Újabb rangadót veszítettünk

A Nyíregyháza mindhárom bajnoki pontot elvitte a Folyondárból.

Szombaton az Extraliga második fordulójában előző szezonbeli kupadöntős ellenfelünkkel, a Fatum Nyíregyházávla találkoztunk a Folyondár utcában.

A Fatum kerete a bolgár Ralica Vasziljevát és a magyar magot leszámítva kicserélődött, továbbá szerződtették Újpestről Lacombe (Takács) Zsófiát. Németh Szabolcs vezetőedző nem számíthatott a fáradásos törés után lábadozó Pintér Andreára, visszatért ugyanakkor májgyulladása után a csapatkapitány, a Venezuelából honosított feladó, Francesco Genesis.

A nyírségiek a Kaposvár 3-1-es legyőzésével indították a szezont, mi 3-2-re kaptunk ki a Békéscsabától a nyitányon.

A mi oldalunkon a Jakub Głuszak vezetőedző csapatában ezúttal is Märcz Mira volt az egyik feladó, Fábián Fanny betegésge után ugyanakkor a lelátón már ott lehetett. Ezúttal Török Katával, Takács Dorotival, Jennifer Noguerasszal, Sanja Popovic-Gammával, Sanja Kalicinannal és Ema Strunjakkal kezdtünk, a liberó Juhár Dalma volt.

Az első játszma elején Popovic-Gamma pontjaival nem engedtük ellépni a vendégeket, akik azonban Vasziljeva jó sánca után hárommal megléptek (5-8). Głuszak taktikai tanácsa után Kalicanin blokkjaival egyenlítettünk, és bár a támadási hatékonyságunk ekkor nem volt a legjobb, nagyszerű sáncmunkák miatt nem tudott ellépni a Fatum (14-14). Németh Szabolcs kettőt cserélt, Varga Eliza és Francesco Genesis érkezett (17-16), de amikor előbbit másodszor is leszedtük, a nyírségi mester időt is kért (19-17). Popovic-Gamma és Takács támadásai után Kalicanin ászt szervált, de miután a Nyíregyháza két pontra megint visszazárkózott, Głuszak is elhasználta második időkérési lehetőségét (23-21). Radosova kiváló nyitásaival szettlabdához jutott a Fatum, majd a másodikat ki is használta és 23-19-ről fordított (24-26, 0-1).

A második felvonást remekül kezdtük (5-2), de a Nyíregyháza Ortiz pontjaival egalizált. Nagy csata folyt a pályán, remek labdameneteket láthattak a tévénézők. Sara Najdic ászával két ponttal mentek vendégeink (9-11), és mivel csúnyán beragadtunk ebbe az állásba, Gammát Windisch Kinga, Takácsot Zernovic váltotta (9-14). Kalicanin támadásával nagy nehezen elforogtunk, és bár ezt követően tartottuk a különbséget, a Nyíregyháza nem engedte közelebb csapatunkat (12-17). Głuszak hamarosan másodszor is tanácsokkal látta el tanítványait, de a játszmát így sem sikerült megfordítanunk, ráadásul Windisch egy rossz talajfogás után bokáját fájlalva a földön maradt és le kellett cserélni (19-25, 0-2).

A harmadik szettre maradt Zernovic, a centerek közül Kalicanint Ambrosio Melani váltotta. Az új felállás ellenére nem kezdtünk rosszul (5-5), és ismét nézőszórakoztató játékot produkáltak az együttesek (10-9). Talán a mérkőzés ezen szakaszában mutattuk a legérettebb röplabdát, így ha csak egy ponttal is, de nálunk volt az előny. Hajtós, pörgős lett a találkozó, odaát elsősorban Vasziljeva jeleskedett, míg nálunk megoszlottak a feladatok a támadók között (15-15). A hajrá előtt hárompontos előnyre tettünk szert (20-17), de a nyírségiek időkérése után Głuszak is megnyomta a jelzőcsengőt (20-19). Egyenlített a Fatum, de Popovic-Gamma ezúttal a végjátékot a mi javunkra döntötte el (25-23, 1-2).

A negyedik felvonás eleje szorosan alakult, és elsősorban a nyitásfogadási pontatlanságaink miatt kellett nekünk üldöznünk a riválisunkat (7-8). Zernovic remekül teljesített, amikor pedig nem mi hibáztunk, hanem a rivális, Németh időt kért (11-9). Csapata azonnal egyenlített, majd kettővel vezetett, amikor Głuszaknak volt mondanivalója (12-14). Vezetőedzőnk második játékmegszakítása ellenére ismét csúnyán beragadtunk egy állásba 13-14 után sorozatban hat pontot szerzett a nyírségi csapat, a sorozatnak köszönhetően pedig el is vitte mindhárom bajnoki pontot a Folyondárból (18-25, 1-3).

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk legközelebb jövő csütörtökön az újonc balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia otthonában szerepel 17 órától, ezúttal is zárt kapuk mögött.

EXTRALIGA, 2. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza 1-3 (-24, -19, 23, -18)
Folyondár utca
, zárt kapu. Vezette: Adler, Mezőffy

Vasas: Török 15, Kalicanin 6, Popovic-Gamma 20, Takács D. 3, Strunjak 8, Nogueras 3. Csere: Juhár (liberó), Windisch, Zernovic 9, Kiss G., Ambrosio 3. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Nyíregyháza: Ortiz 10, Najdic 4, Radosova 22, Lászlop 4, Lacombe 15, Vasziljeva 16. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Varga 1, Francesco, Fuchs. Vezetőedző: Németh Szabolcs

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Az első szettet nem szabadott volna elveszítenünk négypontos előnyről, talán fejben már a következőre gondoltunk, a dekoncentráltságunkat pedig kihasználta a Nyíregyháza. A másodikban ez benne maradt a fejekben, ráadásul Kingát is elveszítettük. A harmadikban végre úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, de a negyedik etap második fele egyáltalán nem a mi röplabdánk volt. Gratulálok a nyírségieknek.

Németh Szabolcs: – Azt kaptuk, amire számítottunk: egy jól összerakott csapat otthonába látogattunk. De az a csapategység, amiről már korábban is beszéltem, most is jól jellemzett minket, hiszen az első játszma végén gyakorlatilag vert helyzetből fordítottunk. Ettől viszont lendületet kaptunk, s bár a harmadik játszma végjátékát elszúrtuk, a negyedikben a Vasas taktikai változtatásaira is tudtunk választ adni.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató