Strandröplabdás tehetségek a Vasasban

Gubik Hannával és Kun Stefániával erősödött a Vasas strandröplabda-szakosztálya.

Két fiatal, tehetséges strandröplabdázóval erősödött a Vasas: a 16 éves Gubik Hanna és a 15 éves Kun Stefánia a héten szerződött át együttesünkhöz.

"Mindeketten profi sportolók, motiváltak, céltudatosak, tudják, honnan hova szeretnének eljutni. Minden edzésen a maximumot hozzák ki magukból, az egész pályát bemezőnyözik, náluk nincs elveszett labda" – jellemezte röviden a párost edzőjük, Nagy Krisztina. A két fiatal immár egy hónapja az ő irányításával készül a soron következő feladatokra.

Gubik Hanna 16 éves kora ellenére a legutóbbi országos bajnokságon ötödikként zárt, de az U18-as Európa-bajnokságról is van egy kilencedik helyezése. Korosztályos bajnoki címet háromszor nyert, a MEVZA-tornákról egy-egy ezüst és bronzérme van, Nagy szerint "technikailag képzett, magabiztos játékos, szuper reflexekkel".

"Három éve kezdtem strandröplabdázni, ezt követően egy évet még az NB II-ben teremben is játszottam. 2018-ban szereztem első bajnoki címemet, és mivel nagyon megszerettem a strandröplabdát, nem volt kérdés, hogy a homokon folytatom. Az elmúlt két szezonban is szép eredményeket értünk el, Stefivel most álltunk össze. Nagyon vártuk, hogy átigazoljunk a Vasashoz és elkezdjük a közös munkát Krisztivel" – mondta Gubik Hanna.

Új társa, a mindössze 15 éves Kun Stefánia eddigi legjobb eredményei az U16-os bajnoki cím mellett az U20-as negyedik és a felnőtt kilencedik hely, de nyert ezüstérmet már az U18-as országos bajnokságban is. Nagy Krisztina szerint  ő jelenleg az egyik legígéretesebb magyar strandröpabdázó, akinek "istenáldotta gyors keze és csuklója van".

"Én 2016 óta röplabdázom, a strandröpivel először 2018-ban találkoztam, első szezonomban egyből korosztályos ezüstérmet nyertem. Az elmúlt két évben párhuzamosan játszottam a teremben és a homokon is, most azonban úgy döntöttem, hogy csak az utóbbinál maradok. Nagyon várom a közös munkát a klubbal, Krisztivel és Hannával, remélem minden kitűzött célunkat sikerül megvalósítanunk" – jelentette ki Kun.

A párosnak sok sikert kívánunk, eredményeikről természetesen különböző felületeinken beszámolunk majd!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató