Újabb három pont

Két napon belül másodszor is legyőztük az ezúttal sokkal jobban játszó SZBRA-t.

Pénteken ismét Balatonfüreden vendégeskedtünk a Szent Benedek RA otthonában.

Jakub Głuszak vezetőedző természetesen ezúttal sem számíthatott Tettamanti Virágra, Takács Dorotira és Mária Zernovicra.

Głuszak több helyen is változtatott a kezdőcsapaton, amelynek ezúttal Fábián Fanny, Török Kata, Kiss Gréta, Sanja Kalicanin, Ambrosio Melani és Sanja Popovic-Gamma volt tagja, a liberóként Juhár Dalma szerepelt.

A két együttes előző napi mérkőzését 3-0-ra nyertük.

Ezúttal is álmosan kezdtünk, jobbára csak a fürediek hibájából tudtunk pontokat szerezni, az előny így vendéglátónknál volt (9-8). Sok pontatlanság volt a játékunkban, de ennek ellenére a játszma közepénél Sanja Popovic-Gamma támadásával átvettük a vezetést (13-14). A mezőnymunkánk szépen összeállt a játékrész második felére, és mivel a nyitásfogadásaink is rendben voltak, a fürediek csütörtökinél jobb játéka ellenére is magabiztosan kerültünk előnybe (21-25, 0-1).

A második etap az előzőhöz hasonlóan indult, sokat rontottunk, így a lelkesen játszó hazaiak vezettek, Głuszak pedig hamar időt kért (6-2). Nem sok minden működött jól a térfelünkön, így vezetőedzőnk hamarosan másodszor is magához rendelte tanítványait (12-7). Kiss Gréta nyitásaival kettőre visszazárkóztunk (13-11), de a bosszantó hibák miatt megint elhúzott a rivális (16-11). Głuszak kettős cserével próbálta megváltoztatni a játszma alakulását, de a frissen beállók sem tudtak ezúttal lendíteni teljesítményünkön, így hamarosan visszajöttek a kezdőink. 22-17-nél Popovic-Gamma forgott le nyitni, bombáival pedig szinte a semmiből egalizáltunk (22-22). A vezetést nem tudtuk átvenni, a játszmának Miona Dimitric jó blokkja vetett véget, a fürediek megérdemelten egalizáltak (25-23, 1-1).

A harmadik szett első labdamenetei hozták az addigi legszínvonalasabb játékot, Török Kata vette hátára a csapatot, pontjainak köszönhetően ezúttal mi vezettünk (5-8). A túloldalon az amerikai Kory White röplabdázott igazán ponterősen, de jó teljesítménye ellenére is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna (8-13). A hazaiakat irányító Milodanovic Andrea hatpontos hátránynál kért időt (11-17), fáradni látszó csapata azonban nem tudta tartani a lépést a mieinkkel (15-25, 1-2).

A fürediek villámrajtot vettek a negyedik szettben (5-0), Kiss pontjával tudtunk elforogni. Az ő, valamint Török pontjaival szép lassan közelítettünk ellenfelünkhöz, majd bár Vacsi Evelin egy labdameneten belül kétszer is lábbal mentett, Ambrosio Melani pontjával egalizáltunk (8-8). Örömünk nem tartott sokáig, Głuszak hamarosan másodszor is időt kért (11-8). Négy labdamenettel később Milodanovic tett ugyanígy (12-11), Sanja Kalicanin egy blokkal így is egyenlített (13-13). Egy rontott hazai támadással vezettünk először a játékrészben, Török jó ütései után pedig már négy pont volt a (15-19). A mérkőzés végén már nem kellett izgulnunk, ha nem is könnyen, de mindhárom pontot elvittük Balatonfüredről (18-25, 1-3).

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk hétfőn Szerbiába, a Mincsanka Minszk elleni CEV Kupa nyolcaddöntőre utazik, melyet kedd este rendeznek.

——————————————————————————————————————————–

EXTRALIGA, 10. FORDULÓ
Szent Benedek RA – Vasas Óbuda 1-3 (-21, 23, -15, -18)
Balatonfüredi Sport és Szabadidő Központ
, zárt kapu. Vezette: Tillmann, Adler

SZBRA: Herbin-Baker 4, Valdez 8, Szerényi 6, White 23, Dimitric 5, Vacsi 10. Csere: Baksa (liberó). Vezetőedző: Milodanovic Andrea

Vasas: Ambrosio 9, Popovic-Gamma 20, Kiss G. 16, Kalicanin 10, Fábián 5, Török 18. Csere: Juhár (liberó), Nogueras, Windisch. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Milodanovic Andrea: – Végre nem féltünk. Nem szabad elfelejteni, hogy milyen múltú játékosok állnak a háló túloldalán, nagy dolog, hogy a nálunk játszó gyerekek így álltak neki ennek a mérkőzésnek. Boldog vagyok, rájuk pedig büszke, mert tökéletesen betartottak mindent, amit megbeszéltünk. Szeretném megköszönni a Vasasnak a fair küzdelmet, mert számomra hatalmas dolog, hogy egy játékos bármikor, de különösen vesztes állásnál bemutatja, hogy beleért a labdába.

Jakub Gluszak: – Igyekeztem azoknak játéklehetőséget adni, akik tegnap nem léptek pályára, mert ilyen hosszú kihagyás után két nap alatt két mérkőzést lejátszani nem egyszerű. Hat pontért jöttünk, ezt megszereztük, ez a legfontosabb. Elégedett vagyok azzal, ahogy a harmadik és negyedik játszmában reagáltunk arra, hogy leesett a játékunk színvonala. Gratulálok a füredieknek is, mert ma jól és nagy szívvel röplabdáztak.

Fotók: Wolf Attila

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató