Kétmeccses előnyben!

Ismét 3-2-es győzelmet arattunk az UTE felett, karnyújtásnyira az elődöntő.

Péntek este az Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén az UTE vendége voltunk a Szilágyi  úton.

A múlt csütörtöki első mérkőzést hazai pályán nagy csatában, három mérkőzéslabdát hárítva 3-2-re nyertük, így előnyből várhattuk az egyik fél harmadik győzelméig tartó összecsapást.

Jakub Głuszak vezetőedző problémái tovább sokasodtak, hiszen az előző összecsapáson is hiányzó Ambrosio Melani, Sanja Kalicanin, Windisch Kinga és Mária Zernovic mellé ezúttal Mihály Dorka is csatlakozott hiányzóként. Zernovic ugyanakkor már újrakezdte az edzéseket.

Vezetőedzőnk a kezdőhatosba ezúttal is Aikaterina Giotát, Ema Strunjakot, Török Katát, Takács Dorotit, Sila Caliskant és Sanja Popovic-Gammát nevezte, a liberó pedig Juhár Dalma volt.

Váltott pontszerzéssel indult az összecsapás, 7-7 után azonban sorozatban három pontot szereztek a hazaiak. Sok volt a szervahiba mindkét oldalon, Gluszak pedig hamarosan időt kért (13-10). Giota ászával egalizáltunk, de pár ponttal később ismét lengyel vezetőedzőnk állította meg a mérkőzést (17-14). A hazaiak támadásban hatékonyabbak voltak, és bár Giota második sikeres sáncával mínusz egyre zárkóztunk, a szettnek két hibánk hamar véget vetett (25-21, 1-0).

A második játszmát jobban kezdtük (3-6), de mivel a nyitásfogadásunk nem volt megfelelő színvonalú, a támadójátékunk kiszámíthatóvá vált, így pillanatok alatt fordítottak a hazaiak (9-7). Strunjak sáncával megint mi vezettünk, Horváth pedig a mérkőzés során először időt kért (10-12). Török két ászt szervált majdnem egymás után (12-16), majd miután kapott is egyet, Głuszak időt kért (16-17). Két hazai rontás következett – rengeteg volt ekkor a hiba –, így a végjátékot hárompontos előnyből kezdtük (17-20). Ugyan az UTE ránk ijesztett (22-23), Gamma támadásával egyeníltettünk (22-25, 1-1).

A harmadik felvonás első néhány labdamenetében érthetetlen hibákat vétettünk (4-1), nem sokkal később Kiss Gréta váltotta Takácsot. Nem röplabdáztunk jól, így Fábián Fanny is beállt (12-7). A cserék sem változtattak a mérkőzés képén – noha Kiss kifejezetten jó teljesítményt nyújtott –, így bár a tíz pont körüli hátrányon kozmetikáztunk, simán került előnybe ismét a házigazda (25-21, 2-1).

A negyedik játszmára Kiss maradt is, Strunjak és Caliskan blokkjai után pedig hárommal vezettünk (3-6). Ismét Caliskan, majd Giota szedte le az ellenfél ütőit (5-9), de az UTE a jó mezőnymunkájának köszönhetően egyre zárkózott (12-13). Mivel a szett hajrájáig mindig volt nálunk valaki, aki kritikus helyzetben jó megoldással rukkolt elő, őriztük szűk fórunkat (18-19). A hazaiak egyenlítését követően Głuszak kért időt, Gamma támadásával és Strunjak sáncával megint megléptünk, az előnyt pedig – ha nem is könnyen, de – Caliskan blokkjával megtartottuk, így jöhetett a rövidítés (23-25, 2-2).

Török két ásszal, Giota pedig egy blokkal vezette fel a döntő szettet (0-4), amiben a térfélcserénél is néggyel vezettünk (4-8). A fordulást követően a következő két labdamenetet is mi nyertük, de a hazaiak egy jó sorozattal látótávolságon belülre zárkóztak (7-10). Török támadásával elforogtunk, Strunjak a legjobbkor nyitott ászt, Caliskan blokkolt, ez pedig elég volt ahhoz, hogy ismét mi nyerjük az idegőrlő 130 perces találkozót (8-15, 2-3).

A negyeddöntő harmadik mérkőzését jövő hétfőn vívjuk a Folyondár utcában.

—————————————————————————————–

EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
UTE – Vasas Óbuda 2-3 (21, -22, 21, -23, -8)
Szilágyi út
, zárt kapu. Vezette: Kiss Z., Szabó P.

UTE: Bagyinka 3, Racskovszka 16, Bezsandolszka 11, Petőváry 20, Kojdova 17, Carabali 13. Csere: Karabaseva (liberó), Boros 2. Vezetőedző: Horváth András

Vasas: Török 20, Strunjak 10, Caliskan 8, Takács D. 2, Giota 13, Popovic-Gamma 21. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. 7, Fábián 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0, a Vasas javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Horváth András: – Ismét bebizonyítottuk, hogy tudunk ilyen mérkőzéseket játszani, de nagy probléma, hogy amikor ott vagyunk a kapuban, be is kell tudnunk lépni rajta. Hétfőn van egy újabb lehetőségünk, amivel élnünk kell, bízunk abban, hogy minél kevesebb időnk lesz felkészülni a kupadöntőre. A hibák száma volt ma a döntő, illetve az, hogy sokszor csak kicsit, öt-tíz centivel voltunk pontatlanok, de az elég volt ahhoz, hogy ne a miénk legyen a pont.

Jakub Głuszak: – Elégedettnek kell lennünk, mert nyertünk, elsősorban annak köszönhetően, hogy amikor a döntő pillanatokban bajban voltunk, arra jól reagáltunk. Bár 2-0-ra vezetünk, még nagyon messze vagyunk az elődöntőtől, a harmadik mérkőzés sokkal nehezebb lesz, mint ez a kettő volt.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató