Három pont Miskolcról

Felforgatott felállásban is simán nyertünk a DVTK vendégeként.

Szerdán decemberről előrehozott mérkőzésen a DVTK otthonában léptünk pályára. A még nyeretlen miskolci együttest október 24-én hazai környezetben 3-0-ra győztük le.

Jakub Głuszak vezetőedzőnk ezúttal a fél csapatát nélkülözni volt kénytelen: Kiss Gréta, Török Kata, Sanja Kalicanin, Fábián Fanny, Juhár Dalma és Ema Strunjak is otthonról szurkolt a társainak, Windisch Kinga pedig egy hónappal korábbi bokasérülése után bár ott volt a csapattal, egyelőre csak limitáltan tud részt venni a közös munkában.

Elutazott viszont az együttesel Märcz Mira mellett további két utánpótlás-válogatott tehetség, a center Rieder Evelin és a liberó Stankovics Alinda.

Głuszak a kezdőcsapatba – az előzmények fényében nem meglepő módon – Ambrosio Melanit, Tettamanti Virágot, Mária Zernovicot, Takács Dorotit, Jennifer Noguerast és Sanja Popvic-Gammát jelölte, a liberó Mihály Dorka volt.

A felforgatott felállás ellenére is magabiztosan kezdtünk, a hazaiakat irányító Toma Sándornak 12 labdamenet után időt kellett kérni (5-7). Popovic-Gamma igazi vezér volt, de Zernovic is ponterősen röplabdázott (8-13), remek támadásaikkal és nyitásaikkal tartottuk előnyünket (12-18). A hajrában újoncot avattunk, Rieder Evelin bejött nyitni, és remek szervái mellett jó mezőnymunkájával is rászolgált a bizalomra. A szett simán lett a miénk (18-25, 0-1).

A második játszma elején Popovic-Gamma nyitásai okoztak komoly fejtörést a hazai játékosoknak (4-8), később Zernovic támadásait nem tudták megszelidíteni, és bár Toma cserékkel és időkéréssel is próbálta csapatunkat kizökkenteni a ritmusból, folyamatosan nőtt az előnyünk (6-14). A vége sem tartogatott izgalmakat, Märcz Mira és Stankovics Alinda is beállt, 45 perc után kétszettes előnnyel vezettünk (12-25, 0-2).

A harmadik felvonásban jól kezdett a DVTK, de Tettamanti blokkja után már mi vezettünk kettővel (5-7). Ambrosio is hozzátette magáét a hálónál (7-11), de mindenki jól röplabdázott, így tartottuk a különbséget (11-15). Popovic-Gamma tovább javította szervastatisztikáját, a meccs utolsó pontjaira ismét beszálltak fiataljaink, a végeredmény pedig egyetlen percig sem volt kérdéses a 70 perces összecsapáson (14-24, 0-3).

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk – jelen állás szerint – a héten még egyszer pályára lép, vasárnap 17 órakor – a kormány rendeleteivel összhangban zárt kapuk mögött – az MTK Budapestet fogadja a Folyondár utcában.

EXTRALIGA, 11. FORDULÓ
DVTK – Vasas Óbuda 0-3 (-18, -12, -14)
Generali Aréna
, zárt kapu. Vezette: Csizmarik, Soltész

DVTK: Sitku, Kovács E. 6, Kiss E. 4, Beddingfield 2, Horton 12, Szajkó 4. Csere: Dömsödi (liberó), Egri 2, Mészáros, Kundrák 2. Vezetőedző: Toma Sándor

Vasas: Nogueras 1, Zernovic 19, Ambrosio 7, Popovic-Gamma 20, Takács D. 10, Tettamanti 3. Csere: Mihály D., Stankovics (liberók), Rieder, Märcz. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – Örülök, hogy a vírus miatti nehéz helyzetben is fel tudtunk készülni erre a találkozóra, radásul jó színvonalon dolgoztunk egész héten. A mérkőzés első pillanatától agresszívak voltunk, jól fogadtunk, így változatosan tudtuk felépíteni a támadójátékunkat is. A fiatal játékosoknak is meg tudtam adni az esélyt, hogy megérezzék az Extraliga légkörét, ez jó tapasztalat számukra a jövőre nézve.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató