Sima továbbjutás

Három játszmában győztük a lelkesen és jól játszó kispestieket a kupában

Szerdán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB II keleti A csoportjában szettveszteség nélkül listavezető Kispest SE vendégei voltunk a Szent Benedek Gimnáziumban.

Az ismeretlen terem és ellenfél mellett az is nehezítette a dolgunkat, hogy ezúttal Gala labdával kellett játszanunk, mivel az NB II-ben az a kötelező. A továbbjutás cserébe egy mérkőzésen dőlt el. Ellenfelünk a selejtezőben – némi meglepetésre – az NB I-es PTE-PEAC együttesét búcsúztatta.

Jakub Głuszak vezetőedző Windisch Kingát nélkülözte, a többiekre számíthatott. A kezdőcsapatban ezúttal

Kiss Grétával, Mária Zernoviccsal, Fábián Fannyval, Sanja Popovic-Gammával, Ambrosio Melanival és Sanja Kalicaninnal kezdtünk, a liberó Juhár Dalma volt.

Ellenfelünk rendkívül lelkesen kezdett (7-7), ám amikor a nyitásaink kellően keményekké váltak, pillanatok alatt faképnél hagytuk riválisunkat (8-13). A szett második fele már csapatunk egyértelmű fölényét hozta, így 16 perc után vezettünk (16-25, 0-1).

A második felvonásban hárommal is vezettek vendéglátóink (4-1), s csak nyolcnál tudtunk egalizálni. A játékunk ezt követően sem volt lehengerlő, a kispestiek lelkesedésük mellett kulturáltan is röplabdáztak (9-15). Különösebb izgulnivalónk azért ezúttal sem volt, szűk 40 perc elteltével egy szettre kerültünk a továbbjutástól (15-25, 0-2).

A harmadik játszmára sort cserélt Głuszak, csak Popovic-Gamma maradt a kezdőhatosból. Az etap elején ezúttal is fej fej mellett haladtak a csapatok (6-6), s mivel a hibák számát nem sikerült drasztikusan lecsökkentenünk, a szett derekán is „csak” három pont volt az előnyünk (13-16). Elsősorban a szervahiba volt sok, amikor a labdamenet elindításakor sikerült a játékszert a túlsó térfélre juttatni, akkor nem volt problémánk. A hajrá ezúttal is a mi szánk íze szerint alakult, a kispestiek már nem szereztek több pontot, így bő egyórás játék után a továbbjutást ünnepelhettük (13-25, 0-3).

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk az MK negyeddöntőjében a MÁV-Előre – Kaposvár párharc továbbjutójával találkozik. Az első mérkőzést kedden a somogyiak nyerték 3-0-ra.

Együttesünk legközelebb szombaton az újonc DVTK-t látja vendégül a Folyondár utcában 17 órától.

——

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
Kispest SE – Vasas Óbuda 0-3 (-16, -15, -13)
Szent Benedek Gimnázium
, zárt kapu. Vezette: Szél, Pőcze

Kispest: Törköly 1, Veress 5, Pádár 1, Lisztes 3, Horváth D. 5, Wirth 4. Csere: Sipos, Horváth F. (liberók), Vígh 1, Szentágotai, Ladányi, Papp-Lukács. Vezetőedző: Takács Gergely

Vasas: Fábián 3, Zernovic 7, Ambrosio 8, Popovic-Gamma 13, Kiss G. 7, Kalicanin 7. Csere: Juhár, Mihály D. (liberók), Strunjak 1, Tettamanti 3, Török 8, Takács D. 4, Nogueras 2. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Takács Gergely: – Azt kértem a lányoktól, játszanak bátran. Amit mi tudunk, azt megvalósítottuk, így gratuláltam nekik. Magunkhoz képest jól teljesítettünk, remélem, a játékosaim tudják hasznosítani a ma látottakat. Gratulálok a Vasasnak a továbbjutáshoz.

Jakub Gluszak: – A legfontosabb az volt, hogy a szokatlan labdával is továbbjussunk. Ez sikerült, aminek örülnünk kell, megvan az első győzelmünk. Csütörtöktől készülünk a bajnoki folytatásra.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató