Elődöntőben vagyunk!

Idén is éremért csatázhatunk a bajnoki rájátszásban, miután 3-0-s összesítéssel kiejtettük az Újpestet a negyeddöntőben.

Hétfő este az Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén az UTE vendégeskedett a Folyondár utcában.

Miután az első és a második mérkőzésen is nagy csatában, 1-2-ről fordítva nyertünk, újabb sikerünk már a négy közé jutást jelentette volna.

Jakub Głuszak vezetőedző csapatába visszatért Mária Zernovic, így ezúttal Ambrosio Melani mellett Windisch Kinga, Mihály Dorka és Sanja Kalicanin hiányzott.

Vezetőedzőnk a kezdőhatosba ezúttal is Aikaterina Giotát, Ema Strunjakot, Török Katát, Takács Dorotit, Sila Caliskant és Sanja Popovic-Gammát nevezte, a liberó pedig Juhár Dalma volt.

Remekül rajtoltunk (5-0), és bár két nyitást is elrontottunk, illetve volt egy rossz nyitásfogadásunk is, ezt leszámítva remekül röplabdáztunk (10-5). Caliskan ezúttal minden támadóját használta – különösen Takács volt elemében –, így az újpestiek vezetőedzője, Horváth András a játékrész derekára mindkét időkérését felhasználta (15-7). Minden játékelemben nagyszerűen teljesítettünk, a vendégek nem tudták tartani a lépést, így simán szereztük meg a vezetést (25-16, 1-0).

A második szett első labdameneteiben Török keresztütéseivel nem bírtak az UTE játékosai, pár rontásunkat kihasználva azonban Vangelija Racskovszka ütésével egyenlítettek, majd a vezetést is átvették (6-8). Głuszak időkérését követően Giota osztott ki egy hatalmas blokkot épp az újpestiek bolgár ütőjének, Gamma támadásával pedig visszavettük a vezetést (12-11). Három ponttal mentünk, amikor odaát Boros Réka váltotta Bagyinka Fannit, a vendégek pedig ismét egalizáltak. Továbbra is hullámzott a játék, az Extraliga legeredményesebb nyitójaként Gamma egymás után két ászt szervált (20-16), az újabb előnyt pedig már nem tékozoltuk el (25-20, 2-0).

A harmadik játszma első részében alaposan meggyűlt a bajunk nyitásfogadással (2-8), így lengyel vezetőedzőnk hamar kikérte mindkét idejét. Az UTE mindent egy lapra feltéve esett nekünk, erre pedig úgy látszott, nem voltunk felkészülve. Fábián Fanny és Mária Zernovic érkezett Caliskan és Takács helyére (4-12), utóbbi egyből ponttal köszönt be. Giota eddigi legjobb vasasos meccsét játszotta, de ebben az etapban az ő megoldásain kívül semmi nem működött igazán a mi térfelünkön, így az UTE kisvártatva szépített (16-25, 2-1).

A negyedik felvonásra visszatért Takács és Caliskan, Török két jó blokkjával pedig pont ennyivel vezettünk (6-4). A szett derekát egyenlő állásról kezdtük, (13-13), nálunk Gamma, odaát Racskovszka, majd Kojdova jeleskedett. Horváthnak mondanivalója akadt (16-14), Giota sokadik jó blokkjával azonban tovább nőtt az előnyünk (19-15). A véghajrát is négypontos fórral kezdtük, egy újpesti rontás pedig nemsokára pontot tett a negyeddöntő végére (25-17, 3-1)!

A Nyíregyháza elleni elődöntőt várhatóan március 21-én kezdjük, idegenben, azonban a pontos meccsidőpontok meghatározása néhány napot még biztosan várni kell.

—————————————————————————————

EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – UTE 3-1 (16, 20, -16, 17)
Folyondár utca
, zárt kapu. Vezette: Jámbor, Adler

Vasas: Takács D. 10, Giota 16, Popovic-Gamma 23, Török 6, Strunjak 9, Caliskan 4. Csere: Juhár (liberó), Kiss G., Fábián, Zernovic 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak

UTE: Bagyinka 2, Racskovszka 20, Bezsandolszka 10, Petőváry 8, Kojdova 9, Carabali 10. Csere: Karabaseva (liberó), Boros, Németh H. 1. Vezetőedző: Horváth András

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – Az volt a cél, hogy az első ponttól kezdve domináljunk, és sikerült is nagy nyomást helyezni az Újpestre, amely nem tudott olyan hatékonyan támadni, mint korábban. Jól blokkoltunk, jól védekeztünk, abból jók voltak a visszatámadásaink, a harmadik szettet leszámítva kontrolláltuk a mérkőzést. A Nyíregyháza ellen más típusú mérkőzésekre számítok, erős csapat lesz az ellenfelünk az elődöntőben, de igyekszünk a lehető legjobban felkészíteni a lányokat arra a feladatra is. Egy biztos, a végsőkig harcolni fogunk! A saját csapatom mellett az UTE-nak is gratulálok, és sok sikert kívánok nekik a kupamérkőzésekre!

Horváth András: – Az első két játszmában bátortalanul játszottunk, nem fejeztük be azokat a labdákat, amiket be kellett volna, ráadásul a Vasas is szépen röplabdázott. néhány embertől kicsit kevesebb volt az energia, mint amire szükség lett volna. Nem értem, mitől féltünk, amikor ez volt az utolsó kapaszkodónk a négy közé jutásért. Az egész párharcot tekintve hiányérzetem csak amiatt van, hogy az előző két meccset, amikor lehetett volna, nem sikerült befejeznünk, de jól játszottunk és végig harcoltunk, amire büszkék lehetünk. Gratulálok a továbbjutáshoz a Vasasnak!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató