Fontos győzelem Kaposváron

Izgalmas rangadót nyertünk a somogyi megyeszékhelyen.

Pénteken az Extraliga ötödik fordulójában az 1. MCM-Diamant Kaposvár otthonába látogattunk. Ellenfelünk első, nyíregyházi veresége óta egymás után háromszor nyert, mi két vereség mellett egy győzelmet gyűjtöttünk eddig.

Jakub Głuszak vezetőedző Windisch Kingát és Kiss Grétát nélkülözte, a kezdőcsapatba ezúttal Török Katát, Mária Zernovicot, Fábián Fannyt, Sanja Popovic-Gammát, Ema Strunjakot és Sanja Kalicanint jelölte, a liberó ezúttal is Juhár Dalma volt.

A túloldalon a válogatott Király-Tálas Zsuzsanna helyett az elmúlt mérkőzéseken is játszó Kalmár Viktória kezdett.

Remekül kezdtünk, az első labdamenetekben az történt a pályán, amit mi akartunk, nyitásainkkal és jó blokkunkkal is megzavartuk a kaposváriakat (5-9). Dubravka Djuric nyitósorozatával és Adela Helic ejtéseivel közelebb zárkózott a házigazda (8-10), ám örömük nem tartott sokáig, mert Kalicanin pontjaival ismét elhúztunk (8-14). Hamarosan érkezett Király-Tálas, de szurkolóink pár labdamenettel később kiszámolták a somogyiakat (8-19). A vártnál sokkal simábban lett a miénk az első szett (13-25, 0-1).

A második felvonás eleje kiegyenlítettebb játékot hozott, jobbára hazai vezetéssel (9-8). Amikor a Kaposvár egy sikeres blokkal hárommal meglépett, Głuszak időt kért. Jobban szerváltak a somogyiak – mi pedig gyengébben fogadtunk –, ráadásul támadásban is rengeteget rontottunk, így tetemesre nőtt a differencia (15-9). Vezetőedzőnk cserékkel – Takács Doroti, Jennifer Nogueras – frissített csapatán, de ezzel sem tudtunk fordítani a játszma alakulásán: simán egalizáltak a hazaiak (25-16, 1-1).

A harmadik játszmára visszajött Fábián és Zernovic, két maratoni labdamenet közül egyet a hazaiak, egyet mi nyertünk, és az állás is szorosan alakult (5-4). Mindkét csapat változatos támadójátékot mutatott be, és bár hibák is csúsztak a mérkőzésbe – főleg a kaposváriak nyitásai landoltak sokszor a hálóban –, színvonalas mérkőzést láthatott a közönség (12-13). Zernovic ismét az első szettben látott teljesítményét nyújtotta, Nedeljkovic épp az ő támadása után kért időt (14-16). A hajrá egypontos Vasas-előnyről indult (19-20), de Zernovic hálón megpattanó, onnan szélesre szálló támadása után a Kaposvár egalizált (23-23). A végjátékban előbb nekünk volt két szettlabdánk, majd a somogyiaknak is, ezek hárítása után előbb Strunjak osztott ki egy nagy blokkot, a maratoni játszmának egy hazai hiba vetett véget (27-29, 1-2).

A negyedik szettet a Diamant kezdte jobban (4-1), Głuszak időkéréssel nyugtatta meg tanítványait. Mínusz egyre visszajöttünk, de megint hibáztunk hármat, így a lengyel szakvezető ismét megállította a játékot, ezúttal ingerülten kérve számon a történteket (9-5). Az újabb játékmegszakítás után a kaposváriak ütöttek világgá három labdát is, így Zernovic 17. pontjával már mi vezettünk (9-10). Ezúttal is döntetlenközeli volt az állás egészen a hajráig, szlovák légiósunk nagyszerűen teljesített (17-20), életerős bombáival nem tudott mit kezdeni a Nedeljkovic-csapat. A vége ezúttal is izgalmasan alakult, de nem engedtük ki a kezünkből a győzelmet (23-25, 1-3).

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk jövő heti programja az újepstnél lévő koronavírus-helyzet miatt képlékeny, hamarosan tájékoztatjuk szurkolóinkat.

EXTRALIGA, 5. FORDULÓ
1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 1-3 (-13, 16, -27, -23)
Kaposvár Aréna, 250
néző. Vezette: Adler, Tillmann

Kaposvár: Bodovics 4, Helic 22, Klisura 13, Djuric 11, Kalmár, Matic 13. Csere: Szpin (liberó), Király-Tálas 4, Szűcs, Kump, Szedmák 1. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

Vasas: Zernovic 20, Kalicanin 8, Popovic-Gamma 18, Török 14, Strunjak 7, Fábián 5. Csere: Juhár (liberó), Takács D., Nogueras. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Sasa Nedeljkovic: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, az első szettet nem is értem. A másodiktól elkezdtünk röplabdázni, de végig érződött, hogy kollégám taktikailag rendkívül jól felkészítette a csapatát, nem tudtunk a megszokott ritmusban játszani. A nyitásaink ma nem igazán működtek, anélkül pedig a játékunk is dadog. Örülök, hogy a nézők Sanja Gamma személyében egy igazi klasszist is a pályán láthattak. A Vasasnak fontos volt, hogy ne veszítsen újabb rangadót, a kulcspillanatokban jobb megoldásokat választottak, ennek köszönhető a megérdemelt győzelmük.

Jakub Gluszak: – Jó színvonalú volt a mérkőzés, hosszú labdamenetekre számítottunk, mert a Kaposvár remekül védekezik. Mi is sokat dolgoztunk ezen a játékelemen, emellett végig agresszívak tudtunk lenni, és végre két szoros végjáték is a mi javunkra dőlt el, emiatt különösen elégedett vagyok. Nyomás alatt is jól játszottunk, de gratulálok Sasának is, mert ők is jól teljesítettek.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató