Nyíregyházi sikerrel indult az elődöntő

Csak a harmadik játszmában tudtuk megnehezíteni a kupagyőztes dolgát.

Vasárnap este az Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén a friss Magyar Kupa-győztes, alapszakasz-első Fatum Nyíregyháza otthonában szerepeltünk.

Az alapszakaszban hazai pályán és idegenben is 3-1-re kaptunk ki a szabolcsiaktól, akik eddig mindössze egyetlen vereséget szenvedtek a szezonban.

Jakub Głuszak vezetőedző a rehabilitációjával jól haladó Ambrosio Melani mellett Sanja Kalicaninra sem számíthatott.

A lengyel szakember a kezdőhatosba Aikaterina Giotát, Ema Strunjakot, Török Katát, Takács Dorotit, Sila Caliskant és Sanja Popovic-Gammát nevezte, a liberó pedig Juhár Dalma volt.

A hazaiak a találkozó elején elsősorban centertámadásokkal operáltak, nekünk pedig – bár a fogadásaink pontosak voltak – meggyűlt a bajunk a támadásokkal (10-6). Ütőink körbeütötték a pályát, vagy ha nem, akkor a blokkot találták telibe (15-7), de amikor a nyírségi játékosok is elkövettek pár hibát, szinte a semmiből visszajöttünk a szettbe (17-14). Mínusz kettőre is feljöttünk, de ezzel el is lőttük a puskaporunkat (25-20, 1-0).

A második szettet is hibákkal indítottuk, így Głuszak Takács helyére becserélte Mária Zernovicot, pár labdamenettel később pedig Giotát Tettamanti Virág váltotta (7-4). Ismét tetemesre nőtt a hátrányunk (15-8), a kupagyőztes kis túlzással azt csinált velünk, amit akart: a háló túloldalának minden pontjáról eredményesen támadtak, blokkban alig találkoztunk a labdával, és a befejezéseink is dadogtak (18-11). A hajrában annyit javult a helyzet, hogy többször is labdamenetre tudtuk kényszeríteni a Fatumot, ez azonban csak arra volt elég, hogy ne nőjön tovább a különbség (25-18, 2-0).

A harmadik etap elején a mérkőzés során másodszor vezettünk, de két ponttal először, és mivel a hazaiak is rontogattak, Németh Szabolcs vezetőedző időt kért (5-7). Strunjak támadásával négy volt közte (6-10), de ismét jöttek egymás után a ki nem kényszerített hibák az oldalunkon, így egalizált a Fatum (13-13). Ezúttal meccsben voltunk, de a Magyar Kupa legértékesebb játékosának megválasztott szlovák Nikola Radosovával nem bírtunk (17-16). A hajrá egypontos hazai vezetésről indult, de ezen az estén nem nagyon találtuk az ellenszert a Nyíregyháza nagyszerű játékára  (25-21, 3-0).

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó elődöntő második találkozóját csütörtökön vívjuk a Folyondár utcában.

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Fatum Nyíregyháza – Vasas Óbuda 3-0 (20, 18, 21)
Continental Aréna
, zárt kapu. Vezette: Tillmann, Árpás

Nyíregyháza: Radosova 15, Ortiz 9, Lacombe 7, Vasziljeva 9, Pintér 9,  Najdic 3. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Fuchs 1, Klaric, Varga. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Vasas: Takács D., Giota 1, Popovic-Gamma 11, Török 8, Strunjak 6, Caliskan 4. Csere: Juhár (liberó), Kiss G., Zernovic 9, Tettamanti. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – Azt gondolom, ahhoz, hogy egy ilyen csapatot le tudjunk győzni, ennél sokkal jobban kell támadnunk. Ez volt ma a fő különbség, de biztos vagyok abban, hogy csütörtökön agresszívabban fogunk röplabdázni. Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató