Kiss Gréta: nagyon hiányoztak a lányok

A játékosok fokozatos terhelés mellett térnek vissza a koroanvírus-fertőzés után.

Az utóbbi hetekben csapatunk több mérkőzését is el kellett halasztanunk, mert játékosaink jelentős része megfertőződött az új típusú koronavírussal. A lányok többsége szerencsére szinte tünetmentesen megúszta a járványt, ám visszatérésük így is csak – az Országos Sportegészségügyi Intézet ajánlásának megfelelően – alapos kivizsgálások után, fokozatosan történhet.

Volt olyan edzés, ahol mindössze öt-hat lány állt Jakub Głuszak vezetőedző rendelkezésére, ám szép lassan normalizálódik a helyzet és ismét élettel telik meg a Folyondár utca.

"Az első egy-másfél hétben nem bántam, hogy otthon lehetek, mert bár nem voltak súlyos tüneteim, éreztem, hogy nincs minden rendben – emlékezett vissza a kezdetekre Kiss Gréta, aki az elsők között adott pozitív tesztet. – A karantén leteltéig nem mozdulhattam ki, utána kutyasétáltatással, a korábbinál egészségesebb étkezéssel, valamint szép fokozatosan otthoni edzésekkel igyekeztem formában tartani magam.”

Négyes ütőnk elmondta, viszonylag gyorsan eltelt az az időszak, amit otthon kellett töltenie, bár hozzátette, az utolsó négy-öt nap már elég szenvedős volt számára.

"Azt nem érzem, hogy olyan nagyon rossz formában lennék, nyilván a technika meg az állóképességem, ami nem az igazi, és kicsit lassan sikerült újra felvenni az edzéssebességet is, de mostanra már alakul a dolog” – tette hozzá Gréti, aki viccesen megjegyezte, a reflexei a visszatérés után rettenetesek voltak.

"Kubáék nagyon vigyáznak ránk, a visszatérés utáni első edzéseket nem csináltuk végig, a kondink még mindig könnyített, ráadásul minden gyakorláson folyamatosan figyelemmel követik a pulzusunkat és a testünk reakcióit. Nagyon hiányoztak a lányok és a játék is, de azt gondolom, mindenki pozitívan fogja fel a történteket: a kényszerpihenő után újult erővel vetettük magunkat a munkába, rendkívül pörgősek és hajtósak az edzések, mindenkinek jól megy a játék, nagyon várjuk már, hogy újra meccsen szerepeljünk” – zárta fiatal négyes ütőnk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató