Három pont az MTK ellen

Egy könnyebb és két nehezebb szettben győztünk fővárosi riválisunk ellen.

Vasárnap a fárasztó szerbiai túra után a jó formában lévő MTK Budapestet fogadtuk a Folyondár utcában. Helyzetünket nem könnyítette meg, hogy az új csarnok egy szerkezeti hiba miatt beázott, így a régi pályán voltunk kénytelenek játszani, ott, ahol egyetlen egyet sem edzettünk a szezon során.

Jakub Głuszak vezetőedző csapatából ezúttal is hiányzott Takács Doroti, Mária Zernovic és Ambrosio Melani, utóbbit Rieder Evelin volt hivatott pótolni.

A lengyel szakember kezdőhatosba, Fábián Fannyt, Török Katát, Kiss Grétát, Sanja Kalicanint, Ema Strunjakot és Sanja Popovic-Gammát nevezte, a liberó Mihály Dorka volt.

Jól kezdtük a mérkőzést, de az MTK tartotta a lépést, így Sanja Gamma hátsó soros támadása után is csak egy pont volt az előnyünk (9-8). A másik Sanja, Kalicanin centerből volt eredményes (12-9), hamarosan pedig a vendégeket irányító Leiszt Máténak időt kellett kérnie (14-10). Két ponttal később az MTK mestere ismét jelzett, majd miután sorozatban három labdamenetet nyert együttese, Głuszaknak támadt mondanivalója (16-13). Intelmei után sok izgulnivalónk nem volt, Gamma és Kalicanin vezette csapatunk simán került előnybe (25-17, 1-0).

A második felvonás első harmada is szoros játékot hozott, és bár mindkét együttes hibázgatott, a szép megmozdulásokból volt több (8-7). Jól szervált az MTK, és bár a centerjátéka korántsem volt olyan hatékony, mint a szezon nagy részében, ütőik jól játszottak, így kétpontos előnyüknél Głuszak időt kért (12-14). Ema Strunjak remek blokkjaival fordítottunk, így Leiszt kettős cserére szánta el magát: Dani Laura és Berkó Liliána érkezett (16-14). Egymás után két támadásunk is hosszúra szállt, majd egy ásszal már kettővel vezetett az MTK. Głuszak újabb intelmei ellenére közel került a részsikerhez a városmajori klub (19-22), de Gamma remek megoldásaival egalizáltunk (22-22), majd megdupláztuk előnyünket (25-22, 2-0).

A harmadik etap első része ugyanolyan fej fej melletti küzdelmet hozott, mint a korábbiak (7-7), ám  ezt követően jó támadásainknak köszönhetően, ha nem is sokkal, de két ponttal meg tudtunk lógni (13-11). Gamma mellett Török volt ekkor a pontfelelősünk, Kilyénfalvi befejezésével azonban ismét egyenlítettek vendégeink (14-14). A hajrá két MTK-rontás után kétpontos Vasas-előnyről indult (19-17), nem sokkal később a győzelem is belátható távolságra került (22-19), az utolsó pont egy hálóban landoló MTK-nyitásból született meg (25-22, 3-0).

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk jövő szombaton Békéscsabán játszik rangadót.

——————————————————————————————————-

EXTRALIGA, 7. FORDULÓ
Vasas Óbuda – MTK Budapest 3-0 (17, 22, 22)
Folyondár utca
, zárt kapu. Vezette: Szabó Zs., Adler

Vasas: Kiss G. 2, Strunjak 11, Fábián 1, Török 11, Kalicanin 6, Popovic-Gamma 22. Csere: Mihály (liberó). Vezetőedző: Jakub Głuszak

MTK: Császár 7, Kilyénfalvi 6, Durst 1, Szerencsés-Miklai 2, Papp 7, Vezsenyi 6. Csere: Szalai A. (liberó), Godó 8, Lesi, Dani, Berkó L., Petri. Vezetőedző: Leiszt Máté

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Örülök a megszerzett három pontnak, de a soron következő rangadókon ennél jobb játékra lesz szükségünk. Nem engedhetünk meg magunknak annyi rövidzárlatot, mint amennyi ma volt. A pozitív dolgokból ebből kell építkeznünk.

Leiszt Máté: – Csalódott vagyok, mert a saját hibáinkkal vertük meg magunkat. Meg kell tanulnunk, hogy nem szabad egyetlen edzést sem lazán vennünk, nekünk annak a csapatnak kell leni, amely minden egyes nap meghal azért, hogy eredményes legyen. Mentálisan sokat kell erősödnünk, a jövő heti két mérkőzésünkön ennél sokkal többre lesz szükség.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató