Kiszerváltuk a DVTK-t

Tizenhárom ászt nyitva, simán győztük le a miskolci csapatot.

Szombaton az Extraliga negyedik fordulójában a DVTK volt a vendégünk a Folyondár utcában. A miskolciak három lejátszott találkozó után nulla ponttal álltak, mi két meccsen egyet gyűjtöttünk be.

Jakub Głuszak vezetőedző Windisch Kingát nélkülözte, a többiekre számíthatott. A kezdőcsapatban ezúttal Török Katával, Takács Dorotival, Jennifer Noguerasszal, Sanja Popovic-Gammával, Ambrosio Melanival és Sanja Kalicaninnal álltunk fel, a liberó Juhár Dalma volt.

A diósgyőriek sok hibával, mi azonban jó megoldásokkal kezdtük az összecsapást, így hamar négypontos előnyt alakítottunk ki (8-4). Két rontásunk után egalizáltak a vendégek (9-9), de három sorozatban szerzett pontunk után Toma Sándor, a vendégek szakvezetője kért időt. Egyre jobban játszottunk, Török két ászt szervált, Toma cserékkel próbálta frissíteni csapatát (17-10), de ez is csak arra volt elég, hogy ne nőjön jelentősen tovább a különbség (25-14, 1-0).

A második szettben villámrajtot vettünk (5-0), Török alaposan megszerválta a miskolciakat, csak nyolcpontos előnynél forgott el a nyitóhelytől. Hamarosan Popovic-Gamma került oda, akinek felugrásos labdamenet-indításaival nem tudott mit kezdeni a vendégcsapat (16-2), labdamenet is ritkán alakult ki. Törököt Kiss Gréta váltotta, Noguerast Fábián Fanny, majd hamarosan Mihály Dorka és Tettamanti Virág is szerepet kapott a simán megnyert játszma hajrájában (25-11, 2-0).

A harmadik etapot Fábián, Török, Ema Strunjak, Popovic-Gamma, Takács, Kalicanin összeállításban kezdtük, de a teljesítményünkön ez nem látszott (5-0). Ezt követően érthetetlenül leblokkoltunk, a DVTK egy egységre zárkózott (7-6), majd a vezetést is átvették. Popovic-Gamma újabb kiváló nyitássorozatával fordítottunk (13-9), horvát idegenlégiósunk ekkor már 18 pontnál tartott. A hajrá sem tartogatott különösebb izgalmakat, összességében simán, 13 ászt nyitva, 65 perc alatt szereztük meg idénybeli első bajnoki győzelmünket (25-13, 3-0).

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk jövő pénteken, 18 órától Kaposváron játszik rangadót.

——————————————————————-

EXTRALIGA, 4. FORDULÓ
Vasas Óbuda – DVTK 3-0 (14, 11, 13)
Folyondár utca, 150
néző. Vezette: Szabó P., Halász T.

Vasas: Nogueras 1, Török 9, Kalicanin 7, Popovic-Gamma 19, Takács D. 9, Ambrosio 2. Csere: Juhár, Mihály D. (liberók), Kiss G. 5, Fábián, Tettamanti 1, Strunjak 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak

DVTK: Sitku 2, Horton 3, Kiss E. 1, Beddingfield 4, Kovács E. 2, Szajkó 5. Csere: Dömsödi, Bertók (liberók), Kundrák 5, Egri 1, Mészáros. Vezetőedző: Toma Sándor

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Megszereztük mindhárom pontot, ez is volt a tervünk. A nyitásainkkal nagy nyomás alatt tudtuk tartani a DVTK-t, ennek köszönhetően a blokkunk és a védekezésünk is jól tudott rendeződni. Különösen elégedett vagyok a védekezésből visszatámadásaink százalékával. Készülünk tovább.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató