Ismét a Kaposvár volt a jobb

A somogyiak 3-1-re nyertek a Folyondár utcában.

Vasárnap az Extraliga aktuális játéknapján a az 1. MCM-Diamant Kaposvár vendégeskedett a Folyondár utcában.

Jakub Głuszak vezetőedző együtteséből Ambrosio Melani mellett Sanja Kalicanin is hiányzott.

A két csapat a szezon során eddig kétszer találkozott egymással, mindkétszer a somogyi megyeszékhelyen: az őszi bajnokit 3-1-re mi nyertük, a keddi kupanegyeddöntőn a Kaposvár diadalmaskodott ugyanilyen arányban.

Vezetőedzőnk a kezdőhatosba Aikaterina Giotát, Ema Strunjakot, Török Katát, Mária Zernovicot, Fábián Fannyt és Sanja Popovic-Gammát nevezte, a liberó pedig Juhár Dalma volt.

A keddi kupameccshez hasonlóan ezúttal is sok rontással kezdtünk, de jó támadásbefejezéseinkkel tartottuk a lépést a vendégekkel (7-8). Három ponttal később Głuszaknak kellett időt kérnie, Török blokkjával majd sikeres támadásával megint egyre zárkóztunk (10-11). Hullámzott a találkozó, hamarosan megint lengyel edzőnknek volt mondanivalója (11-15), majd hatpontos hátránynál Sila Caliskant és Tettamanti Virágot küldte pályára Fábián, valamint Strunjak helyett. Precízebben röplabdáztak a vendégek, mi pedig ismét megtapasztalhattuk, hogy tíz fölötti ki nem kényszerített hibával nem lehet szettet nyerni az Extraligában (17-25, 0-1).

A második etapot is a Diamant kezdte jobban, de Caliskan ászával ezúttal sikerült kiegyenlíteni (5-5). Szűcs Kinga remek szerváival meglépett a Kaposvár (5-10), hamarosan pedig – szettbeli ötödik ki nem kényszerített hibánk után – Głuszak másodszor is időt kért (7-14). A folytatásban többször is egymás után egynél több pontot szereztünk, és a bosszantó nyitásrontások ellenére – néhány jó védekezésnek köszönhetően – visszajöttünk a szettbe (17-17), majd Popovic-Gamma támadásaival a vezetést is átvettük (21-18). Sasa Nedeljkovic kettőt is cserélt, a hárompontos előnyünk pedig pillanatok alatt tovaszállt (21-22). Egy újabb szervarontásunk, majd egy sikeres blokk után két szettlabdához jutottak a vendégek, amiket azonban sikerült hárítanunk, Gamma támadásával pedig a lelkünknek is nagyon fontos részsikert arattunk (26-24, 1-1).

A harmadik felvonásban villámrajtot vettünk (4-1), de Nedeljkovic időkérése után hamar egyenlő lett az állás (4-4). Tettamanti egymás utáni pontjaival az egypontos hátrányból ugyanekkora előny lett, a szett második fele pedig egyenlőközeli állásról indult (12-13). Két somogyi pont után Głuszaknak volt mondanivalója, intelmei után pedig egy-kétpontos különbséggel követtük a vendégeket, mielőtt 18-nál utolértük őket. 18-20-as állást követően Popovic-Gamma egy, valamint Török három pontja után Nedeljkovic másodszor kért időt (22-21), csapata pedig ismét fordított, így ezúttal Głuszak jelzett. Az utolsó három labdamenet a mi hibánkkal zárult… (22-25, 1-2).

A negyedik szettet nem kezdtük rosszul, de egy újabb, hibákkal tűzdelt rövidzárlat után hárompontos hátrányból kellett kapaszkodnunk (7-10). Király-Tálas ászai után ötre nőtt a különbség (10-15), a következő labdamenet után Fábián állt vissza, de így sem bírtunk az ebben az időszakban megint minden játékelemben sokkal jobban teljesítő Kaposvárral, amely mindhárom pontot elvitte a Folyondár utcából (17-25, 1-3).

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk legközelebb szombaton megint hazai pályán szerepel, az ellenfél az UTE lesz.

EXTRALIGA, 12. FORDULÓ
Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár 1-3 (-17, 24, -22, -17)
Folyondár utca
, zárt kapu. Vezette: Bátkai-Katona, Vári

Vasas: Zernovic 11, Giota 6, Popovic-Gamma 19, Török 19, Strunjak 2, Fábián. Csere: Juhár (liberó), Caliskan 9, Tettamanti 2, Kiss G., Windisch. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Kaposvár: Bodovics 4, Helic 21, Klisura 10, Karcsenko 14, Király-Tálas 7, Szűcs 11. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Kump, Matic, Szedmák. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – Hasonlóan játszottunk, mint a keddi kupamérkőzésen, túl sokat rontottunk, és bár felkészültünk, néhányszor fegyelmezetlenek voltunk és nem tartottuk be a taktikát, valamint hiányoztak a könnye odaadjándékozott pontok. Ez egy újabb lecke volt, hogy miként kell reagálni a nehéz helyzetekben. Nem adjuk fel, hiszen továbbra is ott vannak előttünk  a célok, amiket el szeretnénk érni. Dolgozunk tovább, hiszen két újabb fontos meccs vár ránk, és bár most rosszabb periódusban vagyunk, megígérhetem, hogy ennél sokkal jobban is fogunk még játszani, remélhetőleg már a következő találkozókon.

Sasa Nedeljkovic: – Hasonló volt ez a mai, mint a kaposvári meccs, az első szettet uraltuk, a másodikban azonban a Vasas a 15. pont után hihetelenül komolyan röplabdázott, nem tudtuk őket megállítani. Döntő pillanat volt, amikor a harmadik szettben 22-21 után egymás után hármat rontottak, mert ennek is köszönhetően a negyedikben olyan energiákat tudtunk mozgósítani, aminek köszönhetően könnyedén nyertünk. Megérdemelten nyertünk, ezzel visszavágva a novemberi 3-1-es vereségért. Készülünk tovább, február 9-én az év meccse jön mindkét csapat számára.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató