Nem bírtunk a Nyíregyházával

Három szettig tudtuk tartani a lépést a Fatummal.

Kedden a naptári év utolsó mérkőzése várt a csapatra a tabellán második Fatum Nyíregyháza otthonában.

Jakub Głuszak vezetőedző együtteséből ezúttal Mária Zernovic és Ambrosio Melani hiányzott.

A lengyel szakember a kezdőhatosba Jennifer Noguerast, Török Katát, Kiss Grétát, Sanja Kalicanint, Ema Strunjakot és Sanja Popovic-Gammát nevezte, a liberó Juhár Dalma volt.

A szokásainktól eltérően ezúttal nem kezdtük rosszul a mérkőzést, ám így is hazai előnyt mutatott az eredményjelző (10-8). Pár ponttal később egyenlítettünk egy szép Török-támadásnak köszönhetően (12-12), majd Sanja Gamma pontjaival, illetve Strunjak blokkjával a vezetést is átvettük (15-17). Sorozatban háromszor a mi térfelünkön esett le a labda – közte két ászt kaptunk (18-17) –, és bár húsznál még csak egy volt a különbség, a hajrá a nyírségiek szája íze szerint alakult (25-22, 1-0).

A második felvonás kezdetén is hazai előnyt mutatott a tábla, de Török, Gamma, Kalicanin, majd Kiss is eredményes tudott lenni, így fordítottunk (6-9). Németh Szabolcs időkérése után egalizált a házigazda, nálunk pedig Strunjakot Rieder Evelin váltotta. Szoros volt a küzdelem, de jobbára mi vezettünk (15-17), és a hajrá is kétpontos előnyünkről indult. A fórt még  növelni is tudtuk Török és Gamma remek akcióival, így egyenlítettünk (21-25, 1-1).

A harmadik etap elején alaposan beragadtunk (5-1), és bár Głuszak időkérése után kettőre zárkóztunk, pár hibánk után a lengyel szakembernek megint magához kellett rendelnie tanítványait (12-7). Edzőnk hamarosan kettőt cserélt, Fábián Fanny és Windisch Kinga érkezett (14-8). A négy labdamenettel későbbi visszacserét követően mínusz négyre visszajöttünk (17-13), a nyírségiek közel kerültek vezetéshez ismételt megszerzéséhez (19-13). Sorozatban négy pontot szereztünk, felcsillant a remény a szoros végjátékra, de végül semmi nem lett belőle (25-20, 2-1).

A negyedik felvonásban 6-3-as hazai vezetésnél Kiss helyére Takács Doroti állt be nálunk, két labdamenettel később, egy sokadik hálóról lecsorgó nyitás után pedig Głuszak időt kért (8-3). Hatpontos különbségnél Fábián jött irányítani (11-5), majd Mihály Dorka is lehetőséget kapott (14-5). Később Windisch is bejött, a nyírségiek pedig nagy különbséggel nyerték meg a szettet, ezzel pedig a mérkőzést is (25-14, 3-1).

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk jövő évi eleji programja még képlékeny, azzal kapcsolatban amint lesz fejlemény, beszámolunk. Lányaink most tíznapos pihenőt kaptak, az újév első edzése várhatóan január 2-án lesz.

———————————————————————————–

EXTRALIGA, 9. FORDULÓ
Fatum Nyíregyháza – Vasas Óbuda 3-1 (22, -21, 20, 14)
Nyíregyháza
, zárt kapu. Vezette: Adler, Halász E.

Nyíregyháza: Najdic 2, Radosova 22, Ortiz 14, Lacombe 12, Vasziljeva 12, Pintér 12. Csere: Tóth F. (liberó), Fuchs, Varga E., Francesco, Lászlop. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Vasas: Kiss G. 4, Strunjak 1, Nogueras 1, Török 20, Kalicanin 7, Popovic-Gamma 22. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Rieder, Fábián, Takács D. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Németh Szabolcs: – Nagyon örülök a három pontnak, nagyon jól játszottunk. Nehéz volt elemezni a Vasast, mert sokféle felállásban játszanak, de megoldottuk a feladatot. A lányok egész évben fantasztikusan dolgoztak, ennek eredménye az, hogy úgy állunk, ahogy. Köszönöm nekik a munkát, innen folytatjuk januárban.

Jakub Głuszak: – Gratulálok a Nyíregyházának, jobban játszottak nálunk. Vannak problémáink, ma ennyi volt bennünk. Most elmegyünk pihenni, januártól azonban újult erővel térünk majd vissza a munkához. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató