Strandröplabdás nagyágyúk a Vasasban

Szombathelyi Szandra és Villám Lilla ismét klubunkban, ezúttal már a homokon

Ismerős arcok szerződtek a Vasas strandröplabda-szakosztályához: klubunk korábbi játékosai, Szombathelyi Szandra és Villám Lilla amellett, hogy piros-kékbe öltöznek, a következő időszakban együtt indulnak a versenyeken is.

"Két hete zajlik újra a közös munka, előtte már néhány hetet mozogtunk együtt, de a pandémia miatt le kellett állnunk” – avatta be honlapunkat a közelmúlt történéseibe Lilla, aki előbb pályafutása kezdetétől 2016-ig, majd kétéves nyíregyházi kitérőt követően 2018 és 2020 között erősítette csapatunkat.

"Már most úgy érezzük mindketten, hogy megvan az összhang, nekem ráadásul egy régi posztváltási tervem is összejött azzal, hogy összeálltunk Lillával” – mondta Szandi, aki a homokon az elmúlt években Lutter Eszterrel szerepelt és nyert két bajnoki címet.

A párosuk összeállásáról elmesélte, azóta is folyamatosan kapcsolatban és jó viszonyban voltak, hogy a Vasas teremcsapatában együtt küzdöttek a sikerekért – Szandi a 2009/2010-es szezonban, továbbá 2014 és 2016 között erősítette együttesünket –, és miután neki lejárt a szerződése Kaposváron, az előző karanténidőszak alatt merült fel a közös munka lehetősége.

"Mindketten már a teremben is profik voltunk, ez az első pillanattól kezdve érződik rajtunk a homokon is. Mindent meg tudunk beszélni egymással, jól tudunk együttműködni, biztos vagyok abban, hogy egyénileg és csapatként is jól fogunk funkcionálni” – fogalmazott Szandi, aki ezt követően mezőnyember lesz a homokon.

Lilla hozzátette, előremutató, hogy mindketten úgy mennek haza az edzésekről, hogy már akkor várják a következőt, hiszen nagyon fontos az, hogy örömmel dolgozzanak együtt.

"A célunk, hogy dinamikusan játsszunk, ennek megfelelően zajlanak az edzések is Gubik János vezetésével. Egyelőre napi egy labdás edzésünk van, de a szezon közeledtével ezt szeretnénk majd feljebb tornászni” – egészítette ki Szombathelyi Szandra.

Most nyári párjáról, Juraszik Patríciáról – akivel több kiemelt versenyen is döntőt játszottak – Lilla azt mondta, hirtelen ötletből álltak össze, de mindketten tudták, hogy csak egynyári kalandról lesz szó.

"Korábban egyszer, még 2016-ban játszottunk egy tornán együtt Lillábal, akkor negyedikek lettünk. Azóta a válogatott mindig elvitte valamelyikünk nyarát, illetve nekem Eszti állandó partnerem volt, nemzetközi versenyeken is indultunk, ezért is nem kerültünk ismét ugyanarra a térfélre” – mondta Szombathelyi Szandra.

A Vasasba szerződésükkel kapcsolatban úgy fogalmaztak, mindkettőjük életében meghatározó egyesülethez igazoltak, és mindenképpen olyan klubban szerettek volna játszani, amelyik közel áll a szívükhöz. Szandi hozzátette, neki augusztusban járt le a szerződése a Kaposvárral, ekkor döntött a klubváltás mellett.

"A vezetőséggel és a szurkolókkal is jó a viszonyunk, remélem, így a strandröplabda-versenyekre is ki tudjuk majd csalni a Vasas-drukkereket. Szeretnénk a nemzetközi mezőnyben is komolyat alkotni, azt gondolom, Lillával felül fogjuk tudni múlni azokat az eredményeket, amiket Eszterrel elértem. Az első nagy célunk, hogy kijussunk a 2022-es multisport Európa-bajnokságra, de egyelőre minden bizonytalan, a koronavírus-járvány miatt nem tudjuk, mikor versenyezhetünk. Annak örülünk, hogy a magyar mezőny egyre erősebb, mert ez nekünk is segítség lesz a felkészülésben” – zárta Szombathelyi Szandra.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató