Kiss: örülök, hogy élni tudtam a lehetőséggel

Négyes ütőnk a harmadik szett derekán remekül szállt be az UTE ellen, kulcsszerepe volt a fordításunkban.

Kiss Grétának az utóbbi találkozókon jobbára a nyitásokban volt fontos szerepe, a negyeddöntő második mérkőzésének harmadik szettjében azonban ezúttal "rendesen" becserélte őt Jakub Głuszak. A 22 éves ütőjátékos jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat, támadásban, blokkban és a nyitásfogadásban is remekül szerepelt.

"Örülök, hogy több lehetőséget kaptam és ezúttal sikerült is élnem vele – mondta honlapuknak a mérkőzés másnapján Kiss. – Valóban minden játékelemben voltak jó megmozdulásaim, de úgy érzem, ennél még van bennem több, remélem, a következő mérkőzéseken ezt is megmutathatom."

Nyáron visszatért játékosunkon decemberben hatalmas teher volt, hiszen jó ideig csak ő és Török Kata volt egészséges a négyes ütők közül, így aztán másféle felkészülést kívánt, amikor az újévtől kezdve elsősorban a jó nyitásaival számított rá vezetőedzőnk.

"Meccsről meccsre egyre kevésbé volt fejben nehéz az a tudat, hogy bementem és csak egy lehetőségem, egy érintésem volt valamit produkálni. Ahogy teltek a meccsek, éreztem, hogy tudok segíteni a lányokon akár a szervákkal, akár egy-egy jó mezőnyözéssel és tudom, hogy ezek az apróságok is sokat számítanak" – fogalmazott Kiss Gréta.

Meglátása szerint a második mérkőzés hajrájában a rutin és a kritikus helyzetekben hozott jobb döntések billentették a mi javunkra a mérleg nyelvét, ugyanakkor biztos abban, hogy a hétfői harmadik találkozón is kemény csatára kell számítanunk.

"Hosszú távon jó nekünk, hogy ilyen szoros meccseket játszunk, megtanulunk a végsőkig együtt küzdeni. Az UTE megmutatta, nem fogják bedobni a törülközőt, így benne van egy újabb drámai összecsapás a sorozatban. Szeretnénk lezárni három meccsből a párharcot, de résen kell lennünk, mert biztos, hogy a lila-fehérek megint készülni fognak valami meglepetéssel. Döntő lesz, az új taktikai húzásokra mennyire gyorsan fogunk tudni reagálni" – zárta Kiss.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató