Ez már sokkal jobb volt

Három szoros szettből csak egyet sikerült megnyerni, így 2-0-s előnyben van a Nyíregyháza a bajnoki elődöntőben.

Csütörtök este az Extraliga elődöntőjének második mérkőzésén a Magyar Kupa-győztes, alapszakasz-első Fatum Nyíregyháza érkezett a Folyondár utcába.

A finálé első összecsapásán 3-0-ra nyert a Fatum, így – bár a párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart – némileg győzelmi kényszerben léptünk pályára.

Jakub Głuszak vezetőedző Ambrosio Melanira és Sanja Kalicaninra nem számíthatott.

A lengyel szakember a kezdőhatosba Tettamanti Virágot, Ema Strunjakot, Török Katát, Mária Zernovicot, Sila Caliskant és Sanja Popovic-Gammát nevezte, a liberó pedig Juhár Dalma volt.

Három hibával és 1-5-tel kezdtünk, de Caliskan áttett labdája után egyenlítettünk. Ismét jöttek a rontások a térfelünkön, 7-11-nél, amikor Głuszak másodszor kért időt, hétnél jártunk ebből a műfajból. Amikor jó volt a blokkvédekezésünk és a nyitásaink, közelebb lopóztunk ellenfelünkhöz, majd egyenlítettünk is (16-16). Sokadik nagyszerű blokkunk után vezettünk, Németh Szabolcs, a vendégek edzője Ralica Vasziljeva helyére a horvát Karla Klaricot küldte be. Megint jött nálunk négy egymás utáni rontás, 20-24 után azonban négy szettlabdát is hárítva egalizáltunk. A végjátékban további három nyíregyházi esélyt hatástalanítottunk, mivel azonban a magunk két lehetőségével nem tudtunk élni, végül a Fatumé lett a nyitófelvonás (29-31, 0-1).

A második etapban jobban rajtoltunk (5-2), de hamarosan már a vendégek vezettek. A játékvezetők kettős érintésekkel kapcsolatos ítéletei elég kaotikusak voltak, de nem ezen múlt, hogy egyenlítésünk után hárompontos hátrányba kerültünk – ismét jöttek a hibák (9-12). Głuszak Fábián Fannyval frissített, a túloldalon Németh Varga Elizát és Genesis Francescót küldte be (13-18). Egy rövid jó periódust leszámítva teljesen elvesztettük a fonalat, a nyírségiek könnyedén duplázták meg előnyüket (18-25, 0-2).

A harmadik játszmára maradt Fábián és a már korábban ugyancsak szerepet kapó Aikaterina Giota, és az ő pályára lépésükkel úgy tűnt, némileg stabilabb lett a játékunk (6-2). A nyíregyházi időkérést követően is nálunk maradt az előny, de 12-7-et követően néhány figyelmetlenség és fegyelmezetlenség miatt Głuszaknak kellett megnyomnia a csengőt (13-11). Tovább olvadt az előnyünk, olyannyira, hogy egy újabb hosszúra szálló ütés nyomán a Fatum 16-nál utolérte csapatunkat, majd a vezetést is átvette. Két Giota-blokkot követően mi fordultunk előnnyel a véghajrára (21-19), és bár három hibával három lehetőséget is elszalasztottunk a hárompontos vezetés megszerzésére, harmadik játszmalabdánkat kihasználtuk (26-24, 1-2).

A negyedik szettet nem kezdtük jól, majd Gamma egyik, egyértelműen blokkos ütése után a nyírségieknek adta a pontot Halász Tibor, aki reklamáló csapatkapitányunknak egy piros lapot is kiosztott – noha sárgája még nem volt (1-6)… Głuszak Török helyére Takács Dorotit küldte be, 2-8-ról pedig mínusz kettőre zárkóztunk vissza Németh időkéréséig. Egy szélesre szálló Klaric támadással egyenlítettünk, majd Strunjak ásza után átvettük a vezetést (17-16). Három labdamenettel később megint többször is a kezünkben volt a lehetőség plusz háromra, de nyíregyházi egyenlítés lett a vége (19-19). A hajrában már nem vezettünk, a Fatum az első mérkőzéslabdáját értékesítve megnyerte ezt a találkozót is és közel került a fináléhoz (23-25, 1-3).

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc harmadik találkozóját vasárnap vívjuk a Continental Arénában.

——————————————————————————————

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza 1-3 (-29, -18, 24, -23)
Folyondár utca
, zárt kapu. Vezette: Halász T., Kiss Z.

Vasas: Tettamanti 2, Popovic-Gamma 23, Török 13, Strunjak 7, Caliskan 3, Zernovic 16. Csere: Juhár (liberó), Kiss G., Giota 5, Fábián 1, Takács D. 3. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Nyíregyháza: Radosova 20, Ortiz 13, Lacombe 12, Vasziljeva 3, Pintér 12,  Najdic 1. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Klaric 14, Fuchs, Varga E. 2, Francesco. Vezetőedző: Németh Szabolcs

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – Sokkal jobban játszottunk, mint vasárnap, három játszma is csak két ponttal dőlt el, ez azt bizonyítja, hogy partiban tudunk lenni a Nyíregyházával. Ennél még kevesebbet kell hibáznunk, de a harmadik mérkőzésen is ugyanilyen harcos hozzáállást várok játékosaimtól, mint amit ma mutattak. Gratulálok ellenfelünknek a sikerhez.

Németh Szabolcs: – Nagyon örülök a mai győzelemnek, 2-0-ra vezetni a Vasas ellen nagyon megnyugtató. Természetesen ennek ellenére nem dőlhetünk hátra, hiszen még nincs vége az elődöntőnek. A mai mérkőzés az első perctől az utolsóig hatalmas küzdelmet hozott. Erre számítottunk, hogy a hazai csapat mindent egy lapra feltéve küzdeni fog. A játékunkban voltak hibák, de mindig tudtunk válaszolni és megfordítani az eredményt. Úgy gondolom, hogy a mai meccsen is igazi csapatként működtünk. Vasárnap következik a harmadik meccs ismét hazai pályán, szeretnénk akkor is győzni és bejutni a döntőbe.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató