Búcsúztunk Európától

Az Obrenovac három játszmában bizonyult jobbnak csapatunknál.

Szerdán már a CEV Kupa elődöntője volt csapatunk számára a tét, az negyeddöntős ellenfél a házigazda szerb Tent Obrenovac volt.

A hazaiak hazájuk bajnokságában jelenleg másodikak, kedden a szlovén SIP Sempeter csapata felett könnyed, háromjátszmás győzelmet arattak, míg mi emlékezetes, ötszettes találkozót vívtunk a Mincsanka Minszkkel – a hazai pálya előnye mellett így a kipihentség is az Obrenovac oldalán volt.

Ennek szellemében Jakub Głuszak vezetőedző pihenőt adott délelőttre, nem volt edzés. A csapatban ezúttal sem volt ott Takács Doroti, Mária Zernovic és Ambrosio Melani – utóbbi kettőből az első a helyszínen, utóbbi a hotelből szurkolt a társaknak.

A lengyel szakember nem változatott a kezdőhatosán, amit ezúttal is Jennifer Nogueras, Török Kata, Kiss Gréta, Sanja Kalicanin, Ema Strunjak és Sanja Popovic-Gamma alkotott, a liberó pedig Juhár Dalma volt.

Bár a remek fogadásokkal és szépen kidolgozott akciókkal kezdtünk, a labdamenetek befejezésével komoly gondjaink adódtak, így Jakub Głuszaknak hat pont után időt kellett kérnie (5-1). Nehezen lendültünk játékba, megint sokat rontottunk, így vezetőedzőnknek ismét mondandója akadt (10-4). Nogueras nyitássorozatával mi is elkezdtük az összecsapást (11-10), de nem igazán találtuk a fogást a remekül mezőnyöző ellenfélen (17-13). A folytatás is hasonló forgatókönyv szerint alakult, így ezúttal is hátrányból kellett folytatnunk (25-20, 1-0).

A második szettet jobban kezdtük, de továbbra is sokat rontottunk, szélső ütőink pedig támadásban és fogadásban is szenvedtek (8-7). A hazaiak is hibázgattak olykor, így amikor Török eredményes volt a hálónál, kettővel vezettünk (10-12). A következő hat pontból ötöt az Obrenovac szerzett, így Głuszak időt kért (15-13). Török ezúttal nyitásból szerzett pontot, 17-16-os hazai előnynél Fábián Fanny érkezett, Kiss pontjával pedig két ponttal vezettünk a hajrára fordulva (17-19). A következő labdamenetek megint a hazaiakról szóltak (21-20), és bár két szettlabdát sikerült hárítanunk, a harmadiknál a hazaiak amúgy vélhetően hosszú nyitása eltalálta az alapvonalon keresztbe futó Popovic-Gammát, így megduplázta előnyét az Obrenovac (26-24, 2-0).

A harmadik etapra maradt Fábián, ennek ellenére úgy alakult az eleje, mint az elsőnek: a szerbek irányítottak (10-5). Minden labda úgy pattant, ahogy az Obrenovacnak volt jó, amellett, hogy közel sem égtünk olyan hőfokon, mint egy nappal korábban, a szerencsével is hadilábon álltunk (13-6). Egy jó sorozattal visszajöttünk a meccsbe (15-12), de ezzel ellőttük a maradék puskaporunkat is, így a negyeddöntőben ért véget a szereplésünk a CEV Kupában (25-19, 3-0).

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunkra vasárnap már az MTK Budapest vár az Extraligában.

———————————————————————-

CEV KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
Tent Obrenovac (szerb) – Vasas Óbuda 3-0 (20, 24, 19)
Obrenovac
, zárt kapu. Vezette: Szirakov (bolgár), Risztovszki (északmacedón)

Obrenovac: Jaksic 4, Lazic 10, Petrovic 4, Mitrovic 19, Cvetkovic 8, Malesevic 12. Csere: Gocanin (liberó), Mijatovic, Susic, Pakic 2. Vezetőedző: Milan Grsic

Vasas: Török 7, Kalicanin 4, Popovic-Gamma 22, Kiss G. 2, Strunjak 5, Nogueras 2. Csere: Juhár (liberó), Fábián 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Ellenfelünk sokkal jobban röplabdázott ma nálunk, belőlünk pedig mentálisan és fizikálisan is nagyon sokat kivett a Mincsanka elleni találkozó. Az Obrenovac agresszívan nyitott és támadott, mi pedig nem találtuk meg a győzelemhez vezető utat. Összességében büszkének kell lennünk, mert megmutattuk, hogy tudunk nagyszerűen röplabdázni, a továbbiakban ezt kell kamatoztatnunk a magyar sorozatokban. Gratulálok  a csapatomnak a két napon nyújtott teljesítményéért.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató