, Fábián Fannyt és Sanja Popovic-Gammát nevezte, a liberó ezúttal is Juhár Dalma volt.

Nem kezdtünk rosszul, Zernovic és Giota pontjaival tartottuk a lépést a hazaiakkal (6-6), de Pintér Andrea két kiváló nyitása után Głuszak időt kért (9-6). Lendületben maradtak a hazaiak, a nyitásfogadásunk dadogott, így edzőnk hamarosan ismét megnyomta a jelzőcsengőt (15-10). Néhány nyírségi hibával közelebb jöttünk, de Lacombe Zsófia ásza visszaállította az ötpontos differenciát, amit ugyan 19-17-nél volt esélyünk egyre csökkenteni, ám az elhibázott lehetőséget ezúttal is könyörtelenül kihasználta a Fatum (25-18, 1-0).

A második etap első pontjaira remekül összeállt a blokkunk (2-6), emellett jól szerváltunk, ez pedig elég volt ahhoz, hogy elbizonytalanítsuk a hazaiakat (8-14). Németh Szabolcs vezetőedző – csakúgy, mint az előző összecsapáson – a horvát Karla Klaricot cserélte be a bolgár Ralica Vasziljeva helyére, majd Varga Elizát és Genesis Francescót is bevetette (10-16). Fábián ászával nyolc pont lett a differencia, de a nyírségiek pillanatok alatt ötre faragták le (13-18). Głuszak időkérése után elforogtunk, Török kétszer támadásból, Gamma háromszor nyitásból volt eredményes, vezérletükkel egyenlítettünk (16-25, 1-1).

A harmadik felvonásra visszatértek a hazai kezdők, akiket ezúttal is nagy csatára késztettek a mieink (6-7). Török két ászt nyitott, Németh azonnal időt kért (7-10). A szett derekán egalizált a Nyíregyháza (14-14), és bár sokáig tartottuk pár pontos előnyünket, a hajrára fordulva a vezetést is átvették (19-18). Még egyszer nálunk volt az előny (20-21), ezt követően azonban a hazaiaknál többször bizonytalankodtunk, a szlovák Nikola Radosova pedig bebombázta a második játszmalabdát (25-23, 2-1).

A negyedik szett az utolsó lehetőség volt számunkra az „életben maradásra”, 9-6-os hazai vezetésnél Głuszak Sila Caliskant és Tettamanti Virágot küldte be, majd időt kért. Tovább nőtt a differencia a csapatok között, így edzőnk visszacserélte feladóját és centerét (13-7). A hajrára teljesen szétestünk, a hazaiak megérdemelten jutottak döntőbe (25-13, 3-1).

A bronzmérkőzés – melyben legutóbb a 2008/2009-es szezonban voltunk érdekeltek – várhatóan április 6-án kezdődik, ellenfelünk a Békéscsaba-Kaposvár párharc vesztese lesz: a viharsarkiak 2-1-re vezetnek, a negyedik összecsapást kedden rendezik.

—————————————————————————-

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Fatum Nyíregyháza – Vasas Óbuda 3-1 (18, -16, 23, 13)
Continental Aréna
, zárt kapu. Vezette: Ujházi, Adler

Nyíregyháza: Radosova 15, Ortiz 10, Lacombe 15, Vasziljeva 15, Pintér 12,  Najdic 2. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Varga E. 3, Klaric 1, Francesco, Fuchs, Lászlop. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Vasas: Török 13, Strunjak 4, Fábián 2, Zernovic 10, Giota 9, Popovic-Gamma 19. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – Azt gondolom, megfelelően felkészültünk a párharcra, de a Nyíregyháza a támadásbefejezésekben végig sokkal hatékonyabb volt, ez döntött a javukra. Ők voltak a jobbak, gratulálok nekik a döntőbe jutáshoz, de eltökélt célunk, hogy egy ilyen nehéz szezon végén megszerezzük a bronzérmet. Büszke vagyok a csapatomra, mert a második mérkőzés után felemelt fejjel léptek pályára, végig harcoltak, nem adták fel egy pillanatra sem. Ezt várom tőlük a folytatásban is.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató