Aranyszettre utalva

A Kaposvár 3-1-re nyerte a Magyar Kupa negyeddöntőjének első összecsapását.

Kedden a szezon eddigi legfontosabb meccsén, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első összecsapásán léptünk pályára a Kaposvár Arénában a házigazda 1. MCM-Diamant Kaposvár vendégeként.

Jakub Głuszak vezetőedző együtteséből Ambrosio Melani mellett továbbra is hiányzott Sanja Kalicanin is.

Vezetőedzőnk a kezdőhatosba Aikaterina Giotát, Ema Strunjakot, Török Katát, Mária Zernovicot, Fábián Fannyt és Sanja Popovic-Gammát nevezte, a liberó pedig Juhár Dalma volt.

A találkozó meglepő fordulattal kezdődött: a szezon során először mi nyertük a pénzfeldobást. A játék az első labdamenetek alapján szokásos képet mutatta: 3-0-s rajtot vett a házigazda, majd nem sokkal később Głuszaknak is időt kellett kérnie, mert lányai nem teljesítettek az elvárásainak megfelelően (6-2). A nyitásfogadásban bizonytalankodó Zernovic egymás után három pontot szerzett (10-7), a hazaiakat edző Sasa Nedeljkovic pedig Popovic-Gamma szerencsés labdába érése után nyomta meg a jelzőberendezést (10-9). A folytatásban ismét négy egységgel ellépett a vendéglátó, majd megint egyre zárkóztunk, hogy aztán ismét három ponttal vezessenek a somogyiak (17-14). Hullámzott a mérkőzés, Fábián blokkja ugyan csapatunk egyenlítését jelentette (18-18), de egy kaposvári ász után megint mi kértünk időt (21-19), aminek ellenére – ha szorosan is –, de a hazaiak nyerték a nyitószettet (25-23, 1-0).

A második etapot remekül kezdtük (2-6), Fábián áttett labdája után Nedeljkovicnak volt mondanivalója (3-9), majd Bodovics Hannát Kump Alízra cserélte. A nyitásfogadási hatékonyságunk egyik pillanatról a másikra alaposan visszaesett, ezt megelégelve Głuszak kért időt (9-12). Váltott pontszerzéssel folytatódott a találkozó, amikor azonban kétszer egymás után mi voltunk eredményesek, Nedeljkovic megint időt kért és ismét cserélt: Szűcs Kingát Tatjana Matic váltotta (13-18). A hajrá így is ötpontos Vassa-előnyről kezdődött (16-21), de Kump remek szerváival egyre zárkóztak a hazaiak (20-21), mielőtt végre sikerült elforognunk. Kiss Gréta ásszal szállt be, és bár amikor 23-20-ról 23-22 lett, megijedhettünk, lezártuk a szettet (22-25, 1-1).

A harmadik játékrészt két rossz nyitással és két rossz támadással indítottuk (6-2), Głuszak pedig időkérése után Sila Caliskant és Takács Dorotit vetette be (8-2). Alig volt labdamenet, ami nem a mi hibánkkal ért véget, a remekül nyitó Kaposvár nagy előnyt épített fel (12-3). Vezetőedzőnk tizenegy pontos hátránynál visszaküldte Zernovicot, Gamma helyére pedig Windisch Kingát cserélte be, és bár a különbséget nem tudta növelni a hazai együttes, így is könnyedén szerezte meg ismét a vezetést (25-12, 2-1).

A negyedik szettre visszatért a kezdőcsapatunk, és ezúttal nem startoltunk annyira rosszul, mint húsz perccel korábban (5-6). Nagyon küzdöttünk, semmi könnyedség nem volt a játékunkban, a több extra megoldást bemutató Kaposvár pedig ezt kihasználva fordított (13-10). Továbbra is rengeteget hibáztunk, ezúttal kulcsembereink sem tudták hozni magukat, így Głuszaknak másodszor is időt kellett kérnie (15-10). Egy labdamenettel később Caliskan és Takács jött, de ezen az estén nem érdemeltünk győzelmet: nagyon nehéz helyzetből várjuk a február 9-i visszavágót, ahol csak aranyjátszmával juthatunk elődöntőbe (25-20, 3-1).

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk legközelebb vasárnap hazai pályán lép pályára, akkor ugyancsak a Kaposvárral találkozik, de ezúttal az Extraligában.

—————————————————————————–

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 3-1 (23, -22, 12, 20)
Kaposvár Aréna
, zárt kapu. Vezette: Mezőffy, Halász E.

Kaposvár: Bodovics 3, Helic 18, Klisura 16, Karcsenko 16, Király-Tálas 5, Szűcs 10. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Matic 7, Kump 2, Szedmák. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

Vasas: Zernovic 12, Giota 4, Popovic-Gamma 16, Török 18, Strunjak 6, Fábián 4. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. 1, Caliskan, Takács D. 1, Windisch. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – A nagy tét miatt tudtuk, hogy mindkét csapat izgulni fog, ennek ellenére az első szettben későn kezdtünk el jól játszani, ráadásul a végjátékot is elrontottuk. A második szettre más hozzáállással jöttünk ki, sajnos a soron következő kettő viszont az elsőre hasonlított. Ugyan veszítettünk, de sok pozitívumot láttam, biztos vagyok abban, hogy a hazai visszavágón más lesz a mérkőzés képe. Saját kezünkben van a sorsunk, a könnyű hibákat ki kell iktatni a játékunkból. A ma egyébként remek védekezésünkre kell építenünk, és arra, hogy a hosszú labdamenetek nagy részét megnyertük. Készen fogunk állni a visszavágóra.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató