Szenvedős három pont

Az első szettet 34-32-re nyertük meg az MTK otthonában.

Csütörtökön a naptári év első mérkőzése várt a csapatra az MTK Budapest vendégeként.

Jakub Głuszak vezetőedző együtteséből Ambrosio Melani mellett a csapatkapitány Sanja Popovic-Gamma hiányzott, a két új igazolás – Sila Caliskan és Aikaterina Giota – azonban a lengyel szakember rendelkezésére állt. Mária Zernovic ujjtörése után már jegyzőkönyvbe volt írva, de szlovák légiósunk még nincs százszázalékos állapotban.

Vezetőedzőnk a kezdőhatosba a két új szerzemény mellett Török Katát, a csapatkapitányi tisztséget ideiglenesen betöltő Takács Dorotit, Ema Strunjakot és Windisch Kingát nevezte, liberóként pedig ezúttal Juhár Dalma és Mihály Dorka is lehetőséget kapott.

A két együttes első mérkőzésén 3-0-ra nyertünk a Folyondár utcában.

Szoros küzdelmet hoztak az első labdamenetek, mindkét együttes játékába csúsztak hibák (8-8). Sorozatban három pontot szerzett a házigazda (11-8), Windisch jó szervasorozata miatt azonban mégis a hazaiakat irányító Leiszt Máténak volt előbb mondanivalója (12-14). Vezsenyi Adrienn ászával egyenlített az MTK, majd egy szélesre szálló ütésünk után Głuszak jelzett (19-17). A következő pont is a városmajoriaké lett, 22-20-nál pedig egy nagyon hosszú és nagyon fontos labdamenetet nyertünk meg Takács hátsó soros támadásával. Kétpontos hátrányból az utolsó pillanatban lett meg az egyenlítés (24-24), majd egy ritkán látható hosszú és izgalmas végjáték után hetedik szettlabdánkat Takács támadásával értékesítve előnybe kerültünk (32-34, 0-1).

A második felvonás is hasonlóan indult, mint az első: sok hibával mindkét oldalon (6-8). Caliskan a másodikra áttett labdáival többször is zavarba hozta az MTK röplabdázóit, és mivel a sokat vállaló Török mellett Giota is egyre jobban teljesített négy ponttal elléptünk (8-12). Megint egymás után rontottuk el a labdákat, a Windisch-sel elégedetlen Głuszak Kiss Grétát küldte be átló posztra (13-13), és bár Takács egymás után három pontot hozott nekünk – közte egy blokkot – az MTK újbóli egyenlítése után Głuszak időt kért (18-18). A következő pont is a kék-fehéreké lett, de a hajrát Kiss támadása után így is mi kezdtük előnyből (19-21). A végén mi koncentráltunk jobban, így megnyugtató előnyből várhattuk a folytatást (21-25, 0-2).

A harmadik játszmát magabiztosabb teljesítménnyel kezdtük, mint az előzőeket (2-6), Kiss ásza után Leiszt kért időt. Csapata blokkban remekelt (6-10), de mivel a többi játékelemben ekkor jobban teljesítettünk, folyamatosan növeltük előnyünket (7-13). A közvetlen hajrára tízpontos volt a fórunk (11-21), amiből már nem is sokat engedtünk el a végéig, így ha nem is könnyen, de három játszmában győztünk. A végén egy ász erejéig Mária Zernovic is pályára lépett (17-25, 0-3).

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk legközelebb jövő szombaton az Újpest vendégeként pótolja novemberben elmaradt bajnoki mérkőzést.

————————————————————————————————————

EXTRALIGA, 14. FORDULÓ
MTK Budapest – Vasas Óbuda 0-3 (-32, -21, -17)
Illyés-Aramis Sportcsarnok, Budaörs
, zárt kapu. Vezette: Árpás, Kiss Z.

MTK: Szerencsés-Miklai 6, Papp 10, Vezsenyi 15, Császár 13, Kilyénfalvi 5, Durst 2. Csere: Szalai (liberó), Lesi 1, Petri, Godó 2 Berkó L. Vezetőedző: Leiszt Máté

Vasas: Takács D. 11, Giota 6, Windisch 6, Török 13, Strunjak 6, Caliskan 6. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Kiss G. 8, Zernovic 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Leiszt Máté: – Látszik, hogy minőségben ugrottunk az elmúlt időszakban, viszont azt is elmondtam a lányoknak, hogy amikor a szívünk is a helyére kerül, akkor fog majd az eredményesség is társulni hozzá.

Jakub Głuszak: – Ilyen nehéz mérkőzésre számítottunk, mert minden csapat megszenvedett az MTK otthonában. Két hét kemény munka után nem voltak a legfrissebbek a lányok, de nyertünk és ez a legfontosabb. Boldog vagyok, hogy az új játékosok gyorsan beilleszkedtek, most lesz még egy hetünk felkészülni a következő mérkőzésre. Ha minden igaz, szombattól teljes csapattal készülhetünk, erre még nem volt példa a szezon kezdete óta. Dolgozunk tovább.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató